TAP I DANMARK: Mounir Hamoud på etterskudd i duell mot SønderjyskE og Simon Kroon. Foto: Frank Cilius

Tror kunstgress avgjør den norsk-danske duellen

(SønderjyskE - Strømsgodset 2-1) Marcus Pedersens (26) bortemål og kunstgresset på Marienlyst gjør Strømsgodset til optimister foran Europa League-returen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vi har et ok utgangspunkt. Med bortemålet holder det med 1-0 neste uke. Vi er optimister, sier Thomas André Ødegaard til VG.

Han leder Strømsgodet i hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsens sykdomsfravær og måtte tåle 1-2-nederlag på Sydbank Park-gresset i Haderslev. Torsdag er kunstgress underlaget da Europa League-duellen mot fysisk sterke dansker skal avgjøres.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

– Det kan være nøkkelen, ja. Vi har bra tempo og er gode hjemme på kunstgresset. Jeg tror det er kun én kunstgressbane i den danske serien, så det er ikke noe de er vant med å spille på. Vi går inn i den kampen med bra selvtilit, sier Ødegaard.

– Du ble ikke skremt av SønderjyskE?

– Nei, de var akkurat som forventet. Mye fysikk og dødballer, men vi sto godt imot der så jeg er stolt av guttene.

Pedersen-mål

Marcus Pedersen banket ballen i nettaket kort tid etter SønderjyskEs ledermål, men kunne også avgjort kampen da han åtte minutter før slutt styrte et innlegg centimetre utenfor.

LYSEBLÅ JUBEL: SønderjyskE jubler for Troels Kløves ledermål. Foto: NTB scanpix

I neste angrep feilberegnet Gustav Valsvik spretten på et langt utspill, Mikael Uhre løp gjennom og avgjorde alene med Espen Bugge Pettersen.

Gjestenes forsvarsspill var heller ikke imponerende da Troels Kløve fikk stå alene i feltet og sende danskene i tet foran snaue 5000 tilskuere på allerede etter ni minutters spill.

– Vi slapp inn litt billige må på personlige feil. Skal vi henge med i Europa kan vi ikke tillate oss det, mener Ødegaard.

Så du denne? Godset-Ingebretsen tilbake på treningsfeltet etter hjerteinfarkt

Annullert scoring

Den tidligere toppkeeperen irriterer seg over en situasjon seks minutter etter pause der Kim André Madsen etter litt frem og tilbake dyttet et frispark over streken.

Midstopperen som «aldri» scorer jublet helt til han fikk se linjemannen markere for offside.

– Resultatet er forsåvidt greit, men vi fikk et mål feilaktig annullert og kunne da ledet kampen 2-1. Det hadde gitt oss et helt annet utgangspunkt. Utover det syns jeg vi gjorde en kjempeprestasjon, sier Ødegaard.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder