LUKE PÅ TOPPEN: Christian Gytkjær (t.v.) og Pål André Helland herjet med Molde. Foto: Ned Alley NTB scanpix

Gytkjær med to mål da RBK banket Molde i toppkampen: – Fantastisk

...men Solskjær nekter å gi opp gullet

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Molde 3-1) Etter å ha senket erkerivalen er Christian Gytkjær (26) fra Roskilde Rosenborg-fansens nye helt. Ole Gunnar Solskjær innser at det blir tøft, men vil ikke gi opp seriegullet ennå.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er moro å score to mål i en sånn kulisse - med over 20 000 tilskuere på Lerkendal, sa Christian Gytkjær til VG.

Dansken scoret både 2-1 og 3-1 i en hei dundrende fotballkamp på Lerkendal, der det var flotte scoringer, saftige taklinger, dommertabber og stinn brakke (21 298 tilskuere).

Les også: RBK på sporet av Lerkendal-rekord

– Det er vanskelig å argumentere mot at dette er min beste kamp i Rosenborg, sa tomålsscoreren.

Tunnel på Forren

Sammen med Pål André Helland - tilbake etter langvarig skade - herjet han med Molde-forsvaret.

– Scoring og tunnel på Forren er godkjent, smilte Helland etterpå.

– Det er for tidlig å si om vi tar gullet, men det var en fantastisk prestasjon og en god måte å ta ferie på. Åtte poengs luke på Molde gir enorm tro på gull, selvsagt, sa Gytkjær, som fikk spørsmål om hvordan seieren skulle feires:

– Jeg tror hele laget skal ut og ha en kald pils, det har vi fortjent!

Danmarksferie

Gytkjær hadde sin far på tribunen. Mandag setter de seg i bilen og kjører til Danmark.

– Det skal bli godt å treffe familie og venner, sier han

Molde har de siste årene hatt et godt grep om Rosenborg. Før lørdagens kamp hadde ikke RBK vunnet siden 1-0 på Lerkendal i juli 2012.

Men Kåre Ingebrigtsens elever laget en festaften, og Molde måtte innse at de tapte for en bedre motstander.

Solskjær gir ikke opp

Det blir feil å snakke om seriefinale allerede nå, men lørdagens RBK-seier kan bli svært viktig når medaljene skal deles ut til høsten. Avstanden ned til Molde er nå åtte poeng.

Ole Gunnar Solskjær innser at det blir vanskelig å ta igjen Rosenborg i gullkampen, men nekter å gi opp:

– Vi gir ikke opp, men Rosenborg trenger ikke å plukke opp potetene ennå. Vi skal gjøre en heidundrende høstsesong, sa Solskjær til TV 2.

– Vi trengte ett, helst tre, poeng i dag, la han til.

VG live: Vi fulgte kampen direkte.

TAPTE: Ole Gunnar Solskjær må ta ferie åtte poeng bak Rosenborg. Foto: Ned Alley NTB scanpix

Bare 38 sekunder var gått da Pål André Helland igjen presenterte seg for Lerkendal-publikummet. Han har vært borte i over en måned fra ligaspill - men sendte altså Rosenborg i ledelsen før folk hadde satt seg.

Offside-scoring

Knapt 18 minutter var gått da Mohamed Elyounoussi utlignet til 1-1.

– Det skulle aldri ha vært mål. Den offsiden er jo en meter, sa TV2-ekspert Jesper Mathisen.

Ruben Gabrielsen stusset ballen igjennom til Elyounoussi, som altså sto i offside.

Noen minutter senere var det snakk om mulig straffe til Molde da Mathias Moström ble sparket ned av Jonas Svensson. Det skjedde omtrent på 16-meterstreken og var en 50-50 situasjon, men dommer Svein Oddvar Moen valgte å nøye seg med frispark.

Gytkjær-show

Så var det klart for Christian Gytkjær-show:

Først gjorde han 2-1 etter 27 minutter. Han spilte vegg med Gudmundur Thorarinsson og alene med keeper var han iskald og la ballen forbi Ethan Horvath og i hjørnet.

Stemningen på Lerkendal ble ikke mindre da han gjorde 3-1 på overtid i 1.omgang. Denne gang fikk han ballen ferdigscoret fra backen Alex Gersbach, som la hele Molde-forsvaret bak seg før han la inn til Gytkjær.

Slik blir han helt på Lerkendal. Gytkjær kom til Rosenborg denne sesongen etter å ha scoret 36 mål på tre sesonger i Haugesund.

Mellom de to Gytkjær-målene hadde Molde en annullert scoring. Fredrik Gulbrandsen scoret, men dommerenmente at Flo hadde blokkert sikten og bevegelse til keeper André Hansen - og hadde nok rett i det.

Nesten 4-1

Rett etter pause holdt Gytkjær på å øke til 4-1 på Hellands flotte innlegg - men Molde-keeper Horvath viste sin klasse.

Fredrik Aursnes påkalte seg Lerkendals vrede da han sparket ned Fredrik Midtsjø. Dommeren nøyde seg med gult kort, men på TV2 sa Jesper Mathisen at det ikke hadde vært noe å si på om han hadde fått se det røde. Rett etterpå gjennomførte Solskjær sitt planlagte bytte da Aursnes gikk ut og Eidur Gudjohnsen kom inn.

Rosenborg hadde brukbar kontroll ut over i omgangen. Molde hadde mye ballen, men hadde store problemer med å komme til sjanser.

PS! Etter kampslutt tok supportere og spillere et rørende farvel med Mikael Dorsin, som denne uken fortalte at han legger opp. Han tok til tårene, fikk roperten og begynte på velkjente «shalalalalala»...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder