Norge lekte seg – og ingen scorer mer enn «Caro»

STAVANGER (VG) (Norge-Nord-Irland 6–0) Ingen i denne EM-kvalifiseringen scorer flere mål enn Norge. Og ingen fikser flere mål enn Caroline Graham Hansen (24).

I kveld scoret Barcelona-proffen i sin femte landskamp på rad da Norge holdt lekestue mot stakkars Nord-Irland her i Stavanger.

Caroline Graham Hansen trengte noen forsøk, men scoret sitt niende mål i EM-kvalifiseringen i det 70. minutt. Det 10. kom på overtid. Det gjør 24-åringen til toppscorer i denne kvalifiseringen, med tre mål mer enn Sherida Spitse (Nederland) og Linda Sällström (Finland).

– Hvis jeg skal gjette så er det jeg som har scoret flest, ler «Caro» når spørsmålet kommer om hvem som er på scoringstoppen i Europa nå.

– Ting har endret seg litt denne høsten. For min del føler jeg at det er gøy å bidra. Hadde jeg hatt 10 målgivende, så hadde jeg vært fornøyd da også.

Landslagstrener Martin Sjögren konstaterer at «Caro» har tatt nye steg etter at hun kom til nye omgivelser i Barcelona.

– Jeg synes jeg har blitt en bedre fotballspiller selv. Det er deilig å kjenne at det har gjort meg godt og at det var et bra valg for meg å gå til Barcelona, sier Graham Hansen til VG.

Barcelona-stjernen står nå med 37 landslagsmål, det er ett bak Ada Hegerberg.

– Hun har tatt store steg de siste to årene og nå etter overgang til Barcelona har hun fått nok en dimensjon i sitt spill. Vi merker at hun er i god balanse totalt sett, sier landslagssjef Martin Sjögren om Graham Hansen.

I kveld var det Lisa-Marie Utland som startet ballet. En brukket nese og en spesialmaske så ikke ut til å hemme spissen nevneverdig. 27-åringen satte inn 1–0 før tre minutter var spilt og økte ledelsen ni minutter senere.

Sjansebonanza

Utrolig nok sto det bare 2–0 etter de første 45 minuttene. Det var norsk sjansebonanza og enveiskjøring mot Rebecca Flaherty i Nord-Irlands mål.

Guro Reiten var rimelig effektiv. Chelsea-proffen hadde én stor sjanse i 1. omgang på et langskudd. Før fem minutter var spilt av 2. omganghadde hun vist frem venstrefoten igjen og økte til 3–0.

Tre minutter senere var Reiten servitør på en corner som Ingrid Syrstad Engen headet i mål på første stolpe. Så fikk Graham Hansen sitt mål da hun snudde seg rundt lynkjapt og satte ballen i hjørnet.

På overtid gjorde «Caro» det meste selv da hun satte inn 6–0.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi gjennomfører denne kampen, oppsummerer landslagssjef Martin Sjögren til NRK etter kampslutt.

Norge har nå 32–1 i målforskjell. Bare Tyskland har like god målforskjell i EM-kvalifiseringen med 31–0 etter fire kamper.

STORSCORER: Her har Caroline Graham Hansen akkurat satt inn 5–0-målet. Til høyre Guro Reiten som også scoret i kveld. Foto: Jostein Magnussen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder