SEIERSKYSSET: Ohi Omoijuanfos to scoringer satte sterke følelser i sving hos Inge André Olsen. Sportssjefen tror at et nedrykk ville ha blitt svært dramatisk for Stabæk. For Jerv og Kristoffer Tønnesen (t.h) ble de siste ti minuttene av kvalifiseringskampen en gigantisk nedtur. Foto: Trond Solberg VG

Omfavnet helten og klinte til: Olsen: – Et nedrykk hadde kanskje vært giftsprøyten for Stabæk

NADDERUD (VG) (Stabæk – Jerv 2-0, 2-1 sammenlagt) Sportssjef Inge André Olsen løp ut på banen og omfavnet Ohi Omoijuanfo (22) inderlig. Han tror tomålsscoreren reddet Stabæk fra havari.

 • Morten Stokstad
 • Trond Solberg (foto)

Artikkelen er over tre år gammel

For hvis kvalifiseringskampen hadde endt med nedrykk tror Olsen at det kunne ha vært dødsstøtet for Stabæk som toppklubb. Spill i OBOS-ligaen ville ha fått voldsomme konsekvenser for den økonomisk hardt pressede klubben som sliter med en arena som ikke genererer nødvendige inntekter.

Les også: Helten Omoijuanfo feiret med å spille FIFA

– Kanskje jeg får bonus

– Vi sitter fra før i den elektriske stolen og får noen jevnlige støt som vi klarer å ta i mot. Et nedrykk hadde kanskje vært giftsprøyten for Stabæk. Vi hadde sikkert overlevd, men det hadde blitt ganske tøffe tak. Det er stor forskjell på å vinne denne kampen og ikke gjøre det, sier Olsen.

– Kanskje jeg får bonus av Inge André nå, sier Ohi Omoijuanfo og gliser, vel vitende om at scoringene hans var verdt mange millioner kroner.

Les også: U21-talenter på Rosenborgs ønskeliste

Ikke rart at både supportere og ledere stormet banen etter at de to sene scoringene til fjorårets Jerv-toppscorer sikret plassen i det gode selskap.

– Det så litt mørkt ut kanskje utenfra. Men vi hadde troen hele veien. Dagens ord var «belief» (tro). Det er deilig å vite at jeg skal spille i Eliteserien til neste år, sier Holmlia-gutten.

– Du runder 80 minutter og begynner å miste troen. En berg-og-dalbane av følelser, beskriver Inge André Olsen.

– Dette var pur glede. Da dommeren blåste... Huff, for en lettelse. Det har vært en lang sesong. Vi har ligget nede i gjørma i hele år, sier kaptein Morten Morisbak Skjønsberg.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Les også: Fellaini ødela for United mot gamleklubben

Selv om Inge André Olsen hevder at Skjønsberg vil spille for Stabæk til «han er i graven», hevder veteranen at det fortsatt ikke er klart om han fortsetter i klubben. Men det var mindre viktig i går kveld.

– Styrelederen har sagt at han betaler drikke for alle som var i garderoben. Det kan bli en dyr kveld for ham, sier Olsen.

For de om lag 1000 Jerv-supporterne som hadde tatt turen ble avslutningen en gigantisk nedtur. Ti minutter før slutt var sørlendingene i Eliteserien. Men da klokken rundet 82 minutter knuste Ohi Omoijuanfo Jerv-veteranen Glenn Andersen i lufta og stanget inn 1-0. To minutter og femten sekunder senere økte samme mann til 2-0.

En scoring fra Jerv i sluttminuttene ville ha sendt sørlendingene opp på bortemål, men etter å ha kjempet heroisk og forsvart seg godt hadde ikke gjestene noen sluttspurt å by på.

Les også: Agent: – Stor sjanse for at Ødegaard lånes ut

Sandstø: – Blytungt

– Etter 30 minutter var jeg helt sikker på at vi skulle klare det. Vi var flinke til å forsvare oss, men vi klarte ikke å stå i mot helt til slutt. Selv om den første scoringen kom litt ut av ingenting, sier Arne Sandstø.

Han forteller at to nye spillere snart er klar for Grimstad-klubben, i håp om at det tredje forsøket i OBOS-ligaen skal ende med opprykk til Eliteserien.

– Men akkurat nå er det jævlig kjedelig. Rett og slett. Det er blytungt når vi er så nære som vi er, sier trener Arne Sandstø.

Akkurat som i fjor ble det stopp i det siste hinderet som kunne gitt Aust-Agders aller første deltagelse i toppdivisjonen for menn.

Ifølge «Mr. Stabæk», Ingebrigt Steen Jensen, ville et nedrykk sørget for et inntektsbortfall på cirka ti millioner kroner. Nå skimter også seriemesteren fra 2008 en løsning, om enn i det fjerne, på den problematiske arenasituasjonen.

– Det viktigste i år er neppe at vi fornyet kontrakten, men at Bærum kommune har bestemt at det skal bygges en ny arena på Nadderud. Et stykke frem i tid, men vedtaket er avgjørende for vår videre satsing, sier Steen Jensen.

– Stabæk står støtt, bygget på en tydelig kultur gjennom 25 år. Den har tålt to nedrykk, en utkastelse fra vår egen arena, en heksejakt på våre ledere som pågikk i over to år, og tøffe økonomiske utfordringer i mange sesonger, oppsummerer mannen som trolig er den viktigste arkitekten for klubbens oppblomstring.

Les også: Martin Ødegaard på Rennes-besøk

Les også

 1. Scoringer verdt millioner: Helten Omoijuanfo reddet Stabæk fra havari

  NADDERUD (VG) (Stabæk – Jerv 2-0, 2-1 sammenlagt) Elleville scener utspant seg på Nadderud etter at Ohi Omoijuanfo…
 2. Jerv nærmer seg historisk opprykk: Sandstø: – Drømmene flyr her nå

  (Jerv – Stabæk 1-0) Det utskjelte fotballfylket Aust-Agder nærmer seg toppseriespill for aller første gang etter at Jerv…
 3. Stabæk-protest avvist – kvalik-kampen spilles likevel

  Stabæk ville ikke spille kvalifiseringskampen til Tippeligaen på Levermyr Stadion og protesterte noen timer før…
 4. Jerv-trener Sandstø: – En skandale for Stabæk om de ikke slår oss

  (Jerv – Kongsvinger 2-1) Arne Sandstø (50) legger presset på Stabæk etter at Jerv ble klar for sin andre kvalikfinale…
 5. Rosenborg kan bli neste stopp: Forren på vei bort fra Molde

  Vegard Forren (28) og Molde er så langt fra hverandre i…
 6. Aarsheim tilbake i Viking: – Vi må tørre mer

  Tidligere Viking-kaptein Bjarte Lunde Aarsheim (41) utgjør halvparten av klubbens nye trenerduo sammen med Ian Burchnall…
 7. Sjekk listen som gjør Vålerenga til Europas dårligste hovedstadsklubb

  Ingen europeiske land har sitt beste hovedstadslag svakere plassert enn Vålerenga.

Mer om

 1. Stabæk Fotball
 2. Tippeligaen

Flere artikler

 1. Pluss content

  Lettelsens kyss

 2. Scoringer verdt millioner: Helten Omoijuanfo reddet Stabæk fra havari

 3. Boli vil holde gamleklubben i OBOS-ligaen: – Det blir spesielt

 4. Dyrker dramaet: – Jeg ber i hvert fall mye til Gud

 5. Alanzinho med drømmemål: – Nå har vi god sjanse til å klare oss

Fra andre aviser

 1. Stabæk-helten dropper feiringen: - Jeg vil bare hjem og slappe av

  Aftenposten
 2. Jerv-helten vil ikke prate om fremtiden sin

  Aftenposten
 3. Jerv-treneren: - Jeg var sikker på at dette skulle gå

  Aftenposten
 4. Jerv-helten vil ikke prate om fremtiden sin

  Fædrelandsvennen
 5. Jerv-treneren: - Jeg var sikker på at dette skulle gå

  Bergens Tidende
 6. Reddet Stabæk - knuste gamleklubbens opprykksdrøm

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder