Kane etter nok en «Boxing Day»-scoring: – Kanskje er det julemiddagen

(Tottenham – Brighton 2-1) Det var tilløp til buing da Brighton gikk til pause med 1-0 borte mot Tottenham, men etter hvilen snudde Spurs kampen.

Målmaskin Harry Kane trengte to forsøk, men fikk til slutt banket inn målet som gjorde at Adam Websters kontante heading i den første omgangen ble utlignet.

Så, ikke lenge etter at Christian Eriksen hadde kommet inn, tok dansken regi.

Eriksen vippet Serge Aurier gjennom på kanten. Han la igjen til Dele Alli, som fra skrått hold nærmest lobbet ballen i nettmaskene.

Dermed var 0-1 snudd til 2-1 i London, og det ble også resultatet.

– Vi måtte ta et ordentlig tak i dag, da vi kom under 0–1 mot en god motstander. Vi gravde dypt for å komme til seieren, sier Harry Kane ifølge BBC.

VG Live: Les utfyllende referat fra kampen her!

Resultatet betyr at José Mourinho fortsatt står uten uavgjort i sin tid som Tottenham-manager. På ni kamper har det blitt seks seirer og tre tap (se faktaboks).

– Jeg er veldig fornøyd med den andre omgangen. Vi endret ting, jeg sier ikke nødvendigvis at spillerne som startet var feil, men vi endret ting som utgjorde en forskjell, sier Mourinho ifølge BBC.

Ifølge statistikkleverandøren Opta var det Kane sin åttende PL-scoring på den berømte «Boxing Day». Bare Robbie Fowler (9 mål) har flere mål 2. juledag.

– Jeg trives. Kampene kommer tett i tett, og kanskje er det julemiddagen som gir meg en ekstra boost. Kanskje jeg må spise slik oftere, spøker Kane ifølge BBC.

les også

Klubblegender: Arteta vil gjøre store endringer i Arsenal-troppen

Seieren på «Boxing Day» var imidlertid ikke av det helt overbevisende slaget.

VG Live: Seks kamper kl. 16.00 - følg resten av «Boxing Day» her!

Bortelaget Brighton, som kom til kampen med én seier på de siste syv ligakampene, var fullt på høyde med Tottenham fra start, og det var heller ikke ufortjent at laget tok ledelsen, riktignok etter at Harry Kane hadde fått et mål annullert for offside.

Pascal Gross viste frem sin eminente frisparkfot i det 37. minutt, og i feltet knuste Adam Webster alt og alle i luften.

Da var også tilløp til buing da lagene gikk til pause på stillingen 1–0 til Brighton, men i den andre omgang fikk Spurs-publikum mer å juble for.

I det 53. minutt utlignet Harry Kane ledelsen da han banket inn sin egen retur i mål, før Dele Alli gjorde snuoperasjonen komplett i det 72. minutt.

les også

Solskjær vinner nesten aldri uten straffehjelp: – Smått sjokkerende

2-1 og tre nye poeng gjør at Tottenham nå står med 29 poeng, noe som gjør at laget klatrer fra 7. til 5. plass på tabellen.

Brighton blir stående på 20 poeng, noe som holder til en 13. plass på tabellen.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder