Vålerenga scoret fem på én omgang: – Vi synger ikke om gull ennå

RANHEIMSFJÆRA (VG) (Ranheim-Vålerenga 1–5) Etter en søvndyssende første omgang, våknet kampen til liv i andre med to mål på to minutter. Så eksploderte det helt...

Erik Eikebrokk

Deyver Vega og Chidera Ejuke scoret to mål hver da Ronny Deilas Vålerenga herjet med Ranheim, og spilte sin femte eliteseriekamp på rad uten tap.

– Du må gjerne si at førsteomgangen var dårlig, men vi er på bortebane og de skapte ingenting. Vi klarte å holde oss kompakte, og så er vi knallgode fremover i andre omgang, sier Ronny Deila til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Synger ikke om gull

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Seieren var årets første på bortebane, men Deila kommer ikke til å synge om gullet på vei hjem.

– Nei, og det tror jeg ikke Klanen synger om heller, men de må gjerne gjøre det. Vi skal ta nye steg fra i fjor, og det er tøffere målsettinger. Vi er i rute i forhold til målsetting.

Hjemmelaget ble satt ettertrykkelig på plass etter seier i sine to foregående kamper.

– Det var en jevn førsteomgang der vi føler at vi får til mer enn vi har gjort. I andre omgang så preges kampen av at de scorer tre mål på de tre første avslutningene sine. De slipper til for lett. Vi sliter begge veier, sier Ranheim-trener Svein Maalen til VG.

VG Live Ranheim-Vålerenga minutt for minutt

Dårlig førsteomgang

Til sammen én målsjanse i første omgang sier alt om hvor innholdsløs den var, selv om hjemmelaget rakk å rope på straffe.

– Soleklar straffe. Det innrømte Vålerenga-spilleren også, sier Ranheim-spiss Michael Karlsen om situasjonen ti minutter før pause.

– Den er tvilsom, men dommeren kunne blåst der, sier motspiller Johan Lædre Bjørdal, om «bryteduellen».

I andre omgang ble det adskillig mer fart på sakene.

Vålerenga-ving Chidera Ejuka rakk å gi hjemmelaget en advarsel etter sju minutter. På den påfølgende corneren raget Matthías Vilhjálmsson høyest i feltet, og headet bortelaget i ledelsen. Kampen var islendingens første i Trondheim, etter flere år i Rosenborg.

– Jeg trives veldig godt på Ranheim, fordi jeg har bodd her i flere år. Jeg har sikkert vært her flere hundre ganger med min sønn, sier «Matti».

Mål på mål

To minutter etterpå stod det 2–0. Høyreback Efarin Juarez sentret til Deyver Vega, som befant seg akkurat innenfor 16-meteren.

To touch, én hoftebevegelse og et skudd senere, lå ballen i krysset.

Ranheim hadde ikke skapt én sjanse i hele kampen, men brukte ikke lang tid på å blåse nytt liv i de 1 950 publikummerne. Ola Solbakken stormet gjennom på venstre kant, kom seg foran oppasseren, og gikk i bakken.

– Han faller veldig lett der. For lett. Det skulle ikke vært straffe, sier Bjørdal.

Dommer Kristoffer Hagenes pekte på straffemerket, og Ranheim-spiss Michael Karlsen gjør som han «alltid» gjør; scoret fra elleve meter.

Vega og Ejuke

Det håpet varte ikke lenge, for bare fem minutter etter reduseringsmålet var Vega på farten igjen.

Ranheim forsøkte å spille seg ut av eget forsvar, men bommet håpløst i oppspillsfasen. Magnus Lekven fikk ballen rett utenfor 16-meteren, så opp, og fant Vega som fikset resten.

«Hele Trøndelag i 1. divisjon,» sang Klanen da seieren var i boks.

På overtid avsluttet banens beste spiller, Ejuke, nok en gang perfekt etter Shalas like perfekte stikkpasning.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder