IKKE BARE IDYLL: Filip Møller Delaveris og Dag-Eilev Fagermo jubler her for scoring mot Sarpsborg. Siden har det vært bråk rundt fremtiden til Delaveris. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

NISO ut mot Odd: – Dobbeltmoral av en annen verden

Fotballspillernes fagforeningsleder Joachim Walltin misliker Odds behandling av 18-åringen Filip Møller Delaveris. Skiensklubben forstår ikke kritikken.

– Det kan være en stor belastning for en ung spiller når klubben går ut på denne måten. Det kan også sende et negativt signal til andre spillere i klubben og andre spillere som vurderer å gå til klubben, sier Walltin til VG.

Den tidligere eliteseriespilleren er leder for interesseorganisasjonen NISO. Han reagerer på uttalelser Odd-trener Dag-Eilev Fagermo og sportssjef Tore Andersen har kommet med i mediene etter at kontraktsforhandlingene med 18 år gamle Delaveris nylig brøt sammen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det er uryddig at Odd og treneren omtaler samtalene med en spiller i mediene. Det skjønner jeg spilleren og agenten reagerer på, mener Walltin.

– Vi omtaler det ikke i mediene. Jeg prøver å si til mediene at samtalene tar vi med spillerne, foresatte og agenter. Jeg forstår ikke hva han mener. Det er mer enn bare en side av en sak, sier sportssjef Tore Andersen i klubben som nylig gikk til semifinalen i cupen, blant annet takket være Delaveris:

– Dobbeltmoral av en annen verden

Delaveris har vært i storform de siste ukene, men 18-åringens kontrakt går ut neste sommer. Agent Morten Wivestad har hevdet at Delaveris har blitt forsøkt presset av Odd til å skrive ny kontrakt. Det har Fagermo benektet.

– Dessverre er det ikke første gang noe lignende skjer i Odd, mener Walltin.

De siste årene har det vært støy rundt kontraktene til flere Odd-spillere: Viljar Myhra, Sondre Rossbach, Niklas Gunnarsson, Elbasan Rashani, Bentley, Rafik Zekhnini, Fredrik Oldrup Jensen, Fredrik Semb Berge og John Kitolano.

– Det kan hende det har blitt mer støy og medieoppmerksomhet rundt Odd og at de andre gjør det mer skjult. Ingen andre klubber vil la gode spillere gå, sier Fagermo til VG.

les også

Agent hevder Odd advarte Delaveris (18) – skulle fremstilles som grådig

– De henter selv spillere på bosman. Så det er en dobbeltmoral av en annen verden å gå ut mot egne spillere på utgående kontrakt, sier Walltin og legger til:

– De bør oppføre seg som en ordentlig arbeidsgiver. Fagermo har gjort det veldig bra sportslig, så er han frittalende på godt og vondt. Klubbledelsen får svare på hvordan de håndterer det, men det er ikke vanlig at nærmeste leder går ut mot ansatte i mediene slik. Jeg kan ikke se annet enn at det er skadelig for klubben.

Fagermo forstår ikke utsagnet

Fagermo mener at de ikke opptrer dobbeltmoralsk.

– Jeg gjør alt jeg kan for å overtale en spiller jeg vil at skal bli. Det er ikke dobbeltmoralsk. Jeg vil alltid reagere når jeg har jobbet knallhardt med å få fram en spiller, så vil de ikke signere ny kontrakt og heller gå bosman til en annen klubb. Det vil en klubb alltid synes er dumt og trist. Da får man lite igjen for den jobben man har gjort. Jeg kan ikke forstå at det er dobbeltmoralsk, svarer Fagermo.

Også Andersen er uenig med NISO-lederen.

les også

Fagermo reagerer sterkt på lønnskravet til Delaveris (18): – Aldri opplevd noe lignende før

– Vil du ikke spille for Odd, er det helt lov og noe vi respekterer. Vi ønsker spillere som vil være med på den totale satsingen til Odd sportslig, økonomisk og måten vi driver spillerutvikling på. Er det elementer som ikke passer, må vi si «greit og lykke til». Vi skal oppføre oss som gode arbeidsgivere i et godt fotballmiljø i en god klubb i en god by, sier Odds sportssjef.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder