Bierhoff skuffet over
Norge – og Ullevaal-publikummet

ULLEVAAL (VG) (Norge-Tyskland 0-3) Oliver Bierhoff (48) – mannen som avgjorde EM-finalen i 96 på «golden goal» – er forundret over at Norge ikke erstatter sin mangel på kvalitet med «noe annet».

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Norge var aldri i nærheten av noe som helst i VM-kvalifiseringens første kamp. De tyske stjernene oste av klasse og kollektivt kløkt, mens de norske gutta stort sett løp etter ballen.

Oliver Bierhoff, som er manager for det tyske landslaget, vedgår overfor VG at tyskerne fikk det langt enklere enn forventet. Han hadde trodd at Norge ville bety mer trøbbel.

– Kanskje litt mer – også når det gjelder atmosfæren, i det miste i første omgang. Jeg synes at vi viste at vi kunne styre kampen helt fra begynnelsen. Vi hadde ballen mye og det gjorde det vanskelig for Norge, sier Bierhoff.

Les også: – Har aldri, aldri sett Norge bli så utspilt

– Ganske fornøyde

Han er, som imaget hans krever, pent kledd der han står i pressesonen på Ullevaal stadion. 48-åringen svarer høflig og ærlig på VGs spørsmål, samtidig som han understreker at han ikke er ute etter å «ta» Norge.

VIL HA MER GALSKAP: Tysklands team manager Oliver Bierhoff skulle ønsket seg villere tilstander på Ullevaal. Foto: Patrik Stollarz AFP

– Så du forventet mer også fra publikum?

– Ja. Det er et fint stadion med 30.000 mennesker. Men det ble for snilt. Litt for avslappet og rolig.

– Vi må bli villere hvis vi skal til VM?

– Ja, dere må gi noe hvis dere ikke har den samme kvaliteten og teknikken som det andre laget. Dere må komme med noe annet, og supportere kan helt klart hjelpe. Men jeg vil ikke kritisere Norge eller supporterne.

Sjekk VG-børsen her

– Og Tyskland kommer til å cruise gjennom denne gruppen?

– Ja, jeg håper det.

– Vi er ganske fornøyde. Det var en god kamp av oss. Vi var veldig fokuserte og konsentrerte, og vi startet veldig bra. Du kan se at vi kan dominere kvaliken med så høy kvalitet på spillerne. Vi kan også dominere på bortebane, sier Bierhoff til VG.

KOMMENTAR: Hvor mye mer tåler den mannen?

Bayern Münchens forsvarskjempe Mats Hummels var heller ikke særlig imponert over Norge.

– I dag kontrollerer vi kampen veldig, så det vare veldig vanskelig for dem å skape sjanser. De skapte sjanser når vi mistet ballen, så det var mer tilfeldig. De blir nok mye bedre i kampene som kommer, sier Hummels – som ved en anledning ble litt for nonchalant og mistet kula til Joshua King, som ikke klarte å utnytte den sjeldne tyske feilen.

Slik reagerte Twitter på Norge-slakten

På pressekonferansen ble Tyskland-trener Joachim Löw spurt om han ble overrasket over måten de norske gutta spilte på. Svaret var nei.

– Det var mange pasninger som gikk rett fram og langt. Slikt sett var det ingen åpen kamp. Jeg forventer et helt annet spillforløp mot Tsjekkia som kan spille mer ball, sa en ærlig Tyskland-trener ifølge NTB.

Han mener Tsjekkia er en farligere konkurrent enn Høgmos Norge.

– Tsjekkia er det laget som fotballmessig og tradisjonsmessig kan utfordre oss. Norge kan konkurrere med Tsjekkia og Nord-Irland, for jeg tror ikke de viste sitt sanne ansikt her i dag. Borte kan de for eksempel kontre mer og vise fram sin defensive styrke, sier Löw.

– Dette var ingen enkel kamp. Det er starten av sesongen for spillerne, men vi fikk Norge til å løpe mellom og satte opp tempoet når det var en åpning.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder