SNUDDE TIL SMIL OG SEIER: Her har Lene Mykjåland satt inn 2-1, mens Emilie Bosshard Haavi, kvinnen bak 1-1-målet jubler i bakgrunnen. Til slutt vant LSK Kvinner 3-1 over franske PSG på Åråsen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

LSK-kvinnene kan slå ut fransk storlag: – Noe av det beste jeg har vært med på

(LSK Kvinner – PSG 3-1) Lillestrøm kan være på vei mot et kanonsterkt avansement i Champions League etter å ha snudd 0-1 til 3-1 på en halv omgang på Åråsen torsdag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg er nesten litt målløs akkurat nå. At vi leverer når det er en så fantastisk ramme, at vi klarer å prestere når det gjelder, er skikkelig kult, utbryter målscorer Emilie Bosshard Haavi overfor VG.

Hennes 1-1-scoring etter 67 minutter av 16-delsfinalen satte fullstendig fyr på lagvenninnene. Den siste fjerdedelen av kampen blir husket lenge på Romerike og blant de 1953 tilskuerne.

En perfekt gjennombruddspasning fra Lene Mykjåland sendte venstrekant-ekspressen gjennom – og avslutningen ble praktfullt løftet mot lengste kryss.

– En veldig fin ball av Lene. Jeg ville helst avslutte med høyre, og det pleier å være ledig i lengste i de situasjonene der, beskriver Haavi.

VG Live: Vi fulgte kampen her!

Mykjåland-mål

Den norske dobbeltvinneren fortsatte å male på mot det franske storlaget, Champions League-mester så sent som i 2015 – og semifinalist i fjor (men da ble de smadret av Lyon).

Først satte Mykjåland ledermålet ved første stolpe etter et perfekt innlegg fra Anja Sønstevold.

– Jeg var ikke mye innenfor 16-meteren i dag, men fant ut at jeg tenkte å bevege meg dit da, smiler Mykjåland, som føler at PSG ikke har noe høyere gir enn hva de viste på Åråsen i går kveld.

Bare seks minutter senere – to minutter før slutt – scoret Ingrid Spord det som kan være et uhyre viktig mål med tanke på avansement. Et frispark fra fuser-i-alt Sherida Spitse endte hos Spord, som banket 3-1 i nettet. Returkampen i Paris går 13. oktober.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FIKK LUFT UNDER KANARI-VINGENE: Emilie Bosshard Haavi scorer her 1-1-målet for Lillestrøm mot PSG på Åråsen torsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

– Det er skummelt å tenke på avansement nå. Men vi har et veldig, veldig godt utgangspunkt. Også med tanke på hvordan vi presterer her. Det kunne vært mer også, vurderer Emilie Bosshard Haavi.

– Den beste kampen av LSK Kvinner gjennom historien?

– Ja… Det var en veldig god prestasjon borte mot Frankfurt i fjor også. Men dette er noe av det beste jeg har vært med på, svarer kantspilleren.

– Jeg var ikke med i borteseieren mot Frankfurt i fjor, så det er iallfall den beste jeg har vært med på. En god følelse, supplerer Lene Mykjåland.

Faktisk kunne Isabell Herlovsen også økt til fire før dommeren blåste av. Men da reddet den PSG-målvakten Katarzyna Kiedrzynek.

– PSG har mistet litt spillere fra i fjor, og Lillestrøm er hakket bedre i år enn i fjor. Dette er veldig bra, men ingen bombe. Men voldsomt gledelig, vurderer Skeid-trener og NRK-ekspert Tom Nordlie overfor VG.

Kommentar: Glem landslaget – her er krisen

Gjestene best før pause

Dagen etter tittelforsvarer Lyons 5-2-knusing av Avaldsnes, var det denne gangen Norges desidert beste kvinnelag de siste sesongene som skulle opp mot fransk motstand i den kvinnelige utgaven av Champions League.

PSG, UEFAs fjerde beste rangerte lag åpnet trygt og godt, skapte flest sjanser og ledet 1-0 til pause. I løpet av 1. omgang var en gjennomløpning med påfølgende avslutning alene med keeper var Lillestrøms beste mulighet.

Kanarifuglenes baklengsmål kom etter dødball. PSGs elegante kaptein Shirley Cruz Trana banket et frispark mot bakre stolpe. Der fremsto oppasser Emilie Bosshard Haavi passiv i duellen med målscorer Irene Paredes, som nærmest løp ledermålet over streken.

– Jeg føler jeg har kontroll på den, men så får hun en fot foran. Veldig svakt av meg. Så det var godt å være den som førte oss à jour, sier kvart sveitsiske Haavi.

– Da vi startet 2. omgang, snakket vi om at vi måtte stole på oss selv. Det var muligheter, det var rom for å spille ballen. Vi er ikke gode når vi bare skal slå langt, og de var nok ikke vant med å spille mot motstand som bruker ballen såpass mye, sier Lene Mykjåland.

– Da bør dere kanskje spille slik for å gå videre også?

– Nå får vi lande litt før vi legger den strategien. Men vi må nok våge litt der nede, så får vi se, sier 29-åringen.

Husker du? Mykjåland legger opp etter sesongen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder