Syk Gyasi vartet opp med fire målgivende

SØR ARENA (VG) (Start-Aalesund 1-4) Med hodepine og tett nese var Edwin Gyasi den store beholdningen med fire målgivende pasninger da Aalesund banket Start i Kristiansand.

 • Cato Lorentz

Artikkelen er over tre år gammel

- Jeg er kjempesyk. Vondt i hodet og veldig forkjølet. Det var tungt å spille utpå der i dag, forteller Gyasi til VG etter å ha servert fire målgivende pasninger da Aalesund valset over Start.

Glimt slo tilbake mot «gode» Start

SYKT LYKKELIG: Edwin Gyasi intervjues av NRK etter 4-1-seieren. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Gyasi var et stadig uromoment ute på Aalesunds høyrekant, etter pause var han også ekstremt effektiv som servitør. Fire målgivende fra samme spiller er ikke vanlig å se i Tippeligaen.

- Jeg bør kanskje bli syk før alle kampene jeg spiller. Det virker til å ha en veldig god effekt, sier Gyasi med et smil.

Tror Start må vinne syv av de ti siste

Nå tror han 4-1-seieren over Start vil gi Aalesund den nødvendige selvtilliten de trenger for å overleve i Tippeligaen.

- Vi er gode nok for Tippeligaen, og i dag viser vi en enorm mental styrke ved å komme tilbake etter å ha ligget under til pause. Dette skal vi klare, sier Gyasi.

For før pause var det lite som tydet på at Trond Fredriksens gutter hadde særlig tro på seier. De skapte lite, og Chidiebere Nwakalis fulltreffer etter 18 minutter sendte vertene fortjent til pause med en 1-0-ledelse.

Gyasi-show etter pause

Men andre omgang skulle bli Aalesund og Edwin Gyasis omgang. Og allerede etter 51 minutter var utligningen et faktum. Bjørn Helge Riise fikk ballen servert av Gyasi, og lillebror Riise overlistet Håkon Opdal med et flott skudd fra drøye 16 meter.

Etter 74 minutter var Gyasi på farten igjen ute på høyrekanten. Han slår et nydelig innlegg som finner pannebrasken til Aron Thrandarson. Islendingen stanger ballen kontant forbi Opdal og sender gjestene i føringen.

Og Gyasi ønsket å fortsette i «kelner-rollen». Kun tre minutter etter 2-1 er høyrekanten igjen på farten. Denne gangen finner Gyasi innbytter Sondre Fet som smeller inn 3-1 fra cirka 16 meter.

Og Aalesund og Gyasi nektet å gi seg. Tre minutter før slutt var jammen kantspilleren på ferde igjen da han spiller igjennom Franck Boli som lirker inn 4-1 forbi en utrusende Opdal.

- I andre omgang var Edwin helt genial. Denne seieren bygger selvtillit for oss, og det er ingen tvil om at den var ekstremt viktig, sier Aalesund-trener Trond Fredriksen.

Riise trosset skade

Før pause ble Bjørn Helge Riise taklet knallhardt av Starts Henrik Robstad. Midtbanespilleren fikk store smerter, men valgte å løpe ut på banen også i andre omgang.

- Jeg burde kanskje gått av, men jeg hadde så lyst til å hjelpe å snu kampen. Det var ekstremt vondt, men det hjalp å score et mål tidlig i andre omgang, sier Riise og gliser bredt i spillersonen etter 4-1-seieren.

VARTET OPP MED PERLESCORING: Chidiebere Nwakali sendte start opp i ledelsen med et herlig skudd i krysset. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Han mener det faktum at Gyasi spilte med forkjølelse og at han spilte med smerter, viser hvor mye Aalesund ønsker å holde plassen i Tippeligaen.

- Vi har bestemt oss for å kjempe og krige hele veien inn. Vi har syv cupfinaler igjen, og dette skal vi klare, sier Riise.

Uten seier på 38 kamper

Tapet for Aalesund gjør at Start nå har spilt 38 kamper i Tippeligaen uten å vinne. Nedrykk virker uungåelig, og Start-trener Steinar Pedersen var en slagen mann etter det stygge hjemmetapet.

- Vi klarer ikke å levere opp til den standarden som kreves. Vi presterer for dårlig og det må vi bare beklage, sier Pedersen.

Start ligger desidert sist med kun ni poeng etter 23 kamper.

Start best før pause

Det var lite å si på at hjemmelaget gikk til pause med ledelsen 1-0. Gjestene åpnet friskt de første 10 minuttene, men klarte aldri å skape de store sjansene foran Håkon Opdal i Start-buret.

Men etterhvert tok hjemmelaget over det spillemessige overtaket på Sør Arena. Og etter 17 minutter testet Chidiebere Nwakali skuddfoten slik at Aalesund-keeper Andreas Lie måtte vise hva han er god for.

Bare minuttet etterpå fikk samme Nwakali sjansen igjen til å fyre løs. Og skuddet skrått fra 16 meter fikk en herlig skru som overlistet Lie og endte perfekt i krysset.

Resten av omgangen viste hjemmelaget at de hadde god kontroll på Aalesund, og Espen Børufsen kunne sendt hjemmelaget opp i 2-0 etter 39 minutter. Men Start-vingen bommet på ballen han ble servert av Dennis Antwi.

Les også

 1. Glimt slo tilbake mot «gode» Start

  (Bodø/Glimt-Start 2-0) Hva er galt med fortapte Start? Ganske mye. Men Kristiansand-laget kan i hvert fall ikke…
 2. Boli reddet viktig poeng for Aalesund

  ÅLESUND (VG) (Aalesund-Sarpsborg 08 2-2) Sarpsborg 08 imponerte ingen i ruskeværet i Ålesund.
 3. Salvesen sikret nytt Start-poeng: – Det er ikke nok

  (Start - Sogndal 1-1) Akkurat som forrige serierunde kom Lars-Jørgen Salvesen (20) inn fra benken og sikret 1-1 for…
 4. Tror Start må vinne syv av ti kamper

  DRAMMEN (VG) (Strømsgodset – Start 1-1) Start ga Strømsgodset real motstand, men nå står sørlendingene overfor et…

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. Aalesund FK
 3. IK Start

Flere artikler

 1. Gyasi sørget for at Aalesund fikk luke i nedrykkstriden

 2. Utvist Brann-spiller om AaFKs drømmegoal: – Sleivspark

 3. To perlemål avgjorde for Aalesund

 4. Molde-Toivio slaktet laginnsatsen etter frisparkperle

 5. Kirkeskov og Boli sendte Aalesund vekk fra nedrykksplass

Fra andre aviser

 1. Start raknet fullstendig og tapte igjen: - Oppleves som et mareritt

  Aftenposten
 2. Snudde til seier for første gang i år

  Aftenposten
 3. Boli og Mos skal senke Start

  Aftenposten
 4. Start holdt ut i en time - så raknet det igjen

  Aftenposten
 5. Boli og Mos skal senke Start

  Bergens Tidende
 6. Boli og Mos skal senke Start

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder