ODD-JUBEL I TRONDHEIM: Espen Ruud (liggende) får inn en takling på Mike Jensen under 2-1-seieren på Lerkendal i oktober 2016. Odd vant begge oppgjørene mot Rosenborg forrige sesong. Foto: Ned Alley NTB scanpix

Rekdal før storkampen: – Forventer intensitet, tempo og dramatikk

Kjetil Rekdal (48) har store forventninger til kveldens storkamp mellom Rosenborg og Odd. Den verbale kampen mellom Eliteseriens profiler ønsker han hjertelig velkommen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Jeg har tippet Rosenborg på topp og Odd som nummer to. Så forhåpentligvis blir det en severdig fotballkamp, sier Rekdal til VG.

VG snakker med Eurosport-kommentatoren om betydningen av Jone Samuelsens skadefravær og den pågående ordkrigen mellom Pål-André Helland og Muhamed Keita.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Rekdal selv er søndag formiddag på vei til Lerkendal. Han ser for seg en kamp hvor hjemmelaget går ut i hundre.

– Jeg forventer intensitet, tempo og dramatikk. Rett og slett en kamp som fenger folk som ser på, sier Rekdal.

– Odd slo Rosenborg to ganger i fjor, så jeg vil tippe at det er fryktelig revansjesugen trøndergjeng som vil ha hjemmeseier i kveld.

Serieåpningen: Solskjær hyller sin islandske spiss

Se videoen: Veddemål mellom Keita og Helland

– Sikkert terget en del trønderne

I 2016-sesongen tapte Rosenborg 1-0 i seriestarten borte mot Odd, før Odd fulgte opp med en 2-1-seier på Lerkendal i oktober.

Rosenborg endte uansett opp med et suverent seriemesterskap, og Kåre Ingebrigtsen meldte før inneværende sesong at Dag-Eilev Fagermos tropp er i ferd med å gå ut på dato.

– Det spørs hvor mange år Odd kan utvikle spillerne før de må avvikle dem, var blant stikkene fra Rosenborg-treneren.

Kjetil Rekdal ønsker litt vennskapelig ordkrig velkommen.

– Så lenge det ikke er usaklig er det jo greit. Vi må tåle at det lages litt blest. Odd vant begge kampene mot Rosenborg i fjor, og «pirket litt» på Rosenborg etter det, sier Rekdal, og legger til:

– Fagermo har sikkert terget en del trøndere, men man kan ikke være så hårsår.

Les hele: Fagermo svarer på Ingebrigtsen-stikk

Om veddemålet mellom Pål-André Helland og Muhamed Keita - om hvilken angrepsrekke som scorer flest mål - sier Rekdal:

– Media skriker jo etter profiler og folk som skaper blest. Da kan man ikke følge opp med å slakte de som gjør det. Vi må ha stor takhøyde og ta det med en klype salt.

Nevnte Helland satt på benken sammen med stjernesigneringen Nicklas Bendtner fra start da Rosenborg vant Mesterfinalen mot Brann tidligere i uken.

– De er jo begge helt sikkert tiltenkt en plass i startoppstillingen, men om de ikke startet mot Brann på grunn av at de skulle hvile eller om det var noe smårusk, det har ikke jeg kjennskap til, sier Rekdal.

Sett denne? Helland lover å servere Bendtner mot Odd

Se Ingebrigtsens Fagermo-stikk her:

Samuelsen skadet - Berg fra start

En som garantert ikke spiller er Jone Samuelsen. Telemarksavisa meldte allerede lørdag at Oliver Berg erstatter en skadet Samuelsen på Odds midtbane.

Rekdal mener at Odd kan komme til å savne Samuelsens erfaring, men han påpeker at 23 år gamle Berg fra start byr på andre kvaliteter.

– Oliver Berg er en «coming man» som er veldig løpsterk. Det kan føre til at Odd matcher litt av løpskraften til Rosenborg på midten, sier Rekdal.

Kampene kommer tett i starten av Eliteserien 2017. Både Odd (Kristiansund hjemme og Stabæk borte) og Rosenborg (Sandefjord borte og Molde hjemme) har to kamper allerede den kommende uken.

– Allerede neste helg er det klubber som garantert har havnet i trøbbel etter tre kamper. Alle er kjempepositive ved inngangen til seriestart, også får man store skiller på tabellen etter tre runder, påpeker Rekdal, før han avslutter med:

– Man kommer fort ut av vinterdvalen med den åpningen som er i år.

Fått med deg? Normann ville til VIF - føler seg lurt av Glimt

Har du tippet resultat på VG-profeten?

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder