UNDER PRESS: Ole Gunnar Solskjær har ledet Manchester United til flere svake resultater den siste tiden. Mandag venter Arsenal på Old Trafford. Foto: PAUL ELLIS / AFP

Solskjær om overskriftene: – Barna mine spør hva det er for noe

Ole Gunnar Solskjær (46) har for alvor vært under lupen til britiske medier den siste uken etter svake resultater med Manchester United. Det får han høre om på hjemmebane.

– Jeg bekymrer meg ikke om hva andre sier eller hva pressen skriver om andre lag, om meg eller om Manchester United, for vi er fokuserte på det vi må gjøre, og det er å fortsette å forbedre oss. Å lese avisene endrer ikke synet mitt. Barna mine spør hva det er for noe noen ganger, men det er en del av pakken i denne klubben, sier Solskjær på pressekonferansen før mandagens hjemmekamp mot Arsenal i Premier League.

Enkelte eksperter har skjermet Solskjær, mens andre har vært mer nådeløse. De kritiske overskriftene har haglet rundt klubben etter 2–0-tapet mot West Ham i helgen og straffeseieren over Rochdale fra nivå tre i ligacupen onsdag.

– Det var overskrifter da jeg var spiller også, men vi ønsker ikke å være noe annet sted. Vi vil ikke krølle sammen avisene, for dette er vår plass, sier Solskjær.

les også

Sjekk Solskjærs vanvittige kollaps: – Fansen er ikke dumme

Tirsdag gikk United-direktør Ed Woodward ut og lovet Solskjær tålmodighet og økonomisk støtte for å bygge et langsiktig prosjekt i Manchester United, som ligger på åttendeplass med åtte poeng på seks kamper i Premier League.

– Jeg har aldri sagt at det kom til å bli enkelt denne sesongen. Jeg har sagt det mange ganger: Det kommer til å være opp- og nedturer. Når vi taper en kamp, må vi stole på oss selv og det vi gjør, holde fokus på hva vi ønsker å oppnå og beholde prinsippene vi tror på, sier Solskjær.

Et av hovedproblemene til laget hans har vært mangel på scoringer: Siden 4–0-seieren over Chelsea i serieåpningen har Manchester United bare scoret seks mål på syv kamper. Til dette svarer Solskjær:

– Du kan se hvor mye vi har forbedret oss defensivt. Det er der vi la mye penger ved å hente Aaron Wan-Bissaka og Harry Maguire. Vi slipper ikke til mange sjanser og slipper ikke inn mange mål.

les også

Solskjær refses etter straffeseier: – Pinlig

– På den annen side har vi slitt med skader i angrep, med Paul Pogba, Anthony Martial og Marcus Rashford. Vi har hatt uflaks der, når det kommer til å bygge relasjoner, det hjelper ikke når du mister spillere. Disse spillerne trenger et spillemønster. Noen ganger kunne avslutningene vært bedre, det kan være frustrerende, men det er takket være fantastiske keepere der ute, sier Solskjær.

Han forteller at Luke Shaw fortsatt er ute, mens Anthony Martial, Marcus Rashford og Paul Pogba er tvilsomme til mandagens viktige kamp mot Arsenal.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City25163665293651
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder