UNITED-AKTUELL: Zlatan Ibrahimovic, som her klapper landslagskamerat Victor Lindelöf i bakhodet under EM-kampen mot Irland (1-1), kobles stadig til Manchester United Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Zlatans agent: Vil til United – ønsker Guardiola-revansj

Zlatan Ibrahimovic (34) ønsker å bli Manchester United-spiller for å få sin revansj på den kommende Manchester City-treneren Pep Guardiola, sier svenskens agent Mino Raiola.

– Jeg tror han ønsker å ta revansj på Guardiola, selv om han ikke lever for det, ettersom man ikke bør ha to graver, en for ham selv og en for fienden. Skjebnen vil at de skal møtes igjen (i Manchester), sier stjerneagenten Raiola i et omfattende intervju med den spanske storavisen Marca.

Zlatan til VG: – Det vil bli født en Zlatan i Norge

ZLATAN-AGENT: Mino Raiola, her i Barcelona i 2010. Foto: Albert Gea Reuters

«Du har ikke baller»

Forholdet mellom Zlatan og Guardiola var ikke spesielt harmonisk under svenskens Barcelona-opphold i 2009/10-sesongen. I sin selvbiografi avslørte Zlatan en heftig garderobekrangel med den meritterte treneren.

– Jeg skrek: «Du har ikke baller», og sikkert verre ting enn det, og så lag jeg til: «Du driter deg ut foran Mourinho. Du kan dra til helvete!» Jeg var helt gal, skrev Zlatan i selvbiografien, der flere Guardiola-feider fikk plass.

Spansk EM-sirkus: – Jeg sier ikke sorry

Det ble bare én sesong under Guardiola for Zlatan, men nå kan de to forenes igjen – ikke i samme klubb, men i samme by. Guardiola er allerede bekreftet som ny Manchester City-trener fra denne sommeren av, og Zlatan blir stadig koblet til byrival Manchester United. Skal man tro agenten Raiola, har ikke forholdet blitt noe bedre siden de jobbet sammen for seks år siden.

– Man lærer mer av sine tap enn sine seirer, og Zlatan lærte mye av det som skjedde med Guardiola. Som personer liker de ikke hverandre. Som person liker ikke jeg ham (Guardiola) heller, sier Raiola og legger til:

– Zlatan innrømmer at han er en dyktig trener, og jeg kan tenke det, men jeg nekter å innrømme det.

Lest denne? Zlatan med sykehus-kommentar om erkefienden

– Han er ingen mann

IKKE BESTEVENNER: Zlatan Ibrahimovic (t.h.) og Pep Guardiola, her under en Barcelona-trening i 2010. Foto:

Den svenske superstjernen, som har gått målløs av banen i de to første EM-kampene, snakket om det syrlige forholdet til Guardiola i et intervju med CNN i fjor.

– Hva som skjedde, var at han var fantastisk som trener. Hvordan han var som menneske, har jeg ingen kommentarer om. Det er noe annet. Han er ingen mann, det er ikke mer å si, sa Zlatan.

Barcelona-spilleren Gerard Piqué, som har en fortid i Manchester United, advarte Zlatan om å dra til United i et intervju med avisen Sport. Han håper det bare er rykter, ettersom han tror stemningen kan bli amper nok som den er når Guardiola (City) og José Mourinho (United) møtes på sidelinjen.

– Legger du til Zlatan, som ser ut til å gå til United, da begynner man å lure på hvordan Manchester kommer til å se ut. Det er nok like greit å ikke dra dit i det hele tatt, sa Piqué.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder