Aalesund er klar for Eliteserien etter seier mot Tromsdalen

(Tromsdalen – Aalesund 0–1) Med tre kamper igjen av sesongen er det ikke lenger mulig å ta igjen oransjetrøyene, som har vært i en klasse for seg selv i årets 1. divisjon. Seieren betyr også at Tromsdalen rykker ned.

Aalesund har cruiset gjennom Obos-ligaen og står kun med ett tap (Raufoss) etter 27 kamper. Med 13/13 seire på hjemmebane og best uttelling på bortebane av samtlige, er det ingen som har holdt tritt med Lars Bohinens mannskap.

De fikk en dårlig start på søndagskvelden da Jonas Grønner måtte erstattes av Ståle Stålinho Sæthre etter ti minutter, men da det tikket mot halvspilt 1. omgang gav Torbjørn Agdestein gjestene grunn til å smile da han satte 1–0.

Resultatet stod seg ut kampen og dermed er Aalesund klar for Eliteserien 2020.

De får enten direkte følge av Sandefjord eller Start, som følger henholdsvis elleve og 14 poeng bak vestlandsklubben som nå står med 70 poeng.

Sandefjord vant i dag 3–0 over Notodden, mens Start spilte 0–0 mot KFUM. Begge skal møte Aalesund før det er avgjort om de skal spille kvalifisering eller rykker direkte opp.

SEIERSMÅLET FEIRES: Torbjørn Agdesteins mål etter 23 minutter feires av Aalesund-spillerne. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder