FERDIG: Etter det NRK erfarer er Billy McKinlay ferdig som trener i Stabæk. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

McKinlay ferdig i Stabæk, ny trener klar

- McKinlay: – Forferdelig lei meg

Billy McKinlay er ferdig som trener i Stabæk Fotball etter kun åtte måneder i sjefsstolen på Nadderud. Inn kommer juniortreneren som en foreløpig løsning.

Toni Ordinas er mannen som skal lede Stabæk mot Lillestrøm førstekommende runde i Tippeligaen, det skriver Stabæk på sine nettsider. Ordinas tar over hovedansvaret umiddelbart, og går inn i teamet sammen med Jad Peder Jalland.

Inge André Olsen meddeler at den første treningen Ordinas har med laget vil være lørdag formiddag.

– Vi har bedt Toni om å lede laget mot Lillestrøm, og han blir med for fullt rundt a-laget fra og med lørdag.

McKinlay ferdig etter åtte måneder

Avskjedigelsen med Billy McKinlay la Stabæk ut på sine hjemmesider i ellevetiden fredag formiddag. På hjemmesiden skriver klubben at McKinlay løses fra kontrakten umiddelbart.

– Etter Europa League-kampen i går kveld hvor Stabæk tapte for det walisiske laget Connah's Quay Nomads, er Stabæk Fotball og Billy McKinlay blitt enige om at McKinlay løses fra kontrakten som hovedtrener i klubben med umiddelbar virkning. Stabæk Fotball vil takke Billy for hans innsats og engasjement som hovedtrener og ønsker han og hans familie det beste for fremtiden.

NRK meldte først om at Billy McKinlay var ferdig som trener i Stabæk. De skrev at Stabæk satt i et krisemøte som handlet om McKinlays fremtid på Nadderud fredag formiddag.

– Forferdelig lei meg

Bill McKinlay la senere samme dag ut en uttalse på Stabæks hjemmesider, hvor han uttrykker glede over oppholdet, men skuffelse over resultatet.

– Jeg har elsket å jobbe i Norge, og jeg er forferdelig lei meg for at det nå er over. Jeg har satt pris på å samarbeide med spillerne og de ansatte, og jeg har også hatt et bra forhold til Inge André Olsen og klubbledelsen. Jeg ønsker å takke supporterne for mottakelsen og støtten, og jeg ønsker alle sammen lykke til i fremtiden, sier han til Stabæks hjemmesider.

Fiasko i Europa

Oppsigelsen skjer dagen etter at Stabæk røk ut i første runde av kvalifiseringen til Europaligaen, med 0-1-tap "hjemme" på Fredrikstad Stadion, mot det walisiske laget Connah´s Quay. Det endte 0-1 sammenlagt, etter at de to lagene spilte uavgjort 0-0 i første oppgjør i Wales.

Les også: Stabæk-fiasko i Europa League

Det resultatet føyde seg inn i rekken av skuffende sportslige prestasjoner i 2016 under McKinlays ledelse. Etter medaljesesongen med Bob Bradley ved roret i fjor, har Stabæk-skuta vært akterutseilt i år. Kun tre seire og en uavgjort på 14 kamper gjør at blåtrøyene fra Bærum ligger nest sist i årets Tippeliga, med kun ti poeng.

Husker du denne? Sjekk den utrolige Stabæk-nedturen

McKinlay kom til Bærum med en spennende CV i november i fjor. Han har vært aktiv spiller i blant annet Blackburn, Leicester og Fulham, og han var før Stabæk-jobben assistenten til David Moyes i Real Sociedad.

Han spilte også VM i 1998 for Skottland.

Da McKinlay ble ansatt: Tidligere Moyes-assistent tar over Stabæk

Kontrast fra i fjor

Resultatene McKinlay har besørget i Stabæk står imidlertid i sterk kontrast til det Bob Bradley leverte som trener for Stabæk. I løpet av 30 serierunder i fjor sanket Stabæk 56 poeng under Bradleys ledelse. Dermed var de poenget bak Strømsgodset på sølvplass, og poenget foran Odd, som ble nummer fire.

Inge André Olsen tidligere i vår: Ingen som blir fredet

Den imponerende sesongen endte med at Bradley fikk sjefsjobben i den franske Ligue 2-klubben Le Havre.

Etter det har resultatene latt vente på seg i Tippeligaen, og i går også i Europaliga-kvalifiseringen. I NM sa det også fort stopp, med tap mot Strømsgodset i fjerde runde. De lagene Stabæk slo i cupen var Korsvoll, Sparta Sarpsborg og Bærum.

VG har ikke kommet i kontakt med verken sportssjef Inge André Olsen eller mediaansvarlig Oddbjørn Vistnes fredag formiddag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder