GRUNN TIL Å SMILE: Mats Møller Dæhli har forlovet seg. Her fra landslagssamling i fjor høst. Foto: Bjørn S. Delebekk

Nyforlovet Møller Dæhli har kapret sentral rolle i St. Pauli

Med to målgivende på tre kamper og ny midtbanerolle har Mats Møller Dæhli (24) markert seg i sesongstarten for St. Pauli. Også på privaten er det nyheter.

Nylig fridde han til kjæresten Sofie Stavang – og fikk ja.

– Jeg kan bekrefte at vi er forlovet, opplyser Tyskland-proffen til VG.

Paret har vært sammen i flere år. Han la blant annet bilde ut av Stavang på Instagram i april 2017:

Ikke fullt så gledelig har sesongstarten til St. Pauli vært. Tre kamper inn i sesongen står de med ett tap og én uavgjort i 2. Bundesliga, mens cupavansementet mot Lübeck fra Regionalliga (nivå fire) ble sikret først etter straffesparkkonkurranse.

– Vi får tilbake fem-seks viktige spillere i løpet av de neste ukene, som definitivt vil hjelpe oss fremover. Vi har slitt veldig mye med skader i troppen i pre-season og i starten av sesongen, og da blir det naturligvis vanskelig for oss, forteller Mats Møller Dæhli.

les også

Mats Møller Dæhli lovprises for å stå opp mot homofobi

For ham personlig har starten derimot vært lovende. Han har fått en mer sentral midtbanerolle av trener Johs Luhukay og har spilt som én av to (i 4–4–2 og 3–4–3) eller én av de tre (4–3–3) sentralt på midtbanen.

– Jeg føler jeg har spilt godt og har fått vist at jeg kan levere i den posisjonen også. At jeg har veldig mye ball og er mye involvert i det oppbyggende spillet vårt. Det gir meg frihet til å spille på mine styrker og prøve å skape sjanser, sier 24-åringen fra Oslo.

Han har stort sett vært offensiv midtbaneflanke i St. Pauli, der han er inne i sin fjerde sesong. Rollen han har fått prøve seg i nå, var i tankene hans allerede for to år siden.

– Veldig gøy å få spille sentralt i banen i starten av sesongen. Trives godt med det, både som indreløper og én av to sittende, beskriver han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder