MANGE, MEN IKKE FLERE: Diego Costa har hatt mye å juble for Chelsea, men kommer ikke til å gjøre det videre. Her feirer han scoring mot Arsenal i FA-cupfinalen, en kamp Chelsea tapte 1–2. Foto: Lee Smith Reuters

Diego Costa bekrefter at han er ferdig i Chelsea

En tekstmelding fra Chelseas manager Antonio Conte (47), sørger for at toppscorer Diego Costa (28) etter alt å dømme ikke blir å se på Stamford Bridge neste sesong.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den spanske spissen Diego Costa var en viktig i brikke i Antonio Contes maskineri da Chelsea på suverent vis ble seriemestere i Premier League i 2016/17-sesongen. Den kontroversielle spissen bidro med 20 scoringer for London-klubben, men kommer ifølge ham selv ikke til å bidra med nettkjenninger når neste sesong sparkes i gang.

– Jeg er Chelsea-spiller, men er ikke ønsket her, sier han etter landskampen mellom Spania og Colombia, som endte 2–2.

Historien om Contes suksess: Trenerskolen til Juventus (krever innlogging)

Og han er ikke fornøyd med måten han fikk beskjeden på.

Turbulent forhold

TRØBBEL I PARADIS: Diego Costa leverte varene, og fikk mange gode klemmer fra manageren Antonio Conte. Men de to var ikke akkurat bestevenner, ifølge Costa. Foto: Glyn Kirk AFP

Costa fikk ifølge ham selv beskjeden av suksessmanageren på SMS.

– Antonio Conte har sendt meg en tekstmelding hvor han forteller meg at jeg ikke er en del av planene hans, forteller målmaskinen ifølge BBC.

Mannen som signerte for Chelsea for drøye 300 millioner kroner i 2014, sier at han har hatt et turbulent forhold til Conte hele sesongen.

– Det virker som om jeg ikke har hatt en god sesong. Det var kun en enkel melding – etter alt jeg har gjort for klubben. Hvis han ikke ønsker meg, må jeg finne meg et nytt lag, sier han.

Costa har lenge vært koblet til sin tidligere arbeidsgiver Atlético Madrid, men den spanske klubbens overgangsnekt gjør den situasjonen både usannsynlig og vanskelig. Spissen forteller at ingen andre lag har foreløpig tatt kontakt angående hans tjenester.

Atlético Madrid kan signere nye spillere fra og med januar 2018. Det betyr i praksis at de kan kjøpe en spiller denne sesongen, men at de ikke kan bruke ham i offisielle kamper før i andre halvdel av sesongen.

Husker du? Ferdinand mener Costa er en tikkende bombe

– Det hadde vært fint å gå tilbake (til Atlético), alle vet at jeg elsker klubben og byen, men det hadde vært vanskelig å gå fire eller fem måneder uten å spille. Det er VM neste år, og mange ting å ta i betraktning. Jeg må spille, det er det viktigste.

Det er med andre ord lite som tyder på at han gjenforenes med sin gamle sjef Diego Simeone, selv om mange Atlético Madrid-fans gjerne skulle sett kraftspissen i røde og hvite striper igjen. Han scoret 64 mål på 134 kamper for den spanske hovedstadsklubben.

Les også: Varsler milliardfest i Chelsea til sommeren

I januarvinduet var Costa kraftig linket til kinesisk fotball, men hovedpersonen selv sa at det ikke var aktuelt – og Chelsea insisterte på at de ikke ønsket å selge.

Mye har forandret seg siden den gang. Kanskje er en overgang til Kina mer aktuelt nå?

Varsler kjøpefest

TV 2s mangeårige kommentator Øyvind Alsaker, er splittet angående beskjeden fra London-klubben.

– Det er overraskende med tanke på prestasjonene han har levert denne sesongen, samtidig som det ikke er det når man ser på alt styret som har vært rundt ham, sier han til VG, og sikter da til overgangsryktene fra Kina.

I videovinduet under kan du se hvor glad Costa var da Chelsea tok ligagull.

Costas avskjed betyr at Conte sannsynligvis allerede er godt i gang med jakten på en erstatter. Tidligere Chelsea-spiller Romelu Lukaku, som ønsker seg bort fra Everton, står frem som én av de mer sannsynlige erstatterne. Det tror også Alsaker.

– Dette åpner for en kjøpefest i sommer, og det er kraftige rykter rundt en Lukaku-overgang til Chelsea. Det er ikke så mange spisser av Costas kaliber, så Chelsea må opp på det nivået. De er jo også en av klubbene som kan handle fra øverste hylle, forteller han.

Likevel mener han at det blir et lite steg ned å erstatte Costa med kraftspissen fra Belgia.

– Jeg holder en knapp på Costa, som per i dag er bedre enn Lukaku. Lukaku er jo mye yngre og har noen år på å utvikle seg videre, men Costa er en bedre målscorer og bedre i det oppbyggende spillet, mener han.

Kan gå til Manchester United

GJENFORENES? Jose Mourinho og Diego Costa har et godt forhold til hverandre. Kanskje sistnevnte blir å se i rødt, kommende sesong? Foto: Eddie Keogh Reuters

Manchester United skal ikke være interessert i Antoine Griezmann lenger, og skal være på jakt etter en målscorer, en ren «nummer ni». Alsaker tror ikke man skal utelukke Manchester United som Costas neste stoppested.

– José Mourinho kjenner jo godt til Costa. Da Costa kom til Chelsea var han «den siste brikken» i det mesterlaget, så jeg tror Mourinho følger med. Han kunne absolutt gjort en god jobb i United, så lenge han er påskrudd og har hodet med seg.

Det er garantert mange klubber som kommer til å holde et øye med 20-målsmannen denne sommeren, og hva Costa selv vil, er det nok bare han som vet.

– Dersom han er mer opptatt av hva han tjener enn hvor han spiller, skal man ikke se bort fra en overgang til kinesisk fotball. Han kan gå til for eksempel Manchester United og tjene mer enn nok, men dersom penger frister mye mer enn landslagsfotball, kan han fort ende opp i Kina, spekulerer Alsaker.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool22211052143864
2Manchester City24163565273851
3Leicester City23143648232545
4Chelsea2412484132940
5Manchester United239773627934
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder