Sportskalender

Gå til
OPPGITT: Mikel Arteta var ikke spesielt fornøyd med at hans Arsenal fikk både straffespark og rødt kort mot seg i 0–3-tapet for Tottenham torsdag. Nå må de levere for å sikre Champions League-spill kommende sesong.

Arteta svarer på Contes sutre-anklager: − Jeg var tydelig og ærlig

Arsenal-sjef Mikel Arteta ble anklaget av Tottenham-motstykket Antonio Conte for å være sutrete i 0–3-tapet for byrivalen torsdag kveld.

Publisert:
Artikkelen er over ett år gammel

Det er en betegnelse han ikke kjenner seg igjen i.

– Hva enn vi gjør, forsøker vi å forsvare klubben på den best mulige måten. Det gjorde jeg denne kvelden også ... jeg var tydelig og ærlig, sier Arteta på en pressekonferanse før mandagens viktige kamp mot Newcastle.

Her er 16.mai-oddstipsene!

Arsenal tapte Nord-London-derbyet så det sang mot Tottenham, etter en skrekkelig første omgang med både straffe og rødt kort mot. Etter kampen la han ikke skjul på sin frustrasjon, men utelot de kraftigste salvene – ettersom han da «ville blitt suspendert i seks måneder».

Spurs-sjef Conte mente på sin side at han hadde hørt Arteta sutre titt og ofte, og mente det ikke var noe å klage over.

De to stjernemanagerne er i sentrum for en rivende duell om den viktige fjerdeplassen i Premier League, som gir Champions League-spill kommende sesong. Etter Tottenhams 1–0-seier over Burnley er Arsenal under press for å levere mot Newcastle klokken 21.00 i kveld.

Arsenal tar fjerdeplassen hvis de vinner begge sine siste kamper, hvis ikke kan det hende Arteta får mer å klage over.

– Det er jobben min å si meningen min, når jeg snakker på vegne av klubben og uttrykker hvordan vi føler det. Hvis jeg ikke kan gjøre det, foretrekker jeg å droppe det, sier Arteta.

VGs tips: Newcastle - Arsenal

* Newcastle har for lengst reddet seg unna bunnstriden og har sikkert allerede begynt på planleggingen for neste sesong. To strake tap for Premier Leagues to beste lag - Liverpool (0-1) og Man.City (0-5) antyder at vertene har et gap opp til de aller fremste.

* Motivasjonen i aften er å fullføre foran egne supportere i sesongens siste hjemmekamp.

* Arsenal opplevde med 0-3 en nedslående torsdagskveld borte mot Nord-London-rivalen Tottenham. De har kapasitet til å reise seg fra den kollapsen, men hvorfor de endte opp med et slikt stygt tap er noe de må ta læring av.

* Med Tottenhams-søndagstriumf over Burnley (1-0) er Arsenal skjøvet ned til 5.plass - to poeng bak Spurs. Det gir at de må gå for seier i denne TV-matchen hvis planen er å ha alt i egne hender i søndagens avsluttende runde. Statistikken taler for Arsenal-triumf for de har vunnet 18 av 19 siste innbyrdes møter i alle sammenhenger.

* Begge Lag Scorer til 1,72 i singleodds er vårt første spillforslag. Men også uavgjort til 3,85 er en mulighet i en åpen kamp. Spillestopp er kl. 20.59 og matchen sendes på TV2 Sport Premium.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk

VG er e-kommisjonær og har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping. Oddstips gir inntekter basert på historisk e-kommisjonær-omsetning. Norsk Tipping har ikke innflytelse på hvordan VG redaksjonelt omtaler innholdet - her står redaksjonen fritt.

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no