Barcelona med nytt trofé - banket Sevilla

(Barcelona - Sevilla 3-0 sammenlagt 5-0) Barcelona hadde med seg et meget godt utgangspunkt før returen mot Sevilla i den spanske supercupen. Det ble aldri spennende.

  • Hans-Kristian Rangnes

Selv uten Neymar som hjalp Brasil til finalen i OL hadde Barcelona få problemer med å legge til et nytt trofé, da Sevilla var motstander i den spanske supercupen. To scoringer av den «glemte mannen» Arda Turan og en av Lionel Messi var mer enn nok for katalanerne.

– Jeg føler meg veldig heldig som har disse spillerne. De slutter ikke å overraske meg, sa Barcelona-trener Luis Enrique. Laget har vunnet åtte av ti mulige titler etter at han tok over sjefsstolen.

– Vi ønsker å vinne alle trofeene vi kan. Det så du på intensiteten spillerne mine viste i dag, tilføyde Enrique.

Det hadde bare gått ti minutter da Arda Turan ble spilt igjennom av den nylig blonde Lionel Messi. Den tyrkiske midtbanespilleren forserte før han banket ballen i det lengste hjørnet. Sevilla sto allerede foran en vanskelig oppgave å skulle hente opp 2-0, og scoringen gjorde det bare enda verre.

Sevilla, som tapte supercupen mot Real Madrid på Lerkendal, hadde mulighet til å utligne mot Barcelona dahalvtimen var passert. Samuel Umtiti handset i feltet og straffe til gjestene. Vicente Iborra går frem - Claudio Bravo redder. En ålreit straffe, men Bravo gjetter riktig retning og kom seg langt ut i hjørnet.

LES OGSÅ: Neymar scoret etter 14 sekunder - Brasil til OL-finale

Dobbel for Turan

Turan, som ble hentet av Barcelona forrige sommer, har bare spilt 18 kamper for katalanerne på grunn av overgangsnekten som gjorde at han ikke kunne bli registrert inn i troppen før i januar. Den tyrkiske midtbanespilleren har tydeligvis planer om å spille mange flere kamper enn det denne sesongen og var ikke ferdig med Sevilla.

VISTE SEG FREM: Arda Turan. Foto: Manu Fernandez AP

For to minutter ut i andre omgang var han på farten igjen. Turan dunket til fra distanse og fikk hjelp av et Sevilla-bein før den gikk i mål bak en utspilt Sergio Rico i gjestenes bur. Sevilla hadde lite å komme med, og kampen var i realiteten over med 4-0 sammenlagt.

Messi var selvfølgelig ikke fornøyd før han også var på scoringslisten. Etter 55 minutter legger Munir El Haddadi inn fra venstre og Sevilla har mange mann tilbake inne i egen boks, men noe overraskende stiger Messi til værs og vinner hodeduellen. Ballen går i en dupp bak Rico. 5-0 sammenlagt.

– Det er et vanskelig øyeblikk for oss. Vi måtte spille to finaler som var som mesterligafinaler mot de beste lagene i verden, Real Madrid og Barcelona. Og nå har vi bare én dag på å forberede oss til kampen mot Espanyol. Vi må forsøke å møte dem på best mulig måte, sa Sevilla-trener Jorge Sampaoli.

PS! Serien i Spania starter til helgen.

TIDLIG SCORING: Barcelonas Arda Turan feirer med lagkameratene etter den første scoringen. Foto: Pau Barrena AFP

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder