Ingen fotballfest i Stavanger: Viking buet av banen: - Vi fortjente å bli pepet ut

(Viking - Sogndal 0-0) Forrige hjemmekamp ble Viking sviktet av eget publikum. 16. mai var det publikum på Viking stadion som hadde grunn til å føle seg snytt.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

På fotballens festdag, den 16. mai, var det adskillig flere på tribunen på Viking stadion enn de 4000 tilskuerne som tok turen for litt over én uke siden, da Adegbenro herjet og Viking slo tilbake etter cupfadesen.

Men om Stavanger-laget hadde grunn til å føle seg snytt den gang, var det de 11.321 tilskuerne sin tur til å føle seg snytt denne gang, dagen før dagen. Kort fortalt: Viking leverte ikke varene og det endte med 0-0 og poengdeling mot gjerrige Sogndal.

Publikum svarte med å bue hjemmelaget av banen.

– Det var fortjent at vi ble pepet ut. Det eneste lysglimtet i dag var at det kom så mange tilskuere. Jeg er greit forbanna over at vi ikke klarer å prestere bedre for dem. Vi må bare takke for støtten og love at vi skal være bedre neste gang, sier keeper Iven Austbø, som ble kåret til banens beste av VG, til Nettavisen.

– Man jobber hardt hele uken, og vi vil så gjerne by på noe bedre enn det her. Det er kjedelig, erkjenner Viking-trener Kjell Jonevret overfor TV 2.

– Hva tenker du om Lillestrøm på søndag?

– Akkurat nå tenker jeg ikke på den. Nå skal vi gå i tog, men ja, det skal bli kult med en gresskamp mot Lillestrøm, svarer han.

JEVNSPILT: Kampen mellom Viking og Sogndal var jevnspilt og heller preget av dueller enn fine tekniske detaljer. Her er det Sogndals Martin Ramsland som er i duell mot Viking-forsvaret. Foto: Carina Johansen NTB scanpix

VG LIVE: Les utfyllende kampreferat her!

Faktisk var det bortelaget som var nærmest seier i den stekende Stavanger-solen.

For etter at Viking riktignok åpnet best, kom bortelaget mer og mer med i kampen. 17 minutter ut i kampen var det bare innsiden av stangen som forhindret nettsus for Eirik Birkelund.

– Jeg trodde det var stang inn, så det var synd, sa Sogndal-spilleren til TV 2 i pausen.

LES OGSÅ: 12 av 14 klubber med publikumsnedgang

Samtidig benyttet Viking-trener Kjell Jonevret muligheten til å fortelle at både han og laget var «frustrerte» etter den dårlige førsteomgangen, og at spillerne gjorde «ting de ikke hadde trent på».

For hjemmelagets del ble ikke den andre omgangen særlig bedre.

I en jevnspilt omgang var det på ny bortelaget som sto for de største sjansene. En god Iven Austbø i Viking-buret forhindret scoring imot, og ettersom Mathias Dyngeland gjorde det samme i Sogndal-buret endte det med 0-0 og poengdeling.

– Vi skulle ha vunnet den, for Viking har vel knapt ett skudd på mål. Vi gjør en perfekt bortekamp og vi har de største sjansene. Det er surt, sier Sogndal-trener Eirik Bakke til TV 2.

Etter 11 kamper har Sogndal 13 poeng. Viking har 17.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder