Fagermo: – Vi er vesentlig bedre i år

Dag-Eilev Fagermo innrømmer at mange hjemmekamper er medvirkende til at Odd har tatt desidert flest poeng per kamp i Eliteserien så langt. Men han sikter på borteseier på Intility Arena mandag kveld.

Her er mandagens oddstips

– Vålerenga er sterke når de har ballen – men det er vi også. Jeg tror faktisk vi er så gode at vi bør ha ambisjoner om å vinne mot Vålerenga også borte, sier Odd-sjefen til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Vi var bedre enn Rosenborg på Lerkendal, og Vålerenga bør ikke være en vanskeligere bortekamp.

Odd er – sammen med uavgjortspesialisten Sarpsborg – det eneste laget i Eliteserien uten tap så langt. 10 poeng på fire kamper betyr at de har bare tre poeng opp til Molde – og to kamper til gode på romsdalingene.

les også

Superinnbytter slo tilbake etter skademareritt: – Tøffe måneder

Odd snudde 0–1 og vant 3–2 i seriepremieren mot Brann, så ble det 1–1 på Lerkendal og deretter 2–0 over Kristiansund og 1–0 over Viking.

Onsdag er det Vikinglotto – 40 millioner!

– Vi har vært gode. Og vi har spilt tre av fire kamper hjemme, er Fagermos relativt beskjedne forklaring på suksessen så langt.

– Hvis vi fortsetter som nå, blir vi sterke i år.

les også

Brennhete Børven har lært av nedturene: – Skal ikke være blodseriøst

– Er det et bedre Odd-lag enn i 2018?

– Ja, det er det! Vesentlig sterkere. Det har å gjøre med at en del av de spillerne som kom til klubben i fjor, har fått litt tid på seg. Vi har en fornyelsesprosess som vi har kommet mye lengre i nå enn vi hadde i fjor. Det har blitt mer kontinuitet og erfaring.

Fagermo viser til at Odd mot Brann i fjor høst spilte med et lag der ni spillere ikke hadde spilt for Odd året før.

– Denne fornyelsen får vi igjen for nå, mener Odd-treneren.

Han har også hentet tilbake en rekke spillere som i sin tid ble gode i Odd – og så solgt: Torgeir Børven, Fredrik Semb, Elba Rashani, Fredrik Oldrup Jensen og Espen Ruud.

les også

Hjemvendt dobbel ga Odd-seier mot Kristiansund

– Heldigvis forstår de at det var en grunn til at de ha vært gode – og kommer tilbake til oss. De skjønner at det er i et kollektiv de får frem sine beste kvaliteter.

– Hvordan blir det for Torgeir Børven å komme tilbake og møte Vålerenga?

– Jeg tror ikke det betyr noe spesielt. Han var tross alt ikke så lenge der. Men det er hyggelig at Torgeir har kommet tilbake etter en tøff periode med skader i fjor. Han har hatt en bra oppkjøring, og en spiss som leverer, betyr selvfølgelig mye.

Odd har ikke hatt en like god seriestart siden 2015. Den gang ble det 4. plass i ligaen.

VG-tips:

* Vålerenga tok vårens første bortepoeng sist med 1–1 mot Brann. I en ikke altfor velspilt kamp klarte VIF å demme opp bedre enn de har gjort tidligere i vår på utebane. Hjemme er derimot bare fryd og gammen med 2–0 over Mjøndalen og 4–1 mot Tromsø. Derfor snakkes det om Fort Intility i deler av hovedstaden for tiden. Her er Finne (a) friskmeldt.

* Odd har kommet så bra i gang med 3-1-0-form, og reiser til Oslo med selvtillit. Tre av kampene har blitt spilt på eget kunstgress, og det ble 1–1 ute mot Rosenborg. Men det faktum at laget var det førende i hjemmekampen mot Viking på tirsdag kan ingen ta fra dem. Nordkvelle (mb) er skadefri, og ellers ligger det an til noen endringer på laget.

Oddsen er 2,15. Du må spille før kl. 18.55 og du kan se kampen på MAX.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt25147454342049
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder