Nilsen fikk perfekt bursdagsgave: – Vi står imot alt

BERGEN (VG) (Brann - Strømsgodset 3-0) Jakob Orlov (31) var både servitør og målscorer da Brann ga Lars Arne Nilsen (53) en perfekt bursdagsgave mot Strømsgodset.

  • Aleksander Losnegård
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Ja, en av de beste. Jeg er veldig fornøyd, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen smilende til VG på spørsmål om de tre scoringene i den dominerende forestillingen mot Strømsgodset er den beste bursdagspresangen han har fått på dagen da den hittil svært så suksessfulle Brann-treneren fyller 53 år.

Mot Strømsgodset fikk Nilsen se et Brann-lag som hadde fullstendig kontroll på gjestene fra Drammen. Etter kampen var Brann-treneren spesielt fornøyd med hvordan hjemmelaget varierte presshøyden underveis i kampen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det er jo en del av det vi har jobbet med. I fjor var vi et nykomponert lag som lå lavt, stengte rom og kjørte overganger og dødballer. Dette er litt av det vi har jobbet med - å klyve opp og variere presshøyden, at vi kan ruse, stå høyt og likevel være kompakte. Det er mye vanskeligere å være kompakte når man står høyt, men det er en del av utviklingen til dette laget, sier Nilsen til VG.

Nilsen om frisk Rólantsson: – Han løser alle roller

Etter uavgjort i serieåpningen mot Tromsø, tok hjemmelaget kommandoen fra start på Brann Stadion, og fikk tidlig utteling for sin dominans.

Venstrekant Gilli Rólantsson testet Radoslaw Janukiewicz allerede etter fem minutter, men da fikk Strømsgodset-keeperen slått ballen til corner. I mannen fra Færøyene fikk Nilsen en innoverkant - i kontrast til Daniel Braaten, som måtte kaste inn håndkleet før kamp grunnet sykdom, og Deyver Vega, spillerne som normalt bekler henholdsvis høyrekanten og venstrekanten.

– Gilli løser alle rollene han får. Han kan spille på backen og han kan spille kant, så han er veldig disiplinert. Han er god, sier Nilsen om 24-åringen.

Haugen: – Det er bare å finne skallene til de inne der

Etter ti minutter måtte Janukiewicz kapitulere. Fredrik Haugen løftet et frispark fra venstre inn foran mål, hvor Sivert Heltne Nilsen headet videre til Torgeir Børven. Skuddet fra Brann-spissen var i ferd med å trille over linjen, men for å være helt sikker på at rødtrøyene tok ledelsen satte Kristoffer Barmen tåspissen til og pirket ballen i nettmaskene.

– Vi har mange gode hodespillere og folk som er gode på innlegg. Først har vi Børven, vi har Jakob (Orlov), og så har vi Azar (Karadas), så det er bare å finne skallene til de inne der, så blir det ofte sjanser. Det er et privilegium å ha så gode hodespillet på laget, sier servitøren til VG.

VG LIVE: Vi fulgte kampen

Strømsgodet så alt annet enn komfortable ut i 4-4-2-formasjonen Tor Ole Skullerud har jobbet med å implementere i vinter, og var på etterskudd i alle spillets faser i den første omgangen på Brann Stadion, uten at hjemmelaget fikk større uttelling for sitt spillemessige overtak enn at det stod 1-0 til pause.

Kampbildet endret seg ikke etter hvilen, men da fikk Brann bedre uttelling, med innbytter Jakob Orlov i en sentral rolle. Først slo svensken ballen hardt inn foran mål fra venstre. Der fikk Gilli Rólantsson akkurat ikke satt foten på ballen, men det knallharde innlegget gikk via låret til Lars-Christopher Vilsvik og i mål.– Jeg kommer i den posisjonen og så at Gilli kom på løp der inne, så da forsøkte jeg å tre den inn mellom forsvaret og keeper, og det gikk jo bra. Det pleier å bli farlig der når både forsvaret og angriperne kommer løpende, så da kan ballen gå i mål, sier Orlov til VG om innlegget fra en posisjon han normalt ikke befinner seg i - ute på kanten.

VG-lupen: Brann på 6. plass

Derfra og ut var det ingen tvil om at det var Brann som kom til å stikke av med de tre poengene. Fem minutter etter at han hadde vært servitør, dukket Orlov opp da Haugen la inn fra venstre etter en mislykket corner. 31-åringen knuste alle da han steg til værs og stanget inn Branns tredje og siste for kvelden.

– Ja, jeg kommer opp ganske fint og det er et bra innlegg, så det er bare å sette hodet til, så skal den gå inn, så den var ganske ferdigscoret, sier Orlov.

Tafatt Strømsgodset

Strømsgodset-sjefen Tor Ole Skullerud var ikke overraskende skuffet etter tapet.

– I dag skapte vi altfor lite målsjanser. Det er skuffende. På en vanskelig bortebane skulle vi gjerne hatt mer, men det var et godt Brann-lag som gjorde det vanskelig for oss, sier Skullerud til VG etter kampen.

Skullerud var skuffet - men ikke overrasket, ifølge ham selv.

– Vi jobber etter noen prinsipper og prøver å få det til å sitte, men at det skulle bli vanskelig å komme til Brann Stadion og møte Brann, det er vel ingen overraskelse for verken oss eller noen andre, men jeg er skuffet over at vi ikke skaper flere sjanser.

Med torsdagens seier klatrer Brann opp på 4. plass, mens Strømsgodset ligger på 11. plass etter to serierunder. Håpefulle Strømsgodset-supportere fikk seg dermed en nedtur etter 3-1 seieren over Haugesund i første runde.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder