Vålerenga så rødt – Viking reddet ett poeng: – For dårlig av oss

STAVANGER (VG) (Viking-Vålerenga 1–1) I løpet av bare åtte minutter fikk Vålerengas Mohammed Abu rødt kort og Chidera Ejuke scoret. Men Tommy Høiland berget et Viking-poeng i Stavanger.

– Det er surt. Vi spilte 30 minutter med en mann mer og slapp inn mål. da er det for dårlig av oss at vi klarte å avgjøre kampen, sier Viking-målscoreren til VG.

– Det er alltid kjekt å score mål, men jeg skulle gjerne ha byttet scoringen med tre poeng, legger Høiland til.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Vålerenga-profilen Abu tok ned Viking-kaptein Zlatko Tripic to ganger i løpet av bare to minutter og 44 sekunder. Dommer Tommy Skjerven var like kjapt oppe med det gule kortet ganger to. Med Abu i garderoben åpnet målkontoen på SR-Bank Arena.

les også

VIFs nye stopperbauta hylles før møtet med gamleklubben

Vålerenga-trener Ronny Deila satte inn Deyver Vega for å skape mer på høyrekanten. Costaricaneren svarte umiddelbart opp med å lure Vikings backdebutant fra start, Adrian Pereira - og servere Chidera Ejuke. Han dundret ballen i nettaket til vill jubel Vålerengas reduserte lag.

Viking brukte bare to minutter på å svare, vant to dueller i feltet etter en corner, og plutselig var Tommy Høiland fri. Han satte inn hjemmelagets syvende sjanse i kampen.

– Det er klart det litt irriterende. Vi skulle gjerne dratt hjem med med null baklengs og tre poeng, men det er ikke dårlig å klare uavgjort her, sier Ejuke til VG.

SÅ RØDT: Mohamed Abu forsvant ut med to gule kort. Her mot Vikings målscorer Tommy Høiland. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Utligningen var av det fortjente slaget.

Viking trykket på - Fredrik Torsteinbø fikk en sjanse på overtid - men Vålerenga forsvarte seg både godt og fornuftig. Dermed fikk de med seg ett viktig poeng hjem til Oslo.

Før pause eide Vålerenga ballen i 60 prosent av tiden, men Viking skapte de klart største sjansene. Adam Larsen Kwarasey fikk så vidt reddet den største sjansen da Tommy Høiland slapp løs med en heading fra kort hold. Zlatko Tripic avsluttet dobbeltsjansen – også han uten å lykkes.

– I dag hadde vi en klassekeeper, sier Ronny Deila om Kwarasey - kåret til banens beste av VG.

les også

Forsvarskrise for Viking – ny mann skadet

Også Ylldren Ibrahimaj og Kristian Thorstvedt var involvert i sjanser for et Viking som gikk raskt i angrep og skapte mye da de vant ballen. Ikke rart Viking-kaptein Tripic var misfornøyd med at hjemmelaget ikke var i ledelsen etter 5–2 i sjanser halvveis.

Mohammed Abu svingte ballen presist fra side til side på midtbanen, men Vålerenga klarte aldri å omsette ballbesittelsen i store sjanser mot det skaderammede Viking-forsvaret der Tord Salte og Viljar Vevatne klarte seg godt som stopperduo får pause. Bård Finne var i nærheten, men traff ikke da Ivan Näsberg sendte ballen gjennom feltet – og noen centimeter utenfor Iven Austbøs høyre stolpe.

Vålerenga står nå med 11 poeng på syv kamper, mens Viking har ett poeng mindre på én kamp mindre spilt.

– Jeg er veldig fornøyd med åpningen vi har hatt. Vi matcher igjen et veldig godt lag. Og så er jeg bitte litt skuffet over at vi ikke klarer å utnytte at vi er en mann mer såpass lenge, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til VG.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder