FØLGER ETTER: Ada Stolsmo Hegerberg trakk seg fra landslaget tirsdag ettermiddag. Nå i kveld følger Nora Holstad Berge (bak) etter. Her er de to etter det avgjørende 0-1-tapet for Danmark i EM. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Nytt nei til Norge: Nora Holstad Berge trekker seg

Ikke bare Ada Stolsmo Hegerberg trekker seg fra kvinnelandslaget. Også Nora Holstad Berge opplyser i kveld at hun er ferdigspilt for Norge.

  • Jostein Overvik

Artikkelen er over to år gammel

Holstad Berge sier til VG at hennes avgjørelse ikke har noe med Hegerbergs oppgjør med landslaget å gjøre:

– Ada sine uttalelser og begrunnelser er noe hun selv må stå for, de har ingen ting med mine grunner for å gi meg på landslaget, skriver midtstopperen i en sms. Hun velger ikke å gå nærmere inn på stjernespissens salve mot ledelsen på Ullevaal stadion.

– Jeg synes ikke det kommer helt klart frem hva som er problemet, og det er vanskelig å være enig/uenig.

Twitter skriver den erfarne forsvarsspilleren:

Hegerbergs sjokkmelding: Nei til landslaget

– Etter nøye vurdering, har jeg bestemt meg for å takke nei til videre spill på landslaget. Jeg nærmer meg slutten av min karriere og vil legge all min fokus på klubbspill i tiden fremover, avslører 30-åringen som nå spiller for North Carolina Courage i USA.

69 LANDSKAMPER: Nora Holstad Berge i duell med belgiske Maud Coutereels under EM i Nederland. Foto: Berit Roald NTB scanpix

I EM spilte Holstad Berge hvert eneste minutt av Norges tre tapte kamper. I kvaliken frem mot mesterskapet var hun på banen i syv av åtte kamper og kan på alle måter kalles en støttespiller.

– Nei, mine grunner ligger på et helt personlig plan, melder spilleren med 69 A-landskamper (siden 2011), to scoringer og EM-sølv fra mesterskapet i Sverige for fire år siden.

Hun «skulle gjerne» vært med å løfte landslaget etter EM-fadesen, men ser ikke for seg at hun spiller VM-sluttspillet i 2019.

– Da er det bedre for laget å utnytte denne kvaliken til å bygge opp et nytt stopperpar.

Graham Hansen og Mjelde: Kjenner seg ikke igjen i kritikken

– Jeg ønsker Norge og fotballjentene lykke til videre, jeg tror på dere og tror på ideene vi sammen har skapt for fremtiden!

Tvitrer Sandefjord-kvinnen som sist vår valgte å takke nei til ny kontrakt i Bayern München hvor hun har opplevd stor suksess i tre og en halv sesong.

– Jeg har bikket 30 år, og kjenner at kroppen begynner å bli eldre. Jeg er usikker på om kroppen hadde tålt en sesong til i Bayern. For å kunne prestere på så godt nivå, i en så god liga, så er man nødt til å trene mye. Jeg tenkte at det blir for tøft, fortalte Holstad Berge til NRK.

Nå har hun i stedet flyttet til østkysten av USA – med seks timers tidsforskjell til Norge – og har valgt å si farvel til landslaget. Hun har sittet på benken de tre siste seriekampene for lederlaget i NWSL, men har fortsatt ikke fått debuten. Mandagens bortekamp mot Houston Dash ble utsatt på grunn av ekstremregnet i Texas.

Husker du? Vant gull med Bayern to år på rad

Norges største stjerne, Ada Stolsmo Hegerberg, tok et oppsiktsvekkende oppgjør med landslaget tre timer og 20 minutter før forsvarsspilleren offentliggjorde sin exit.

– Skal landslaget oppnå de målsettinger og resultater landslagsledelsen har satt seg, kreves det etter min oppfatning forbedringer på flere områder, sa hun i en uttalelse som ble gjengitt på Instagram og i en pressemelding.

Nå kan mye tyde på at Isabell Herlovsen kan gjøre comeback og erstatte Hegerberg. Men ikke før mot Nederland i oktober. VM-kvalikkampene mot Nord-Irland og Slovakia i september går uten spissen som har scoret 50 mål på 111 landskamper.

– Vi hadde håpet å få en kvalitetsspiller som Isabell Herlovsen tilbake i troppen allerede nå, men hun rekker dessverre ikke disse to VM-kvalikkampene. Vi har uansett en fin dialog med Isabell, og forhåpentligvis er hun klar når vi skal møte Nederland, sier Martin Sjögren i en pressemelding.

Mer om

  1. Ada Hegerberg
  2. Kvinnelandslaget fotball

Flere artikler

  1. Herlovsen tilbake i landslagstroppen

  2. Landslagsprofil må opereres igjen - VM-kvalik ryker

  3. Norge knuste Færøyene 13–0 – Herlovsen med scoringsrekord

  4. Motivert Herlovsen gjør comeback på landslaget

  5. Hun er Norges farligste angrepsvåpen – på klubblaget er Utland reserve

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder