Blir også fratatt Olympiatoppen-stipend på 240.000 kr

STOPPER PÅ 184 LANDSKAMPER: Solveig Gulbrandsen på treningsfeltet under VM i Canada i sommer. Det ble hennes siste mesterskap. Foto: Berit Roald , NTB scanpix

Gulbrandsen ferdig på landslaget: – Det ble en kjip slutt

Solveig Gulbrandsen (34) sier hun har fått beskjed om at hun er ferdig på landslaget og ikke lenger er med i trener Roger Finjords planer.

  • Jostein Magnussen

Artikkelen er over fire år gammel

Avgjørelsen får også store økonomiske konsekvenser for Kolbotn-veteranen siden hun også mister sitt stipend fra Olympiatoppen på 240.000 kroner i året.

– Jeg synes det ble en kjip slutt på landslagskarrieren og hadde håpet det skulle ende annerledes. Med så mange comeback måtte det ta slutt en gang. Jeg er utrolig takknemlig for alt jeg har fått oppleve. Så har jeg fått høre av flere at jeg hadde fortjent en bedre avslutning, og det er hyggelig, sier en skuffet Gulbrandsen til VG.34-åringen stopper sin landslagskarriere på 184 landskamper. De fleste regnet nok med at Gulbrandsen denne høsten skulle passere rekorden til Hege Riise (188 landskamper) men åttedelsfinalen mot England i VM i juni, skulle vise seg å bli Gulbrandsens siste landskamp.

Les også: LSK gambler på skadeplaget Mykjåland i Champions LeagueFor etter at Roger Finjord tok over som landslagssjef for Even Pellerud har han vraket Gulbrandsen ved fire anledninger. Senest på mandag da han tok ut troppen som skal samles etter cupfinalen for å forberede OL-kvaliken i vinter.

Samme dag ble Solveig Gulbrandsen innkalt til et møte på Ullevaal Stadion.– Der fikk jeg beskjed om at jeg ikke var i Rogers (Finjord) førsteellever og at han da ikke ønsket å satse på meg neste år. Samtidig gjorde han det klart at jeg ville miste stipendet mitt på 240.000 kroner fra Olympiatoppen.

Ville gjerne bidra

– Slik høsten har vært kom det ikke overraskende på meg. Men jeg hadde jo et håp om at man ville satse på meg videre og at jeg i hvert fall var med inn mot OL-kvaliken (mars neste år). De siste kampene i Toppserien har vist at jeg er i OK form, sier Gulbrandsen. Hun kjøper noen av argumentene. – Jeg har selvinnsikt og ser at jeg kanskje ikke er god nok for en førsteellever, men jeg sliter med å se at jeg rent sportslig ikke skal kunne konkurrere om en plass i en landslagstropp på 20 spillere. Jeg kjenner på det at er trist at jeg ikke skal få lov til å ta på meg landslagsdrakten igjen, men det som gjør det så kjipt er at jeg ikke engang får en anledning til å konkurrere om det. Det er mulig man ikke passer inn i spillestil og formasjon, men jeg hadde ønsket muligheten til å vise at jeg har evne til å tilpasse meg ny stil og formasjon.

Blir assistenttrener i Kolbotn

– Hva tenker du om hvorfor du blir vraket etter å ha vært fast og også god på landslaget? – Man gjør seg noen tanker, men det blir bare spekulasjoner. Jeg kan være en «pain in the ass» for trenere, for jeg har mine meninger og er ikke redd for å si dem. Jeg sier jo i fra fordi jeg mener det gagner laget og har et ønske om å vinne. Samtidig koster jeg mye, jeg er en «pakke» med familie. Det er flere grunner til at jeg ikke behøver å være med. Men jeg tror og velger å håpe på at Finjord velger å satse på en ny generasjon, og det respekterer jeg. Men jeg mener at jeg kunne bidratt til en god og positiv konkurranse i troppen til neste år og spesielt inn mot OL kvaliken.

Hun har slått fra seg tanken om å legge opp. I stedet blir det en sesong til for Kolbotn hvor hun også skal fungere som assistenttrener.

Vil savne samtalene med Gulbrandsen

Landslagssjef Roger Finjord sier til VG at han kommer til å savne de faglige samtalene med Gulbrandsen, men at han nå prioriterer to indreløpere som har sin styrke spesielt i den defensive jobbingen. Det skjer etter at landslaget er tilbake i en 4-4-2-formasjon igjen.

– Noen slike spillere har fått sjansen i høst, mens andre er på vei tilbake fra skade. Da er det ikke plass til Solveig i en førsteellever. Hun har sin styrke offensivt.

– Men du skal jo ha 20-22 spillere i en stall?

– Det er naturlig at vi tenker at i en førsteellever har ikke alderen noe å si, men hvis hun er tredje alternativ i en posisjon så slår «fremtidsperspektivet» inn. Da må vi tenke på hvem som skal være med i årene som kommer, sier landslagssjefen.

Flere artikler

  1. Gulbrandsen vraket  - vurderer å legge opp

  2. Pluss content

    Trist sorti for Gulbrandsen

  3. Gulbrandsen: - Tror jentene ville ha en annen trener enn Finjord

  4. Vraket landslagskeeper føler seg utsatt for aldersdiskriminering

  5. Rønning og Gulbrandsen gjenforenes – skal gjøre Kolbotn gode igjen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder