UTLIGNINGEN: Wayne Rooney scorer sikkert fra straffemerket mot Brighton. Foto: John Sibley Reuters

Rooney-straffe i sluttminuttene reddet poenget – og trolig Koemans jobb

(Brighton-Everton 1-1) Wayne Rooney (31) ble hetset av hjemmefansen gjennom hele kampen, men kunne til slutt juble for en etterlengtet scoring, og et viktig poeng.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Everton var nemlig på vei mot et nytt tap da Brighton-kaptein Bruno Saltor forårsaket straffespark. Rooney var sikkerheten selv, og fikk sin hevn over Brightons supporter.

Det ble noen herlig dramatiske sluttminutter på The American Express Community Stadium, og hjemmelaget tok en fortjent ledelse i det 83. minutt. Pascal Gross plukket opp en retur inne i feltet og serverte Anthony Knockaert som avsluttet sikkert forbi Everton-keeper Jordan Pickford.

Everton har ikke vunnet på bortebane siden januar, og manager Ronald Koeman er under et voldsomt press etter en tung start på sesongen. Det runget «sacked in the morning» fra tribunene, og Koemans jobb hadde da også etter all sannsynlighet hengt i en syltynn tråd med et nytt nederlag.

En annen Everton-profil som fikk kjørt seg var Wayne Rooney som, trolig på grunn av den nylige promillekjøringen, ble pepet på gjennom hele kampen. Etter en times spill var han i skuddposisjon på kanten av 16-meteren, men skled og gikk på rumpa idet han avsluttet. Til hjemmefansens store forlystelse.

Håpløst av Brighton-kapteinen

Rooney skulle få sin hevn, men det fikk han ikke før det så som mørkest ut. Gaven kom fra Brighton-kaptein Bruno Saltor. Da et Everton-frispark ble løftet inn i feltet, så langet han ut og plantet albuen i halsen på Dominic Calvert-Lewin. Dommeren fikk heldigvis med seg manøveren, og blåste straffe.

– Bruno hadde en fryktelig involvering på straffesparket, det kokte bra på slutten der. Han mister rett og slett hodet. Det er vanlig å blokkere spillere på vei inn i feltet, men dette er altfor aggressivt, oppsummerte TV 2-ekspert Brede Hangeland etter kampen.

Rooney tilstår fyllekjøring: – Utilgivelig

Fra 11-meteren satte Rooney ballen sikkert til høyre for Mathew Ryan som gikk motsatt vei. Da var kampen inne i siste ordinære minutt, og Rooney ble umiddelbart byttet ut etter å ha scoret sitt første ligamål siden møtet med Manchester City i august.

Rooney har scoret totalt fire mål for Everton denne sesongen. Han scoret også i 2-2-kampen hjemme mot Apollon i Europa League, og i ligaåpningen.

På tampen av de fire tilleggsminuttene holdt Everton faktisk på å stjele med seg alle poengene. Men Ryan reddet to Kevin Mirallas-avslutninger fra kloss hold inne i feltet.

I søndagens andre Premier League-kamp spilte Southampton og Newcastle 2–2. Bortelaget tok ledelsen to ganger, men Manolo Gabbiadini utlignet for Southampton som knapt har scoret på hjemmebane i 2017. Utligningen kom på et straffespark et kvarter før full tid.

Premier League:

Brighton – Everton 1–1 (0–0)

Mål: 1–0 Anthony Knockaert (82), 1–1 Wayne Rooney (str. 90).

30.565 tilskuere.

Southampton – Newcastle 2–2 (0–1)

Mål: 0–1 Isaac Hayden (20), 1–1 Manolo Gabbiadini (49), 1–2 Ayoze (51), 2–2 Gabbiadini (str. 75).

31.437 tilskuere.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder