Rashford slaktet da United misset i Liverpool-jakten

OPPGITT: José Mourinho reagerer på en hendelse i kampen mellom Manchester United og Swansea på Old Trafford søndag. Foto: Andrew Yates Reuters

Mourinho raste mot kampoppsett: – Ikke menneskelig

(Manchester United - Swansea 1-1) Selv om Manchester United tok ledelsen etter en svært omdiskutert straffe, klarte gjestene fra Wales å svare. Det betyr at José Mourinho og hans menn fortsatt sliter i jakten på en topp fire-plassering i ligaen.

 • Mikal Aaserud

Artikkelen er over tre år gammel

I tillegg måtte portugiseren se at Luke Shaw og Eric Bailly gikk av banen underveis. Skadelisten i de bakre rekker begynner å bli uhyre lang. Fra før er Chris Smalling, Phil Jones og Marcos Rojo alle ute.

– Vi mistet spillere og vi mistet poeng, så ja, dette var en dårlig dag, oppsummerer Mourinho, ifølge BBC. Spillerne hans leverte totalt sett en dårlig prestasjon på eget gress. Manageren mener han vet hvorfor.

– Vi ikke trøtte og utslitte ut, vi er trøtte og utslitte. Det er den niende kampen i april. Det er ikke menneskelig. Vi har en tropp på 22 mann som nå teller 13 eller 14 spillere. Spillerne er veldig slitne, sier Manchester United-sjefen, som allerede torsdag kommende uke reiser til Spania og første semifinale mot Celta i Europa League.

Fått med deg denne? Ekspert: Derfor kan United-fansen glemme Griezmann

Jakten fortsetter

Han vet like godt som alle andre at kampen mot nedrykkstruede Swansea var en alle tiders mulighet til å snike seg inn på en tredjeplass på tabellen, foran både Liverpool og Manchester City før de to lagene skal i aksjon senere i dag og i morgen.

Selv om Manchester City på mange måter har kontroll på sin egen skjebne i sesonginnspurten, hadde Liverpool én kamp til gode på Manchester United. Tre poeng ville bety at José Mourinho & co. ville sneket seg ett poeng foran.

Slik skulle det ikke gå. Det endte 1-1 på Old Trafford søndag formiddag. Dermed er de røde djevlene avhengig av poengtap fra ett av de to lagene, samtidig som de selv leverer nok seire i løpet av de siste fire serierundene i årets Premier League.

Les også: Zlatan etter kneskaden: Jeg gir aldri opp

FALT LETT: Manchester Uniteds Marcus Rashford går i bakken i duell med Swansea-keeper Lukasz Fabianski søndag. Foto: Martin Rickett AP

Falt lett

Det store samtaleemnet etter en sjelden tam omgang var Marcus Rashford. Mens David de Gea gjorde et par store redninger før pause, og Anthony Martial og Jesse Lingard noterte seg for en halvsjanse hver, skaffet Uniteds 19-årige spisstalent en straffe av det svært omdiskuterte slaget.

Unggutten gikk i bakken inne i 16-meteren på overtid av førsteomgang. Da vartet Manchester United til gjengjeld opp med et praktangrep. Etter hvert ble Lingard spilt fri i mellomrommet.

Han fant Rashford bak Swanseas bakre firer. I duell med keeper Lukasz Fabianski gikk stjerneskuddet i bakken. Kontakten med keeperen var minimal og TV-bildene viste at det trolig aldri skulle vært blåst.

Kalt «patetisk»

– Dette er filming. Det burde vært gult kort til Rashford og utspill fra keeper, konkluderte TV 2-ekspert Erik Thorstvedt på kanalens Premier League-sending. Han fikk full støtte av Brede Hangeland, som gikk enda lengre.

– Det er patetisk av Rashford. Det er engelskmennenes egen mann. Hadde det vært en spanjol eller italiener, hadde han blitt slaktet fullstendig. Det er en skandaløst dårlig avgjørelse av dommeren, sa den tidligere England-proffen.

Straffe ble det uansett. Wayne Rooney tok plass på ellevemetersmerket, sendte Fabianski den ene veien, og ballen den andre. 1-0 var et faktum. Det var Rooneys 252. scoring for klubben, og ifølge statistikktjenesten Opta har 31-åringen nå scoret i 150 forskjellige Premier League-kamper. Kun den tidligere målkongen Alan Shearer er bedre. Han har nettet i 190 forskjellige kamper.

Utlignet etter frisparkperle

Selv om Swansea aldri klarte å komme opp på nivået de hadde inne i den første omgangen, fikk de i det minste scoring etter hvilen.

Wayne Rooney taklet en Swansea-spiller like utenfor 16-meteren og gjestene fikk korrekt frispark. Gylfi Sigurdsson tok plass ved ballen og noen sekunder senere skrudde islendingen ballen rett i krysset – fullstendig utagbart for keeper de Gea.

Selv om vertene la Swansea under et visst trykk de siste ti minuttene klarte aldri United å ta ledelsen igjen, og de må nå stole på at både Manchester City og Liverpool feiler i poengjakten de neste ukene.

«Frustrerte og sinte»

Swansea på sin side er nå bare to poeng bak Hull på trygg grunn.

– Jeg synes vi viste forskjellige kvaliteter i dag. Vi lot ikke straffeavgjørelsen påvirke oss, og vi kunne vunnet dersom Fernando Llorente hadde klart å nå Gyfli Sigurdssons innlegg, sier walisernes manager, Paul Clement, til BBC.

Han sier spillerne var frustrerte og sinte etter at Rashford skaffet straffesparket, men at laget klarte å «re-fokusere» inn mot den andre omgangen.

– Vi går inn i den neste kampen mot Everton full av tro på at vi kan bli værende i denne ligaen neste sesong, sier Clement.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Manchester United
 3. Swansea City AFC

Flere artikler

 1. Mourinho raste mot kampoppsett: – Ikke menneskelig

 2. Lukaku med jubileumsscoring da Manchester United vant

 3. Rashford herjet og satte debutant Lukaku i skyggen

 4. Mourinho forklarer Rashford-vraking: – Ikke så enkelt

 5. Manchester United eksploderte mot Swansea: – Vi lot bare hestene løpe fritt

Fra andre aviser

 1. Rashford slaktes etter straffesituasjonen: – Det er helt patetisk

  Aftenposten
 2. Wenger brøt Mourinho-forbannelsen: Arsenal påførte United deres første serietap siden oktober

  Aftenposten
 3. United klatret på tabellen etter viktig borteseier

  Aftenposten
 4. Solskjær hyllet Manchester United-helten med bildehilsen

  Aftenposten
 5. Mageplask for Manchester United: – Et av de absolutte bunnpunktene

  Aftenposten
 6. Liverpool-legende hånet Mourinho før kampen. Så svarte Manchester United på tiltale

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder