Iskalde Finne med dobbel da Vålerenga banket Haugesund

(Haugesund – Vålerenga 1–4) Der de fleste andre ville avsluttet på direkten, tok Bård Finne seg tid til å leke litt i boksen før han scoret sitt andre mot Haugesund.

Vålerenga ledet allerede 2-0 da Sam Adekugbe fant den tidligere Köln-spilleren i feltet i det 41. minutt. Åtte meter fra mål hadde spissen nok is i magen til å ta ned kula i stedet for å avslutte. Begge Haugesund-stopperne så også ut til å forvente et skudd, og føyk forbi, mens Finne kunne sette ballen pent og rolig ned i hjørnet til 3–0.

Da hadde Finne allerede rukket å score det første målet og ha assist til Aron Dønnum på mål nummer to. Vålerenga tok dermed pause med tremålsledelse, på tross av at hovedstadslaget bare hadde skapt tre sjanser i første omgang.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Se hele kampforløpet i VG live.

VERDT Å FEIRE: Aron Dønnum snurret til tider rundt med Haugesund-forsvaret, og kunne unne seg en snurr selv etter at han satte inn 2–0. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Helt rævva dårlig

Før andre omgang ble sparket i gang, hadde Haugesund-trener Jostein Grindhaug brukt alle sine tre bytter i et forsøk på å redde stumpene av oppgjøret. Men da Chidera Ejuke plukket opp nedfallsfrukt, dro av en mann og satte inn Vålerengas fjerde fra rett utenfor 16-meteren, gikk luften ut av haugalendingene.

Etter kampen slakter Haugesund-stopper Fredrik Pallesen Knudsen eget lag.

– Det er helt forjævlig. Vi er drita dårlig. Vi er ikke i nærheten i dag. Vi spiller for mye en og en istedenfor samlet, og da blir det helt rævva dårlig, sier Knudsen til Eurosport etter kampslutt.

På tross av at Ibrahima Koné reduserte med et hodestøt i vinkelen etter 77 minutt, var det på ikke noe tidspunkt noen grunn til å være nervøs for Vålerenga-spillerne.

Savnet etter Ibrahima Wadjis offensive krefter var tydelig hos Haugesund. Wadji er ute etter å ha testet positivt for bruk av morfin:

les også

Ibrahima Wadji med positiv dopingprøve: – Kom som et sjokk

Imponerende unggutt i Vålernga-buret

I Vålerenga-buret fikk 18-åringen Kristoffer Klaesson sin eliteseriedebut siden førstekeeper Adam Larsen Kwarasey var ute med en ryggskade. 18-åringen fikk en litt shaky start med en liten sykkeltur i feltet, men spilte seg mesterlig opp.

Etter å ha tatt for seg i feltarbeidet mot betydelig eldre motspillere, fikk han også vist seg frem med to kvalifiserte redninger på langskudd, før han til slutt hindret Samuelsen å sette inn en redusering med et regelrett tigersprang på bakerste stolpe.

– Dette var noe annet enn i tredjedivisjon, sier en glad og tydelig lettet Klaesson etter kampslutt.

Keeperen må nok belage seg på å gi tilbake plassen når Vålerenga-kaptein Kwarasey er frisk igjen,

– Men det er bare å jobbe knallhardt, så kommer det nye sjanser, sier unggutten.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder