Dæhli etter comebacket: – Sjelden jeg har vært så lykkelig etter en fotballkamp

(Bulgaria U21 - Norge U21 0-2) Mats Møller Dæhli (21) var tilbake på banen i landslagsdrakt for første gang siden mars 2015. Nå mener han kamptrening er det eneste som mangler før det blir «gamle takter» igjen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er en utrolig følelse jeg sitter med nå. Kneet føltes helt fint, og det var så deilig å spille igjen, sier Dæhli til VG etter å ha vært på banen i den første omgangen i U21-landslagets treningskamp borte mot Bulgaria.

– Det er sjelden jeg har vært så lykkelig etter en fotballkamp, legger han fornøyd til.

Han spilte på topp sammen med Mohamed Elyounoussi fra start, og det norske laget skapte veldig mye i løpet av de første 45 minuttene.

– Vi hadde vel åtte-ni store målsjanser, og burde gått til pause med to eller tre måls ledelse. Det var veldig gøy å spille, og det fungerte overraskende bra med ball. Jeg har selvfølgelig mye å jobbe med, men det er helt naturlig når jeg har vært så lenge borte, sier 21-åringen.

Store skadeproblemer

Freiburg-spilleren har vært igjennom et nærmest endeløst skademareritt etter at han kom til den tyske klubben i januar 2015. «Jumpers knee»-problemene førte til slutt til operasjon i oktober, og etter å ha spilt flere reservelagskamper på vårparten fikk han hjernerystelse. Den tyske arbeidsgiveren rykket denne sesongen opp til Bundesliga uten Dæhlis hjelp. Nå satser han alt på å spille seg inn på laget.

Kneskaden kan plage Dæhli i 2,5 år

FORRIGE LANDSKAMP: Mats Møller Døhli spilte i 1-5-tapet borte mot Kroatia i EM-kvalifiseringen i mars i fjor. Her blir han byttet ut med Håvard Nielsen. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

– Jeg skal ha ferie i et par uker, og så er det «preseason» med Freiburg. Det gleder jeg meg veldig til nå som jeg endelig er 100 prosent igjen. Jeg har alle muligheter til å få vist meg frem. Det er egentlig bare to måneder jeg har vært skadefri etter at jeg kom til Freiburg, og det var i de to første månedene, forklarer den tidligere Molde- og Cardiff-spilleren.

– Hvilke forventninger bør man ha til deg fremover nå?

– Det er vanskelig å si, men jeg trenger kamptrening. Det håper jeg at jeg får, og da kan alt skje. Jeg føler at jeg har et høyt nivå inne, og jeg er ikke noen dårligere spiller nå enn før jeg ble skadet.

– Har det vært aktuelt med utlån til Tippeligaen for eksempel?

– Nei, det har ikke vært noe snakk om det ennå. Jeg har alle muligheter i Freiburg nå som jeg er tilbake for fullt, sier Dæhli.

Ronny Johnsen om Dæhlis kneskade: – En av de verste du kan ha

Komisk selvmål

Det var planen at han skulle spille omtrent en omgang mot Bulgaria i kveld. Sogndal-forsvarer Bjørn Inge Utvik sendte Norge opp i ledelsen etter 23 minutter da han banket ballen i mål fra kloss hold etter en corner. Hjørnesparket var for øvrig et resultat av at keeper reddet et skudd fra Dæhli.

Norge hadde god kontroll i hele kampen, og økte ledelsen i sluttminuttene etter et komisk selvmål. En ny corner ble forsøkt bokset unna av keeperen som var borti ballen før den traff bakhodet til en bulgarer og spratt inn i målet.

Landslagstrener Leif Gunnar Smerud var fornøyd med det Dæhli og lagkameratene viste mot Bulgaria.

– Det er en kamp vi dominerer ganske greit. Vi vinner fortjent 2-0, og det burde vært mer. Alt i alt en god opplevelse for oss, sier U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud til NTB.

– Dæhli gjør en god omgang. Han er selvfølgelig preget av at det er lenge siden han har spilt kamp, men ut ifra forutsetningene viser han at han er en veldig god fotballspiller. Nyttig for oss, og nyttig for han, legger Smerud til.

– Jeg må få skryte av U21-landslaget og hvordan det har blitt jobbet denne uka. Det lover godt for norsk fotball å se A-landslaget gjøre det bra i tillegg til at det er mange spillere på vei opp, mener Dæhli.

Kommer han tilbake i gammel slag er han garantert aktuell til den første VM-kvalifiseringskampen hjemme på Ullevaal stadion mot Tyskland 4. september.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder