2004: Arsène Wenger og Patrick Vieira med ligatrofeet.

Patrick Vieira takker ikke Arsène Wenger for trenerkarrieren

Patrick Vieira kommer «hjem» til Arsenal som Crystal Palace-manager, men det er ikke Arsène Wenger han takker for sin trenerkarriere.

Publisert:
Artikkelen er over ett år gammel

Her er våre oddstips!

Denne uken er det 25 år siden Wengers første kamp som sjef i Arsenal. Vieira spilte 2–0-kampen mot Blackburn. Det var Wenger som hadde bedt Arsenal-ledelsen om å hente den unge franskmannen fra Milan.

Vieira spilte i Arsenal fra 1996 til 2005 og noterte hele 279 kamper for klubben fra Nord-London. Senere spilte han for Juventus (2005–2006), Inter (2006–2010) og Manchester City (2010–2011).

Les også

Ødegaards Arsenal ydmyket rivalen: – Revet i filler

(Arsenal – Tottenham 3–1) Arsenal lekte seg med erkerivalen og vant for tredje kamp på rad.

Selv om Wenger ikke får æren for Vieiras vei inn som trener, så har det i hvert fall litt sammenheng med Arsenal. For ifølge Vieira var det den tidligere Arsenal-spilleren Brian Marwood som lot franskmannen få muligheten til å være en del av Manchester Citys trenerteam.

– Egentlig ikke, svarer Vieira på spørsmål om det var Wenger som påvirket ham til å bli trener, gjengitt av The Guardian.

PALACE-SJEF: Patrick Vieira har for første gang manageransvaret i en engelsk klubb.

– Da jeg var 20 og jobbet med Arsène ga han meg den tilliten jeg trengte å uttrykke meg, og han fikk meg til å vokse som person. Han fikk meg til å forstå feilene jeg gjorde.

– Men ønsket om å bli trener - det kom senere da jeg var hos Manchester City. De fikk meg til å forstå at jeg hadde mye å gi tilbake til fotballen. Og Brian Marwood var fantastisk. Hvis jeg virkelig har noen å takke for reisen så langt, så er det han.

Pluss content
Les også

Premier Leagues 111 beste spillere de siste 20 årene

Ingen har vært så dominerende, så god, over tid, eller har hatt så stor påvirkning på et lags resultater, som ham.

Men Vieira sier at han fortsatt har et godt forhold til Arsène Wenger, og at franskmannen har sett noen av Crystal Palaces kamper denne sesongen.

– Jeg kan bare ringe ham hvis det er noe. Da vi kom til England, var vi begge på rett sted til rett tid, for vi fikk suksess omgående.

– Arsenal vil alltid være et spesielt sted for meg, sier Vieira.

– Han er en Arsenal-legende, og jeg håper at han får den mottakelsen han fortjener for det han gjorde for klubben, ikke bare som spiller, men det han overførte som menneske, mener nåværende Arsenal-manager, Mikel Arteta.

Etter å ha vært trener i New York City og Nice, overtok Vieira ansvaret i Crystal Palace sommeren 2021.

Les også

Arsenal-legenden liker det han ser: – Det er noe vakkert med det

Martin Ødegaard (22) skrudde på vakkert vis inn Arsenals første borteseier for sesongen.

VG-tips: Arsenal - Crystal Palace

* Arsenal kom dårlig ut i sesongens startfase, men så ut til å ha fått samlet seg noe i september. 4-1-0-viste flyten i både liga og ligcaup - og særlig var første omgang hjemme mot Tottenham noe av det beste vi har sett av denne Arsenal-gjengen på lang tid (3-1-seier). Men Gunners fulgte ikke opp i neste og siste kamp før landslagspausen da de kun klarte 0-0 borte mot Brighton.

* Crystal Palace befinner seg tre poeng bak, og har kun vunnet én av syv åpningskamper. Men det hører med til historien at de har hatt tøff motstand med Chelsea og Liverpool borte, et såkalt «hatoppgjør» mot Brighton og totalt fire rene London-matcher. Sist slo de tilbake fra 0-2-underlege mot Leicester (2-2).

* Vi tror det er selvtillit i begge leirer, og det kan hende at dette oppgjøret blir noe jevnere enn hva hjemmeoddsen antyder. Vi foreslår derfor et uavgjortspill til 3,70 i singleodds. Spillestopp er kl. 20.59 og TV2 Sport Premium viser kampen.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

VG er e-kommisjonær og har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping. Oddstips gir inntekter basert på historisk e-kommisjonær-omsetning. Norsk Tipping har ikke innflytelse på hvordan VG redaksjonelt omtaler innholdet - her står redaksjonen fritt.

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no