8-2: Jørn Andersens Nord-Korea har høvlet over Malaysia to ganger på tre dager. Foto: Sakchai Lalit AP

Jørn Andersens Nord-Korea vant stort – igjen

(Malaysia–Nord-Korea 1-4) For andre gang på tre dager vant Jørn Andersens Nord-Korea 4–1 over Malaysia i kvalifiseringen til Asiamesterskapet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Dette var moro, sier Andersen til VG.

Bare tre dager etter at Nord-Korea høvlet over Malaysia, gjentok de bedriften mot samme motstander og med nøyaktig samme sifre. Det har med andre ord vært noen gode dager for Andersen & co.

– Dagens kamp var også mye bedre enn fredagens, vi hadde full kontroll og slapp ikke til noe før de reduserte like før slutt, forteller han.

Tidligere: Nord-Korea reiste seg og knuste Malaysia

Begge kampene ble spilt i Thailand, på grunn av den politiske uroen mellom de to landene etter drapet på Kim Jong-uns halvbror i Kuala Lumpur.

Hat trick-Kim

Kim Ju-Song ble kampens store spiller med tre scoringer i den første omgangen. Han sendte Nord-Korea i føringen etter 15 minutter, og fulgte opp med å legge på til 2- og 3–0 etter henholdsvis 20 og 44 minutter.

Kim-showet fortsatte ikke etter hvilen, men Pak Kwang-Ryong økte Nord-Koreas ledelse til 4–0 etter 79 minutter, før Safawi Rasid ga Malaysia et trøstemål fem minutter før full tid.

Les også: VG møtte Andersen i Nord-Korea

Nord-Korea har dermed rykket opp på annenplass i sin gruppe med åtte poeng, to bak ledende Libanon. De to beste går videre. Hongkong er på tredjeplass med fem poeng. Hongkong møter Libanon hjemme i morgen, tirsdag, før Nord-Korea tar imot Hongkong i det som ser ut til å bli en helt avgjørende kamp i Pyongyang 27. mars.

Det kan også bli Jørn Andersens siste kamp som Nord-Korea-sjef. Han har antydet at han neppe forlenger kontrakten som går ut 1. april.

Sluttspillet går i De forente arabiske emirater i januar i 2019.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder