NYTT POENGTAP: Marcus Rashford og Ole Gunnar Solskjær etter 2–2 mot Aston Villa. Foto: PETER POWELL / EPA

Solskjær reagerer på selvmål-avgjørelse: – Jeg kan ikke fatte det

MANCHESTER (VG) Manchester United scoret sitt første seriemål med hodet i 2019, men Ole Gunnar Solskjær (46) mener laget hans burde hatt to stykker mot Aston Villa.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Victor Nilsson Lindelöfs heading i andre omgang var det ingenting å si på – svensken stanget ballen rett i mål og ble kreditert med det som – sprøtt nok – var klubbens første Premier League-mål med hodet siden Paul Pogba nikket inn 2-0-målet mot Bournemouth den 30. desember i fjor.

les også

Solskjær refser spillerne etter misbrukt mulighet: – Går ikke utpå som et lag

Men allerede i første omgang så Marcus Rashford ut til å ha brutt forbannelsen. Spissen ble først tildelt scoringen, etter å ha headet et innlegg fra Andreas Pereira i mål, men det ble etter hvert endret til selvmål av Aston Villa-keeper Tom Heaton fordi ballen hadde gått i stolpen og truffet ryggen hans før den gikk inn, i kampen som endte 2–2, og et nytt skuffende poengtap.

– Scoret ikke Rashford med hodet? Var det selvmål? Vel …

– Jeg har ikke sett det på video. Jeg skal se det på video, men jeg kan ikke fatte det hvis det ikke er et Rashford-mål. Men hva vet nå jeg om scoringer, sier den tidligere målsniken og får hele presserommet til å bryte ut i latter.

Se målene her:

The Athletic-journalist Laurie Whitwell er blant de som reagerer på det samme som Solskjær. Han kaller avgjørelsen om selvmål for «latterlig» og spør «burde ikke mål tildeles den som faktisk prøver å score, når det er mulig».

Da VG spør ham om å forklare de oppsiktsvekkende «hodetallene», svarer Solskjær:

– Det er en del av spillet vi er nødt til å forbedre. Vi har hatt noen brukbare sjanser på hodet i løpet av sesongen, men jeg var fornøyd med Lindelöfs mål.

Harry Maguire er blant de som trolig burde brutt forbannelsen for lenge siden, men han misbrukte en gigantisk mulighet på heading mot Newcastle i starten av oktober.

les også

Solskjær kaller Pogba-retur for «signering i verdensklasse»

Med spillere som Maguire (194 cm), Nemanja Matic (194 cm), Scott McTominay (193 cm) og Paul Pogba (191 cm) i troppen skulle man kanskje tro at United utgjorde et av ligaens mest luftfarlige lag.

Men faktisk har ingen lag som har vært i Premier League både denne sesongen og forrige, scoret på færre headinger enn Manchester United siden starten av 2018/19-sesongen. Lindelöfs hodestøt var bare lagets femte hodemål i løpet av denne perioden. Kun Southampton har vært like ufarlige i luften.

Det er milevis bak Liverpools imponerende 29, som er suverent best i ligaen, noe de igjen viste da Virgil van Dijk stanget inn to mål mot Brighton på lørdag. Tottenham og Manchester City, Uniteds motstandere den neste uken, står med 17 mål hver på heading siden starten av forrige sesong.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Premier League
 3. Manchester United

Flere artikler

 1. Solskjær refser spillerne etter misbrukt mulighet: – Går ikke utpå som et lag

 2. Nå gjenstår det å bruke hodet

 3. Pinlig skrell for Solskjær etter gigantisk brøler

 4. Solskjær jubler for «sesongbeste» etter United-herjing mot Brighton

 5. Solskjær grillet på Old Trafford: – Det finnes ingen bevis

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder