Maars Johnsen kritisk etter ny RBK-nedtur: – Vi skyter oss selv i foten

KRISTIANSUND (VG) (Kristiansund – Rosenborg 2-2) Innbytter Christophe Psyché brukte kun 80 sekunder på banen til å sette inn sitt syvende for sesongen. Det sørget for 2–2 i Kristiansund.

  • Jørgen Ryggvik Karlsen

– Jeg skulle egentlig være på første stolpe, men jeg ble stengt, så da ble det slik. Det er bra for meg, smiler Psyché overfor Eurosport.

Med sin første berøring på ballen sørget han for 2–2 og forlenget dermed den tunge RBK-perioden.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det er utfordrende og vanskelig, er ordene en ordknapp og skuffet RBK-trener Eirik Horneland bruker for å sette ord på nedturen.

I sommer var trønderne en av Eliteseriens formlag sammen med serieleder Molde, men nå står de med tre strake kamper uten seier i Eliteserien og åtte poeng på de siste seks serierundene.

– Resultatet er ikke godt nok, og så er ikke prestasjonen godt nok angrepsmessig. Vi blir litt engstelige på ball og så må vi løpe 100 meter hjem igjen hele tiden. Jeg synes vi angriper altfor dårlig, sa Horneland til Eurosport rett etter kampslutt.

– Vi gjorde det bra, kom oss foran, men det er frustrerende fordi vi skyter oss selv i foten mye, sa en kritisk RBK-spill Bjørn Maars Johnsen til samme kanal.

– Vi tok ledelsen og kjempet oss tilbake etter at de hadde utlignet, men plutselig sluttet vi å spille fotball. Vi begynte å slå langt fordi vi blir stresset, sier angriperen til VG.

Fem serierunder før slutt er trønderne fire poeng bak Odd på tredjeplass, som gir Europa-spill, og da må man også ta i betraktning at RBK har spilt én kamp mer enn lagene foran.

Om Odd skulle vinne cupen, holder det imidlertid for RBK å bli nummer fire med tanke på en sjanse i Europa.

– Vi har satt oss i en vanskelig posisjon for å ta medalje og vi gjør det vanskeligere for oss selv hver gang vi ikke vinner, sier Horneland om Europa-mulighetene som ble svekket etter poengdeling i Kristiansund lørdag.

VG Live: Les utfyllende referat fra kampen her!

For det var Kristiansund som først tok grep om kampbildet og spilte seg til flere store muligheter, men Christian Michelsens menn klarte ikke omsette mulighetene til scoring.

TOPPSCORER: Christophe Psyché er midtstopper, men også KBKs toppscorer i Eliteserien. Her setter han inn sitt syvende for sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Derfor var det mot spillets gang David Akintola førte Rosenborg i ledelsen med en kremscoring ti minutter senere.

Angriperen mottok ballen på høyresiden, dro seg forbi Christoffer Aasbak, tok seg inn i sekstenmeteren og lobbet ballen over alle føttene inne i boksen og ned i motsatt stolperot til 1–0.

Fortjent utligning

Kristiansund, som kom fra klubbens verste bortetap i eliteseriesammenheng noensinne da de tapte 5–0 borte mot Tromsø før landslagspausen, var tydelig revansjelysten og tre minutter før sidebytte fikk blåtrøyene hyll på byllen.

En god Amahl Pellegrino lobbet ballen på brystkassen til Sondre Sørli som brystet ballen ned i føttene til RBK-aktuelle Torgil Gjertsen.

Gjertsen plasserte ballen kontrollert ned i lengste hjørne til 1–1.

Psyché reddet KBK-poeng

Intensiteten dalte etter pause, men ti minutter senere sendte Bjørn Maars Johnsen trønderne tilbake i ledelsen.

Vegar Eggen Hedenstad kom rundt på høyrekanten og slo hardt og lavt inn mot mål, hvor Johnsen styrte inn 2–1 og sitt fjerde seriemål på seks serierunder.

Åtte minutter før fulltid sendte imidlertid innbytter og Kristiansund toppscorer denne sesongen, Psyché, lagene like langt da han satte inn 2–2 etter kun 80 sekunder på banen.

– Han var skuffet over at han ikke startet, men han er helproff og er klar for å gjøre jobben når vi trenger han. Jeg er meget fornøyd med hvordan han responderte i dag, sier en fornøyd Christian Michelsen til VG, som så laget komme under to ganger.

– Måten vi står opp gjennom hele kampen og i perioder er bedre enn Rosenborg er jeg stolt av, og vi mobiliserer sterkt for å komme, fortsetter KBK-treneren.

Dermed endte det 2–2.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder