UTLÅNSAKTUELL: Martin Ødegaard, her på landslagssamling med Norge i mars, skal ifølge spanske medier være ferdig med reservelagsspill i Real Madrid. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Hva nå, Martin? Her er fire mulige scenarier

Martin Ødegaard (17) skal ha spilt sin siste kamp for Castilla. Her er de mulige veiene videre for lysluggen.

Artikkelen er over tre år gammel

«Ødegaard-eksperimentet innebærer ikke enda en sesong på Castilla. Real Madrid og spillerens far leter nå etter den beste løsningen», skrev den spanske storavisen Marca søndag i en sak om at flere Castilla-spillere – deriblant Borja Mayoral og Mariano Díaz – ikke kommer til å spille mer for storklubbens reservelag.

– For øyeblikket er det ikke mulig å vite hvor Ødegaard vil ende opp. Det er tidlig å si, men det mest logiske er at han drar på lån til en annen klubb denne sommeren, sier den spanske AS-journalisten Carlos Forjanes til VG.

Bakgrunn: Spansk storavis: Ødegaard ferdig i Castilla

Flere andre Real Madrid-dekkende journalister VG har snakket med, sier at fremtiden til unggutten er som et spørsmålstegn.

Ifølge Petter Veland, Viasats ekspert på spansk fotball, er det fire mer eller mindre sannsynlige scenarier som peker seg ut for Ødegaard (rangert fra minst til mest sannsynlig):

Ødegaard fortsetter i Castilla:

– Det er en tusendels mulighet for at det skjer. Jeg tror ingen, hverken Real Madrid eller Martin selv, ønsker at han skal spille enda en sesong på tredje nivå i Spania. Etter min mening var det helt greit med halvannet år på det nivået, sier Veland.

Les også: King mener Ødegaard må spille voksenfotball nå

Ødegaard selges med tilbakekjøpsklausul:

Real Madrid har hatt flere gode erfaringer med å selge spillere til klubber, spanske så vel som utenlandske, for så å hente dem tilbake ved å utløse tilbakekjøpsklausulen i kontrakten. Daniel Carvajal og Lucas Vázquez, som begge spilte i Champions League-finalen for klubben, har begge kommet seg på førstelaget gjennom denne løsningen etter opphold i henholdsvis Bayer Leverkusen og Espanyol.

EKSPERT: Petter Veland er Viasats ekspert på spansk fotball. Foto: C More

– Jeg tror overhodet ikke at Real Madrid ønsker å selge Ødegaard med tilbakekjøpsklausul nå. Selv om de har gode erfaringer med det, vurderer de det nok som for tidlig å selge en 17-åring. Det jeg hører fra folk i og rundt klubben, er at de er for begeistret for potensialet og personligheten til Ødegaard til å gi slipp på ham nå, sier Veland.

Sett dette? UEFA truer med å kaste England og Russland ut av EM

Ødegaard blir fast A-lagsmedlem:

Dette alternativet innebærer at han får tildelt et draktnummer mellom 1 og 25 på A-laget. Da trener han med førstelaget, men kan ikke spille for Castilla, og vurderes som et fullverdig A-lagsmedlem.

– Dette alternativet, som de to nevnt tidligere, er usannsynlig. Det er for høy konkurranse på førstelaget, og den kommer til å bli enda høyere i løpet av sommeren. Spillere som Paul Pogba har blitt ryktet inn. Skulle han ende opp med å trene med førstelaget, men ikke få spille kamper, vil det være en mindre bra løsning enn han hadde denne sesongen, da han trente med førstelaget og spilte for reservene, sier Veland.

Les mer: Harry Kane-valget som ingen forstår bæret av

Ødegaard lånes ut:

– Den mest logiske og fornuftige løsningen, sier Veland.

Spansk La Liga, andredivisjon eller utenlandske klubber er nevnt som mulige utlånsdestinasjoner. Marca skriver at tyske Hamburg er de siste som har vist interesse. Rayo Vallecano og Getafe, som begge rykket ned fra La Liga denne våren, skal også ha vist interesse, ifølge Veland.

Les også: Godset drømmer om å låne Ødegaard

– Jeg tror ikke noen av partene har lagt lokk på muligheten for å dra ut av Spania, men jeg mener det er best å bli i landet slik at det ikke blir en for stor omveltning. Drar han til Tyskland eller Nederland må han lære seg et nytt språk og tilpasse seg nye kulturer og mennesker. Drar han til en annen spansk klubb, må han bare tilpasse seg nye mennesker, sier Viasat-eksperten.

Til å avslutte med er han opptatt av å presisere noe, med langsom og tydelig uttale for å understreke poenget:

– Martin Ødegaard er bare 17 år. Han har god tid!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder