Her er tirsdagens oddstips

MÅLMASKIN: Tidligere Sarpsborg-spiss Pål Alexander Kirkevold, her under en kamp mot Lillestrøm i fjor, herjer for danske Hobro. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Norsk spiss herjer i Danmark: Håper landslaget følger med

Tidligere Sandefjord- og Sarpsborg-spiss Pål Alexander Kirkevold (26) lukter på toppscorerplassen i den danske Superligaen.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over to år gammel

Fredag scoret han begge målene da Hobro slo Silkeborg 2-0 på bortebane. Scoringene fører til at han står med seks seriemål allerede etter syv runder.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Den eneste spilleren som har scoret flere mål enn ham i Superligaen denne sesongen, er en annen gammel Eliteserie-kjenning: Ernest Asante.

– Det er ikke godt å si hva som har skjedd. Det har løsnet for fullt foran mål, sier Kirkevold til NRK.

Sjekk denne Kirkevold-frekkisen:

Tror veien til landslaget er kort

Målene hans i nabolandet har begynt å få oppmerksomhet i Norge også. 26-åringen scoret 14 mål på de to siste sesongene i Eliteserien, med Sandefjord og Sarpsborg, men har neppe vært så het som nå.

Dermed håper han at landslagsledelsen får det med seg.

– Jeg håper først og fremst at de har oversikten, og er klare over at jeg scorer her nede. Så får de evaluere deretter. Jeg håper bare de er klare over at jeg scorer mål, sier Kirkevold til Nettavisen.

Les også: Sarpsborg-talent klar for AC Milan

Han tror veien til Lars Lagerbäcks tropp kan være kort:

– Det ville jo vært naturlig å tenke det. Jeg er en av de som scorer mest i Danmark, og det burde jo ikke være noe forskjell på det, og å gjøre det bra i Norge. Det er ikke så lett når jeg ikke er så kjent og ikke har det samme navnet som andre. Mange har jo hatt en fot innafor tidligere, men det hadde jo vært gøy å være med.

Den nære fortiden har vist at dansk suksess kan gi landslagsplass. Alexander Sørloth ble tatt ut i troppen til VM-kvalifiseringskampene mot Aserbajdsjan og Tyskland etter å ha scoret fem mål på fem kamper for Midtjylland. Men tre av scoringene kom riktignok i Europa League-kvalifisering.

Vil du ha oddstips i videoform? Da bør du følge Tipster på Facebook.

VGs tips: Uavgjort

Tirsdag kveld skal Kirkevold og Hobro ut i cupkamp mot Kolding IF fra tredje nivå. Hobro har fått en drømmestart på Superliga-sesongen, der de ligger på andreplass, men det spørs hvor sterkt lag de vil stille med mot et lite lag fra lavere divisjoner.

Vi synes oddsen på Hobro-seier (1,20) er uinteressant, og satser derfor heller på en skrell ved å spille uavgjort til 4,60. Spillestopp er klokken 18.55.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Dansk fotball

Flere artikler

 1. Målkongen Kirkevold ble historisk i Danmark: – Veldig stolt og fornøyd

 2. Pluss content

  Norske Pål Alexander (26) er kongen av Danmark: Føler han ble glemt i Norge

 3. Solbakken om «Mål-Pål»: – Er et stykke fra Sørloth

 4. Sørloth og «Mål-Pål» på overgangsliste i dansk avis

 5. «Mål-Pål» uten målbonus: – Ikke penger som driver meg

 6. «Mål-Pål» får mathjelp på privaten: – Det kan gå litt over styr

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder