Liverpool rundspilte og ydmyket Arsenal: – På grensen til uverdig

(Liverpool – Arsenal 4-0) Jürgen Klopp og Liverpool fortsetter å by opp til fest, og søndag var det Arsenals tur til å bli kontret i senk.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Vi var veldig gode. Så langt har vi lært fra hver kamp, og bygget på det. Det var enda bedre enn det vi gjorde mot Hoffenheim. Vi ville vise vår vilje til å gjøre noe helt spesielt, og guttene gjorde det veldig bra, sier manager Jürgen Klopp.

Hans Liverpool er inne i en voldsom flyt om dagen. Etter en grå start på sesongen med poengdeling mot Watford, er de for alvor i ferd med å få sving på maskineriet.

Det har nemlig vært en drømmeuke for Merseyside-klubben. Tidligere i uken rundspilte de Hoffenheim etter alle kunstens regler, og deretter fikk de en drømmetrekning i Champions League.

– Alle gode resultater gir selvtillit, som resultatet mot Hoffenheim gjorde. Vi var glade etter den kampen, og det tok vi med oss til denne kampen. Det resulterte i fire mål, sier Georginio Wijnaldum etter maktdemonstrasjonen mot Arsenal.

VG Live: Vi fulgte målfesten minutt for minutt!

Presset øker på Arsène Wenger, som har fått en tøff start på sin 22. sesong som Arsenal-manager. 2017/18-sesongen er bare tre kamper gammel, og «Wenger Out»-ropene er allerede tilbake.

Kontret i senk

Da Arsenal møtte Stoke var det Jesé Rodríguez som styrte showet, og på Anfield var det Liverpools angrepsrekke – anført av Roberto Firmino, Sadio Mané og Mohamed Salah – sin tur.

Saken fortsetter under bildet.

GLISER BREDT: Sadio Mané, Roberto Firmino og Emre Can smilte fra øre til øre søndag. Mohamed Salah (i bakgrunnen) gjorde nok det samme. Foto: Anthony Devlin AFP

Etter 16 minutter sovnet Arsenal-forsvaret, og en helt umarkert Firmino kunne sende vertene i føringen med et lekkert hodestøt. Klopp er på ingen måte kjent for å ta foten av gasspedalen, og gjorde heller ikke det søndag.

VG Sporten vurderer: Slik ender Premier League

Og knappe 25 minutter senere skulle de varte opp med kontringsspill fra øverste hylle.

Emre Can har hyllet Sadio Mané og mener at Liverpool-vingen holder verdensklasse. Og nettopp det skulle den lynhurtige kantspilleren vise: Verdensklasse.

Liverpool rullet raskt opp i breddelengde:

Fra Georginio Wijnaldum til Emre Can, videre til Firmino, så til Mane. Han utfordret Rob Holding, dro seg innover og limte ballen i lengste hjørne. Senegaleseren elsker å møte Arsenal:

På de siste seks Premier League-møtene med Arsenal har han scoret fire og vært nest sist på ballen to ganger.

Les også: José Mourinho traff blink med byttene

I KJENT STIL: Jürgen Klopp jublet som bare Jürgen Klopp kan da Liverpool gikk opp til 1–0. Foto: Phil Noble Reuters

Klopp jublet i sedvanlig stil hemningsløst på sidelinjen.

– På grensen til uverdig

Liverpool tok ikke foten av gasspedalen etter hvilen heller, og etter 57 minutter rappet Salah ballen fra Arsenals bakerste mann, Héctor Bellerín, etter en Arsenal-corner, og hadde strake veien mot mål. Hurtigtoget, som kom til Liverpool fra Roma i sommer, løp hele veien alene og gjorde ingen feil alene med Petr Cech.

Det tok tolv sekunder fra Arsenals corner til ballen lå i mål i den andre enden.

Les også: Morata strålte i sterk Chelsea-seier

Ydmykelsen var komplett for Arsenal da innbytter Daniel Sturridge la på til 4–0 etter et perfekt Salah-innlegg.

– Hva er det som foregår i Arsenal? Dette er nesten på grensen til uverdig, var dommen fra TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

På Anfield hadde de rett og slett lite og stille opp med, selv med Alexis Sánchez tilbake i startoppstillingen. Chileneren har vært ute av spill med sykdomsplager etter en sommer preget av overgangsrykter, og det spørs hva han tenker etter kampen på Anfield. Han ble byttet ut etter 62 minutter, og gjorde ingenting for å skjule sin skuffelse på benken.

Fikk du med deg? Zlatan tilbake i Manchester United

Wenger kastet innpå både Olivier Giroud og Alexandre Lacazette i andre omgang, men Liverpool var likevel nærmere 5–0 enn Arsenal var redusering. Sturridge ble sistemann til å finne nettmaskene søndag kveld, og Klopp & co. er nå oppe på 2. plass i Premier League, to poeng bak Manchester United.

Arsenal er på sin side i den andre enden av tabellen, på 16. plass.

– Om jeg er problemet, så er jeg problemet. Vi taper sammen. Vi ønsker at fansen skal være med oss når vi taper også. Det eneste vi kan gjøre er å komme tilbake med en bedre prestasjon, sier Wenger etter kampen, og beskriver prestasjonen som «katastrofal».

Premier League

SVUTMP
1Liverpool21201050143661
2Manchester City22152562253747
3Leicester City22143547212645
4Chelsea22123739291039
5Manchester United2297636251134
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder