Scoret tre på ni minutter

REDDET NORGE: Ada Stolsmo Hegerberg har akkurat sendt Norge i føringen mot Israel og blir gratulert av Caroline Graham Hansen (t.v.) og Kristine Minde, som serverte Hegerberg. Foto: Jostein Magnussen

Hegerberg med målshow da Norge vant

ULSTEINVIK (VG) (Norge-Israel 5-0) I 43 minutter var det enveiskjøring mot Israel-målet før Ada Stolsmo Hegerberg (21) fikk hull på byllen og startet sitt scoringsshow.

  • Jostein Magnussen

Artikkelen er over tre år gammel

De israelske jentene hadde «parkert bussen» nesten på trappen til Hødds klubbhus her på Høddvoll og var ikke kommet til Ulsteinvik for å spille fotball. Da ble det vanskelig å få mål når Norge verken var presise eller hurtige nok i det de foretok seg på den siste tredelen av banen i den første omgangen.

Det var kanskje derfor Ada Stolsmo Hegerberg virket så lettet da hun i det 43. minutt ble servert av Kristine Minde etter at Caroline Graham Hansen hadde regien og scoret.

VG-kommentar: NFF må gjøre mer for disse jentene

Så ble det Ada-show for alle pengene. 2-0 i det 48. minutt var nesten en kopi av den første scoringen hvor Minde sto for innlegget. Hegerbergs tredje kom fire minutter senere. Da fikk hun hjelp av keeper Merav Shamir som serverte Ada ballen. Keeperen burde forøvrig ha vært utvist etter 22 minutter i 1. omgang da hun felte Isabell Herlovsen som var på vei mot mål.

Vilde Bøe Risa satte inn 4-0 mindre enn fem minutter etter at hun fikk sin debut på landslaget. Da var det spilt 70 minutter.

Isabell Herlovsen scoret tre mot Kasakhstan. I kveld så vi hennes mål nummer 50 for landslaget - og det var lekkert utført. Fra 16-meteren plasserte hun ballen til side for keeper i det 80. minutt.

Uten tap

Norge, som vant 10-0 i EM-kvaliken mot Kasakhstan i forrige uke, har - poengmessig - hatt en nær perfekt EM-kvalifisering med syv seirer og én uavgjort. Målforskjellen er 29-2, og bare Østerrike har scoret på Norge.

Men motstanden har vært så som så. Nå har landslagssjef Roger Finjord - hvis han fortsetter - en vinter og vår på å løfte laget hvis det skal hevde seg i sommerens EM i Nederland. 16 lag er med og disse nasjonene er allerede kvalifisert: Nederland, Tyskland, Belgia, England, Frankrike, Island, Norge, Skottland, Spania, Sverige og Sveits.

Les også

Flere artikler

  1. Graham Hansen etter timålsseier: – De hadde veldig lite av noe som helst

  2. Norge har ikke slått Sverige på åtte forsøk: Blodig drama for Hegerberg - måtte sy fire sting etter skalling

  3. En av de aller største triumfene

  4. «Caro» reddet Norge etter sjansesløseri: - Er bare sykt lettet

  5. Motivert Herlovsen gjør comeback på landslaget

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder