GODT HUMØR: Kjetil Rekdal (f.v.) og Ronny Deila lo godt da de ble spurt om de var enige i Martin Ødegaards status på det norske landslaget. Til høyre er Ødegaard i aksjon mot Finland i mars.

GODT HUMØR: Kjetil Rekdal (f.v.) og Ronny Deila lo godt da de ble spurt om de var enige i Martin Ødegaards status på det norske landslaget. Til høyre er Ødegaard i aksjon mot Finland i mars. Foto: Frode Hansen og Bjørn S. Delebekk VG

Rekdal og Deila brøt ut i latter etter Ødegaard-spørsmål

Gamletreneren om Ødegaard på landslaget: – Kanskje han trenger litt mer tid

VALHALL (VG) Kjetil Rekdal mener Martin Ødegaard ikke er god nok for landslaget. Han og Ronny Deila lo godt da Ødegaards gamletrener fikk spørsmål om det samme.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var under en VGTV-sending i juni at Rekdal, i en heftig diskusjon med Jan Åge Fjørtoft, kritiserte det norske A-landslaget for bruken av Ødegaard.

– Vi må slutte å snakke om at Martin Ødegaard skal spille på det norske landslaget. Han er ikke voksen nok, han er ikke sterk nok, han er ikke god nok til å gjøre det sånn som det norske landslaget må spille per dags dato, sa Rekdal, som presiserte at han ser på Ødegaard som et «kjempetalent».

Les også: Deila om VIF-jobben: – En stor dag

Nå skal Rekdal jobbe med Ronny Deila, mannen som ga en 13 år gammel Ødegaard sjansen hos Strømsgodset-seniorene. Den nye Vålerenga-duoen snakket mye om at de er enige i det aller, aller meste, så VG utfordret dem med et Ødegaard-spørsmål som fikk både Rekdal og Deila til å bryte ut i latter.

– Dere sier at dere er enige i det aller, aller meste, så da får jeg utfordre dere på en ting. Rekdal, du sa på VGTV at Martin Ødegaard ikke er god nok til å spille på det norske landslaget. Så da lurer jeg på om du som Ødegaards gamle trener er enig?

– Altså, jeg pleier å si til unge spillere at «du er kanskje en av Norges største talenter, kanskje Norges beste 17-åring, men for meg er du en middels Tippeliga-spiller eller en middels OBOS-liga-spiller». Martin Ødegaard, for meg, er et av Europas største fotballtalenter. Om han er en A-landslagsspiller ennå, det er jeg ikke så sikker på. Kanskje han trenger litt mer tid. Men at han har potensial til å bli noe som ikke er normalt her i Norge, det vet jeg. Og det tror jeg også Kjetil er enig om og, sier Deila med et blunk.

Fått det med deg? Fjørtoft og Rekdal i heftig Ødegaard-diskusjon

– Han er liten

Rekdal sier seg enig i det.

– Det er akkurat som å ta ordene mine, sier den avtroppende Vålerenga-treneren og får det oppmøtte pressekorpset til å humre.

Ødegaard, som har ni A-landskamper for Norge på CVen, startet blant annet den avgjørende returkampen i Norges EM-playoff mot Ungarn. Til helgen skal han begynne sesongoppkjøringen med Real Madrid, men det er svært usikkert hvor han spiller til høsten. Et utlån skal være høyaktuelt.

– Fotballmessig er Ødegaard, som Ronny sa, et unikum som kan bli noe enormt. Men han er liten, og tempo, fysikk og ork er viktige aspekter av fotballen, sier Rekdal.

Hva nå, Martin? Her er fire mulige scenarier

– Det største talentet noensinne

Ødegaards gamletrener Deila sier at han ikke har hatt kontakt med unggutten siden han dro til Real Madrid. Han oppfordrer alle til å la 17-åringen være i fred.

– Det viktige nå er at vi slutter å prate så mye om Martin Ødegaard. La ham være seg selv. Han er det største fotballtalentet jeg har sett noensinne, enkelt og greit. Det har jeg sagt hver eneste gang, at han kan bli noe stort. Gutten er 17 år gammel og spiller i Real Madrid, sier Deila.

– Jeg tror Real Madrid vet bedre enn norske eksperter og meg hva som skal gjøres for å få frem det beste i ham. Og så kan vi spekulere. Men den avgjørelsen blir ikke tatt uten Martin, den blir ikke tatt uten faren hans, og den blir ikke tatt uten Zidane og de som er der. Da tror jeg vi skal lene oss tilbake og se hva som skjer. Uansett hva som skjer, kommer han til å utvikle seg og bli bedre og få nye erfaringer, sier den kommende Vålerenga-treneren til VG.

Les mer: Høgmo tror Ødegaard spiller førstelagsfotball neste sesong

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder