FRANKRIKES STORSTUE: Stade de France i Saint-Denis like utenfor Paris er arenaen der kveldens kvartfinale og neste søndags finale spilles i EM. Dette bildet er tatt før mesterskapet startet. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Kontrollert eksplosjon utenfor Stade de France før EM-oppgjør

SAINT-DENIS (VG) Noen timer før EM-kvartfinaleoppgjøret mellom Frankrike og Island på Stade de France i Saint Denis, Paris, skal det ha vært en  kontrollert eksplosjon utført av politiet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er avspark mellom Frankrike og Island kl. 21 i kveld, og sikkerheten i forbindelse med kvartfinalen og hele EM-sluttspillet er skjerpet. Områdene rundt arenaen med plass til over 80.000 tilskuere har vært sperret av siden i dag tidlig. Det har vært stort oppbud av politi og vaktmannskap.

Terrorfrykten i EM: Forberedt på det verste

Flere tilskuere som var i nærheten av Stade de France i 17.30-tiden skal ha hørt et smell, skriver blant annet Le Parisien. Det viste seg at politiet som hadde gjennomført en kontrollert eksplosjon for å åpne døren på et mistenkelig kjøretøy i nærheten stadion.

Påggrepet franskmann skal ha planlagt 15 terrorangrep under EM

Flere som hørte eksplosjonen sier ifølge avisen at det var høy nok til at det ikke hørtes ut kontrollert ut, og at det var flere i området som ble redde.

Journalisten Simone Rovera har publisert en mobilvideo på Twitter som viser franske fotballsupportere utenfor Stade de France. Det kan høres et smell i bakgrunnen:

Norske og internasjonale journalister oppholder seg i pressesenteret på Stade de France i timene før kampen, og der er stemningen helt rolig.

Det var utenfor Stade de France 13 november i fjor at terrorangrepene mot Paris startet. Totalt ble 130 mennesker drept i angrepene mot den franske hovedstaden.

Samme kveld spilte Frankrike treningskamp mot Tyskland, og oppgjøret ble fullført til tross for at det var tre eksplosjoner utenfor stadion. Flere mennesker ble drept i nærheten av stadionanlegget.

Stormet inn på banen etter angrepene

Etter kampen overnattet de tyske spillerne på Stade de France av frykt for å bevege seg i Paris. De forlot stadion dagen etter med politieskorte. Saint-Denis ligger ni kilometer utenfor Paris, og har egen bystatus.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder