ETTERTRAKTET: Ingvild Flugstad Østberg (t.v.) i aksjon for Raufoss mot Lillehammer i 2010. Nå håper Stabæk å lokke henne til Nadderud.
ETTERTRAKTET: Ingvild Flugstad Østberg (t.v.) i aksjon for Raufoss mot Lillehammer i 2010. Nå håper Stabæk å lokke henne til Nadderud. Foto: Geir Olsen , VG

Stabæk vil signere langrennsstjerne

Rønning: Som om Bolt hadde signert for United

FOTBALL

Ingvild Flugstad Østberg (25) jager Therese Johaug (27) i sammendraget i verdenscupen. Samtidig jager Stabæk Fotball langrennsstjernens signatur.

  • Stine Løvmo Lie
Publisert: Oppdatert: 15.02.16 22:48

Det er nemlig en dårlig bevart hemmelighet at 25-åringen er glad i fotball. Østberg har lenge spilt for Raufoss, men nå har laget rykket opp, noe som betyr at langrennsjenta har mistet plassen på laget.

– Jeg leste at Raufoss har sagt stopp. De har rykket opp, og de kan ikke ha spillere som bare er tilgjengelig i noen kamper. Men det kan vi, fastslår Richard Jansen.

Stabæks sportslige leder har derfor sendt følgende henvendelse til Raufoss:

«Vi ønsker å kontakte deres spiller Ingvild Flugstad Østberg med tanke på en overgang til Stabæk. Ber i den forbindelse om å oppgitt kontraktsstatus på spilleren. Vi ber om at spilleren blir varslet om vår henvendelse. Fint om dere kan gi oss kontaktinfo til Østberg».

LES OGSÅ: Østberg herjer i skisporet – men nå ryker plassen på fotballaget

Lokker med mulig NM-tittel

Stabæk har et annendivisjonslag som spilte i samme avdeling som Raufoss i fjor. Det er dette laget som trolig blir mest aktuelt for Østberg, dersom hun melder overgang.

– Og så hadde det jo vært hysterisk morsomt om hun kunne spilt en cupkamp for A-laget, slik at hun kanskje kunne ha blitt norgesmester i fotball også, sier Jansen entusiastisk.

Han er overbevist om at Stabæk hadde fått mye igjen av å ha Østberg i stallen.

– Hun representerer en toppidrettskultur. Vi skjønner at langrenn kommer først, men jeg kjenner til nivået hennes. Hun har mye som mange kan lære av. Da tenker jeg på profesjonaliteten og vinnerskallen. Og O2-opptaket, da, sier den sportslige lederen og ler høyt.

Så dere flesker til med et skikkelig frieri?

– Vi gjør det! Vi kan lokke med god beliggenhet, bra treningsmiljø og et godt medisinsk apparat.

LES OGSÅ: Sjekk meldingen fra Riise til Østberg

Saken fortsetter under bildet

Har ikke fått svar

Stabæk gjorde det første fremstøtet 5. januar. Klubben har fortsatt ikke fått svar, og i dag har de purret på Raufoss.

– Vi tenkte vi skulle vente til etter minitouren i Canada med å ringe og mase, forklarer Jansen, som derfor ikke vet om hovedpersonen selv vurderer å gå til Stabæk.

– I tillegg til alt det nevnte, ser dere en PR-verdi av å hente henne?

– Det er i så fall en bifangst. Det var ikke det vi satt og diskuterte da vi fant ut at vi skulle gjøre et fremstøt. Det ville vært respektløst. Hovedtanken er kompetansen hun sitter på, understreker Jansen.

– Som om Bolt hadde signert for United

– Det hadde vært like stort som om Usain Bolt hadde signert for Manchester United, mener Stabæks Trine Rønning.

Trønderen håper med andre ord at Østberg blir Stabæk-spiller.

– Hadde det blitt en realitet, så hadde vi fått en kjemperessurs med tanke på hva som må ofres og hva som kreves for å bli aller best, fortsetter Rønning, og før hun legger til at langrennsjenta er hjertelig velkommen til Nadderud.

Også Guro Pettersen ønsker Østberg velkommen:

– Jeg har spilt litt fotball mot Ingvild på Olympiatoppen før jeg, så det blir bare hyggelig, mener keeperen.

Det har ikke lyktes VG å få en kommentar fra Østberg.

PS: Stabæk endte som nummer fire i Toppserien i fjor. I cupen ble Avaldsnes for sterke i semifinalen.

Her kan du lese mer om