LEI SMELL: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo på vei ut fra pressekonferansen etter tapet for Hviterussland. Til høyre Svein Graff i Norges Fotballforbund. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Høgmo ubekymret før Tyskland-møtet: – Det blir en helt annen kamp

Tyskland sparte sine beste spillere i kveld

ULLEVAAL (VG) – Pinlig svakt, melde landslagskapteinen. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo valgte å pakke inn ordene da han forklarte seg på pressekonferansen etter det pinlige 0-1-tapet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg nøyer meg med å si at dette var langt under pari. Prestasjonen var ikke der vi ønsket den. Samtidig var det viktig å få denne kampen. Vi tar med oss en del viktige ting inn i forhold til oppbyggingen mot Tyskland-kampen, sa Per-Mathias Høgmo på pressekonferansen etter sitt 15. tap på sine 31 kamper som landslagssjef.

Landslagskaptein Stefan Johansen la ikke noe i mellom da han sto foran TV-kameraene etter tapet for Hviterussland.

– Dette var pinlig svakt. Det må vi bare innrømme. Vi må opp ti hakk skal vi ha en sjanse mot Tyskland, sa Johansen til MAX.

Les også: Nordlie etter Norge-tapet: – Helt verdiløs trening

– Vi skal legge en strategi frem mot Tyskland-kampen. Der er vårt fokus allerede nå. sier Høgmo.

Landslagssjefen hevder han ikke er bekymret noen dager før Tyskland-møtet.

– Nei, det blir en helt annen kamp. Et annet kampbilde. Her styrer vi kampen i perioder uten at vi klarer å score mål.

Sjefen ønsket ikke å gå i detaljer på det vi nettopp hadde vært vitne til. Hjemme på Ullevaal Stadion, hvor Norge bare har ett tap på de fem siste kampene og møter Tyskland i VM-kvalik søndag, ble det 0-1 i sekken mot Hviterussland som er ranket som nummer 70 i verden.

– Vi får analysere hva vi er fornøyd med og ikke fornøyd med. Jeg vil ikke gå i detalj på det her og nå.

– Har en utfordring

– Er dette noe av det dårligste vi har gjort på år og dag?

– Vi sliter med å bryte ned lag på Ullevaal. Det har vært et gjennomgående problem og en utfordring, sier Høgmo til VG og ramser opp Estland, Ungarn, Aserbajdsjan som eksempler på lag som har gitt Norge trøbbel på hjemmebane.

– Dette var tredje hjemmekamp på rad med under 10.000 tilskuere. Dere klarer ikke å begeistre?

– Tilskuertallene varierer. Vi hadde fem fulle hus i fjor og vi har fullt hus på søndag. Det er utgangspunktet, sier Høgmo og sier hans viktigste oppgave nå er å få spillere frisk slik at «vi kan velge blant en komplett tropp inn mot Tyskland».

VG Live Vi fulgte Norge-Hviterussland her

PS! Tyskland sparte for øvrig sine beste spillere da de spilte treningskamp mot Finland i kveld. Tyskerne vant komfortabelt 2-0 etter scoringer av Max Meyer og et selvmål.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder