VIKTIG MANN: To scoringer og en målgivende på Adam Lallana mot Middlesbrough, og Liverpool er tilbake på vinnersporet. Her jubles det over 0-1-scoringen på Riverside.

VIKTIG MANN: To scoringer og en målgivende på Adam Lallana mot Middlesbrough, og Liverpool er tilbake på vinnersporet. Her jubles det over 0-1-scoringen på Riverside. Foto: Ed Sykes Reuters

Leder med seks poeng etter 16 ligakamper: Chelsea med sin 10. strake seier

(Middlesbrough–Liverpool 0-3/Sunderland–Chelsea 0-1) Chelsea fortsetter seiersrekken sin, som nå teller 10 kamper. Favorittstempelet ble ikke mindre etter seieren på Stadium Of Light i Sunderland.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Men også Liverpool var i Nord-England, på besøk hos Sunderland-nabo Middlesbrough, og etter et show av Adam Lallana tok Liverpool seg forbi Arsenal på tabellen, og er nummer to bak Chelsea etter 16 kamper.

Hazard skadet

Det var viktig, for Liverpool har, etter manges mening, kastet bort fem poeng på de to siste kampene (mot Bournemouth og West Ham).

Chelsea, uten skadde Eden Hazard, vant takket være en goal av Cesc Fabregas, som var foretrukket i stedet for Nemanja Matic, rett før pause. Chelsea holdt nullen for åttende gang på 10 kamper (kun to baklengs totalt på de 10 kampene) og virker i øyeblikket å være utilnærmelige på toppen av tabellen.

Og alt har skjedd siden Antonio Conte la om til 3-4-3, etter tap for Liverpool og Arsenal i starten av sesongen. Siden har ikke Chelsea sett seg tilbake. Resultatmessig er det skremmende godt – for konkurrentene.

Det er så pottetett foran keeper Thibaut Cortois, og hvis det trengs så er keeperen selv der og rydder opp, og Chelsea fortsetter å bruke de samme spillerne (spesielt bakover på banen). Foreløpig har det fungerte nærmest perfekt, der en spiller som Victor Moses virkelig har fått vist at han faktisk er en god fotballspiller.

God keeper

- Courtois hadde et par veldig gode redninger mot slutten. Det var viktig for oss, sier manager Antonio Conte.

I Sunderland har faktisk Chelsea hadde litt trøbbel de siste sesongene, og det var ikke så opplagt at det skulle bli tre poeng, mot en motstander som har løftet seg litt under David Moyes ledelse den siste tiden.

Men Liverpool, der Simon Mignolet hadde fått tillit i mål igjen i stedet for Loris Karius, sto for rundens mest imponerende prestasjon der de knuste Middlesbrough på Riverside.

Og dette er et Middlesbrough, som Liverpool ikke hadde slått på bortebane siden 2002. Løpsmaskinen Adam Lallana, han som er målt til den spilleren i ligaen som løper lengst på 90 minutter, ble dagens mann. Han sørget for 0-1 etter 29 minutter, hadde assist til Divock Origi etter 60 minutter, og scoret selv 0-3 etter 68 minutter, på pasning fra nettopp Origi.

Og det var akkurat nok til å ta Liverpool forbi Arsenal på tabellen, på flere scorede mål.

Med Arsenals tap mot Everton tirsdag, leder Chelsea nå Premier League med seks poeng. Gode poeng å ta med seg inn i det tøffe juleprogrammet. Chelsea hadde bra kontroll på Stadium of Light, mot et Sunderland som kun hadde en avslutning på mål gjennom hele kampen.

Les også

 1. Sjekk Antonio Contes sensasjonelle ligaflyt

  Chelsea og manager Antonio Conte (47) gjør med sine ni strake ligaseirer alt riktig for tiden.
 2. Flo gir Conte æren for Costas forvandling

  Diego Costa (28) har allerede scoret like mange mål som han gjorde under 2015/16-sesongen.
 3. Karius-tabbe kostet Liverpool to poeng

  (Liverpool - West Ham 2-2) Loris Karius (23) har fått kritikk den siste tiden.
 4. Costa-scoring skaffet Chelsea tabelltoppen

  (Chelsea - West Bromwich 1-0). Det så lenge ut til å ende i poengdeling mellom Chelsea og West Bromwich, men så dukket…
 5. Klopp: – Vi lot døren stå på gløtt og de stormet gjennom

  (Bournemouth – Liverpool 4-3) Jürgen Klopps store smil ble til tannpine da keeper Karius viste frem noen stygge hull i…
 6. Chelsea kontret Manchester City i filler - to røde på overtid

  (Manchester City - Chelsea 1-3) Manchester City ledet 1-0 og dominerte stort på hjemmebane, men så våknet formlaget…
 7. Liverpool-legende tror Firmino kan erstatte Coutinho

  Mens Liverpool spiller god og offensiv fotball, har skadene for alvor begynt å sette sitt preg på stallen.
 8. «Utleiesoldaten» Moses frelste Chelsea: – Jeg føler meg hjemme

  (Chelsea - Tottenham 2-1) Chelsea slet og havnet under, men da Victor Moses (25) dukket opp på bakerste stolpe og…
 9. Liverpool-stjernen måtte ut på båre i seieren over Sunderland: – Det er en ankelskade

  (Liverpool - Sunderland 2-0) Liverpool-fansen så meget bekymret ut da stjernespiller Phillipe Coutinho (24) ble båret av…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder