RASENDE: José Mourinho er misfornøyd med kampprogrammet til Manchester United.

RASENDE: José Mourinho er misfornøyd med kampprogrammet til Manchester United. Foto: Phil Noble Reuters

Mourinho langer ut mot FA: – Hvordan er det mulig?

Manchester United-manager José Mourinho (54) er svært misfornøyd med kampprogrammet til det engelske fotballforbundet (FA).

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Manchester United, som søndag knuste Wigan 4-0 i FA-cupen, er fortsatt med i fire turneringer: Premier League, Europa League, FA-cupen og ligacupen. Men i stedet for å glede seg over det, velger Mourinho å klage på det han mener er et meningsløst kampprogram.

– Se på Watford, for eksempel. De spilte i dag (søndag) og må deretter spille på tirsdag i Premier League. Det er latterlig når så mange kamper ble spilt på lørdag. Hvordan er det mulig at et lag spiller på søndag og så tirsdag?

Fått det med deg? Knusende United-seier i helgen

– Det er fullstendig «nonsense» og jeg vet at det ikke bare er for Watford, jeg vet at det gjelder mange andre klubber. Liverpool må bare spille 16 kamper, Chelsea må bare spille 16 kamper og noen i FA-cupen, mens vi er i denne syke situasjonen, sier Mourinho ifølge The Telegraph.

Mens Manchester United har syv kamper på programmet den neste måneden, har for eksempel Liverpool bare fire i løpet av samme tidsperiode.

Den 26. februar skal United spille ligacupfinale mot Southampton. Mourinho er fortvilet over at motstanderen får en langt roligere oppladning til kampen.

– Jeg tror Southampton får 15 dager uten fotball før finalen (14 er det korrekte tallet), mens vi må spille to kamper mot Saint-Étienne i Europa League og den neste runden i FA-cupen. Kalenderen i verdens beste fotballand er «nonsense», raser den portugisiske manageren.

Les også: West Ham-eier slakter Payets oppførsel etter overgangen

Real Madrid rykket ifra i den spanske gullkampen i helgen. Sjekk Ronaldos lekre chip i 3-0-seieren over Real Sociedad:

Han har nærmest gitt opp ligatittelen.

– Realistisk sett tror jeg Premier Leaguen nesten er et umulig oppdrag, men jeg tenker bare på å vinne den neste kampen, og den neste kampen er ikke et umulig oppdrag, sier Mourinho.

Statistikknettstedet WhoScored har sett på det kommende kampprogrammet i Premier League, og konkluderer med at Manchester United har det enklest blant de seks topplagene. Mourinhos menn skal møte Hull (H), Leicester (B), Watford (H), Bournemouth (H) og Southampton (B) i de fem neste kampene.

Sett denne? Tippekampen er tilbake på TV 2!

Nettstedet konkluderer også med at Liverpool, som skal møte Tottenham, Chelsea og Arsenal i løpet av de seks neste kampene, har det tøffeste programmet av topp seks-lagene i Premier League.

Mandag kveld trekkes femte runde i FA-cupen. Alle topp seks-lagene unntatt Liverpool er fortsatt med i turneringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder