POSITIV DOPINGPRØVE: Hadi Srour til høyre. Foto: Trond Solberg

Bokseren Hadi Srour bekrefter positiv dopingprøve

Hadi Srour (23) bekrefter til VG at han har avgitt positiv dopingprøve.

Forbundet opplyste først onsdag morgen at en av deres mest profilerte utøvere har avgitt en positiv dopingprøve.

Hadi Srour fra Tønsberg bekrefter selv til VG at det er han. Han har testet positivt på en A-prøve. B-prøven til utøveren vil være klar over helgen, ifølge Odd Haktor Slåke, president i Norges Bokseforbund.

– Hvilket stoff er det?

– Det tar vi klokken 14.00, svarer Srour.

VG erfarer at det skal være snakk om bloddoping-stoffet EPO. EPO er et stoff som regulerer produksjonen av røde blodlegemer i beinmargen. EPO-preparater øker oksygentransport-kapasiteten til blodet. VG erfarer at Srour ble testet utenfor konkurranse i sommer.

Klokken 14.00 skal det holdes en pressekonferanse om saken på Ullevaal stadion i Oslo. Slåke forteller at forbundet ser på dopingsaken som trist. Antidoping Norge vil ikke kommentere saken før pressekonferansen.

– Du mener at dette er feil?

– Ja, det mener jeg, svarer Srour.

– Når Hadi innrømmer at det er han, synes jeg det er synd. Vi venter på hva B-prøven sier. På generelt grunnlag er dette kjedelig for både forbundet og idretten, sier boksepresident Slåke og fortsetter:

– EPO er veldig alvorlig. Det er ingen tvil om det. Vi er først og fremst lei oss på vegne av sporten.

Srour la selv ut på Instagram-historien sin at han «håper så mange som mulig kan følge med» på pressekonferansen. Dette innlegget er senere slettet.

SLETTET: Hadi Srour la dette ut på Instagram onsdag morgen – før det ble slettet. Foto: Skjermdump, Instagram

Srour proffdebuterte i februar 2018 i Arendal, og har totalt fire kamper. Alle har endt med seier, og de to første på teknisk knockout. Han gikk så sent som 17. august kamp på et stevne i tyske Ludwigshafen, der han vant på poeng mot russiske Jevgenij Vazem.

Srour signerte en treårig millionavtale med det tyske promotorselskapet Team Sauerland i april. Han uttalte da at håpet hans var å sikre plass i OL neste år. Han har de siste årene blitt regnet som den beste amatørbokseren i Norge, og gjorde et uvanlig valg da han ønsket å fortsette som amatør samtidig som han fikk proffkontrakt.

VG har vært i kontakt med promotor Nisse Sauerland i Team Sauerland. Han ønsker ikke å kommentere Srours fremtid før han har fått flere detaljer i saken.

VM for amatører arrangeres i Jekaterinburg, Russland, fra 7. til 21. september. Planen var at Srour skulle delta der.

Rettelse: VG skrev klokken 9.09 den 4. september i tittel at Hadi Srour er tatt i doping. Dette ble klokken 9.29 endret til at han har avlagt en positiv dopingprøve.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder