VISTE SEG FREM: Martin Ødegaard leverte flere fine detaljer mot Barcelona-stjernene. Foto: JUAN HERRERO / EFE

Ødegaards «galskap» holdt ikke til seier mot Barcelona

SAN SEBASTIÁN (VG) (Real Sociedad – FC Barcelona 2–2) Martin Ødegaard (20) bidro til at laget hans brøt en skrekkelig rekke med kamper mot Lionel Messi (32) og kompani, men sitter kanskje igjen med en bitter smak i munnen etter en kamp de i stor grad dominerte.

– Det er litt blandede følelser. Isolert sett er det et bra resultat, men sånn kampen var, er jeg litt skuffet for å være ærlig. Jeg synes vi fortjente å ta alle tre poengene, sier Ødegaard til TV 2.

– Det er et par der (av avslutningene) jeg må få på mål. Det var det siste lille som manglet i dag, egentlig. Det var surt, legger han til.

les også

TV-profil reagerer: – Vær så snill, slutt med det!

Barcelona er Spanias – og kanskje verdens – mest ballsikre lag og hadde vunnet dette oppgjøret fem ganger på rad i La Liga, men det var Real Sociedad som både hadde ballen mest og skapte flest sjanser på Reale Arena lørdag ettermiddag.

Det holdt til ett poeng: Mikel Oyarzabal (straffe) og Alexander Isak scoret målene for baskerne, mens stjernene Antoine Griezmann og Luís Suárez fikk hver sin scoring på en kveld der Barcelona tok godt vare på sjansene sine.

Real Sociedad-trener Imanol Alguacil sier på pressekonferansen at de er «forbannet» over at de ikke vant kampen, og at «det sier alt» om hvor sterk prestasjonen deres var mot et lag som Barcelona.

Ødegaard var i kjent stil mye involvert og mottok svært gode skussmål fra ekspertisen på sosiale medier, særlig den første halvtimen.

– Ødegaard i La Liga denne sesongen er offisielt en skandale (spansk uttrykk med positivt fortegn), skriver den spanske fotballeksperten- og treneren Alvaro Benito Villar til sine nesten 300.000 følgere på Twitter.

– Galskap av en spiller

Real Sociedad fikk en drømmestart på kampen. Etter å ha dominert de ti første minuttene fikk de straffe da Sergio Busquets ble avslørt i å holde Diego Llorente i feltet på en god corner av Ødegaard.

Fra elleve meter var La Reals toppscorer Mikel Oyarzabal sikker – scoring nummer seks i La Liga for 22-åringen denne sesongen.

På grunn av sin Real Madrid-tilknytning ble Ødegaard i spansk presse omtalt som en «hemmelig agent» for Barcelonas erkerival, og nordmannen hadde skrudd på formen til møtet med laget han kanskje kommer til å møte i El Clásico i fremtiden.

Han var konstant involvert, høyt og lavt i banen, med flikker, pasninger, driblinger og skuddforsøk. Han spilte frem Oyarzabal, som avsluttet fra distanse, og tredde igjennom svensken Alexander Isak på nydelig vis, men spissen klarte ikke å stokke bena på vei mot mål.

– For en galskap av en spiller Ødegaard er. Han kontrollerer hele spillet, og i de siste metrene er det magi i pasningene hans, skrev Radio Marca-journalist Ramón Álvarez de Mon på Twitter et stykke ut i første omgang.

– Han er spektakulær, skrev journalisten David De las Heras til sine drøye 60.000 følgere, og la til at «hvis jeg var Real Madrid, ville jeg hentet ham tilbake i morgen».

les også

Zidane til VG: – Ødegaard gjør det veldig bra

Real Sociedad dominerte den første drøye halvtimen mot Barcelona, med Ødegaard som hjernen bak de fleste angrepene, og i det 36. minutt dukket oppsiktsvekkende tall opp på storskjermen på Reale Arena: 41 prosent ballbesittelse til Barcelona – et ytterst uvanlig syn når det er snakk om de ballsikre katalanerne.

Men de trengte ikke mange sjanser for å utligne. Det holdt med den første: Luís Suárez spilte ballen gjennom til Antoine Griezmann, som chippet ballen i mål mot klubben han var en del av fra 2005 til 2014.

Messi servitør

Det var ikke elegante, dominante Barcelona slik de er best kjent, men dødelige effektive Barcelona. Det er tross alt en grunn til at de er serieledere i en sesong der spillet deres har fått mye kritikk.

Og like etter pause skulle de understreke dette poenget: Sergio Busquets fant Lionel Messi bak Real Sociedad-forsvaret, argentineren var uselvisk og spilte ballen på tvers, og Suárez kunne trille inn 2–1 i det åpne målet.

les også

Behandlingen av Ødegaard slaktes: – Skammelig

Det kunne virke som luften brått gikk ut av Real Sociedad-ballongen, men vertene klarte etter hvert å slå tilbake – godt hjulpet av Barça-keeper Marc-André ter Stegen. Tyskeren klarte ikke å håndtere et innlegg fra Nacho Monreal og slo ballen rett ut til Isak, som utlignet med sin tredje scoring for sesongen.

Etter en anonym periode i kampen fikk Ødegaard mer rom å boltre seg i. Han la opp til flere sjanser med lekre pasninger, men kunne også vært mer presis, som da han fikk en gyllen mulighet til å sende Willian José alene med keeper, men vektet pasningen helt feil og misbrukte sjansen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder