Den tidligere lederen om Lillestrøms situasjon: – Et helvete

SCORET HAT TRICK: Christian Gytkjær avgjorde kampen på Åråsen med tre scoringer på 17 minutter. I bakgrunnen depper Lillestrøms Håkon Skogseid mens Fredrik Midtsjø kan smile. Foto: JON OLAV NESVOLD NTB/SCANPIX

Hoff lanserer Erlandsen som ny LSK-trener

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm – Rosenborg 3-4) Etter at LSK slapp inn fire mål på en omgang mot RBK mener Ivar Hoff at Arne Erlandsen må gjøre comeback som trener på Åråsen.

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over tre år gammel

– Rosenborg møter tøffere motstand enn dette i første runde av cupen. Når man slipper inn fire mål i første omgang bør man ta av seg skoene og gå barbeint i garderoben! Spillerne er ikke gode nok. Det må skje noe på spiller- og trenersiden. Runar Kristinsson må tåle å få inn flere folk rundt seg. Jeg ville fått inn Arne Erlandsen for å få en skikkelig organisering i laget, sa Hoff til TV 2 i pausen.

Les også: VG Live fulgte kampen her

Pauseresultat: 0-4

KRITISK: Tidligere LSK-leder og nåværende TV 2-mann Ivar Hoff mener Arne Erlandsen må inn for å få orden på Lillestrøm. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

Kanarifansen sang «APOEL» da Rosenborg-spillerne entret banen til oppvarming. Dermed skulle man tro at tonen var satt mellom de to klubbene som har vært lengst sammenhengende i toppdivisjonen.

Men dette skulle ikke bli alt annet enn en grufull opplevelse for RBK.

Et Rosenborg på halv maskin det første kvarteret fikk to gavepakker av Lillestrøm etter 18 minutter. Først spilte Marius Lundemo rett til Christian Gytkjær som alene med Arnold Origi avsluttet ganske dårlig. Men ballen skled gjennom hanskene til LSK-keeperen og gikk i mål.

Syv minutter senere økte dansken ledelsen. Anders Konradsen headet en corner videre til Gytkjær som kastet seg frem og headet i mål, nok en gang via Origi.

Etter 34 minutter fullførte Christian Gytkjær hat-tricket på et nydelig Rosenborg-angrep. Ballen gikk fra Mike Jensen til Pål André Helland og inn til Gytkjær som var sikkerheten selv foran mål.

Seks minutter før pause gjorde trønderne ydmykelsen i første omgang komplett. Jonas Svensson la inn og Fredrik Midtsjø avsluttet vakkert fra 16-meteren.

– Vi var livredde i første omgang. Rosenborg feide over oss, sier LSK-trener Runar Kristinsson til VG.

Da begynte skjellsordene å hagle fra illsinte LSK-supportere på tribunen. På vei inn i garderoben ved pause løp 10-15 personer ned og hang over reklameskiltene mens de ropte «Runar må gå!».

Les også: Ingebrigtsen hevder han ble drapstruet

LSK raste mot dommeren

Flere LSK-supportere valgte faktisk å gå i pausen, men hjemmelaget kjempet seg inn i kampen igjen. Etter 52 minutter brystet Erling Knudtzon inn 1-4 etter at Håkon Skogseid vant en duell i RBKs 16-meter.

Etter en drøy time skjedde det en merkelig situasjon på Åråsen. Erling Knudtzon scoret mål på pasning fra Simen Kind Mikalsen. Rosenborg-spillerne ropte på offside på Mikalsen, men dommer Svein Oddvar Moen dømte først mål til LSK. Da RBK skulle ta avspark omgjorde han imidlertid avgjørelsen. Og dømte offside etter å ha snakket med dommerteamet. Da hadde målet, som korrekt nok ble annullert for offside, allerede gått på storskjermen og flere LSK-spillere føler at dommertrioen lot seg påvirke av TV-bildene.

Det avviser imidertid Moen.

– Nå er det ingenting som er dømt før avspark er tatt. Når ballen går i mål kan vi ombestemme oss helt til avspark er tatt. Når det er tatt, så er det for sent. Men det er viktig at vi kvalitetsikrer i teamet. Det er viktig for oss fordi vi lever av korrekte avgjørelser. Jeg tror Lillestrøm også ser at det var en riktig avgjørelse, sier Svein Oddvar Moen til VG.

– Ble videodømming innført på Åråsen nå i kveld?

– Nei, vi gjorde ikke det. Når du er ute på banen fokuserer du på det som skjer ute på banen. Det er tusen mann rundt deg. Ingen av oss så på storskjermen. Vi diskuterte hva vi så i headsettet. Avgjørelsen kom fra assistent nummer to som så at ballen ble spilt fra en Lillestrøm-spiller og at målet skal annulleres. Derfor brukte vi tid. Det viktigste for oss er at vi tar den korrekte avgjørelsen, svarer Moen.

LSK bestemte seg for ikke å protestere på avgjørelsen, selv om man krysset av på kampskjemaet at det kunne komme til å skje.

– Vi krysset av bare for å ha gjort det, men vi kommer ikke til å gjøre noe mer med det, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann til VG.

– Men det kunne vært greit å vite hvem som dømte offside. Om videodømming er innført, tillegger han.

– Er det en troverdig forklaring at dommerne ikke har sett på storskjermen når reprisen av målet blir vist før avgjørelsen tas?

– Det kan jeg ikke kommentere. Det man ser er at linjedommeren i hvert fall ikke løftet flagget for offside. Og han går helt opp til midten før det skjer noe. Alt tyder på at målet var godkjent. Hva som skjer så, har jeg ingen anelse om, sier Bjarmann.

Les også: Bursdagsbarnet Sander (19) ble Moldes helt

Spennende sluttminutter

Tre minutter senere kom imidlertid reduseringen. Malaury Martin vartet opp med en kunstscoring fra skrått hold etter pasning fra Bassel Jradi. Og plutselig var det spenning på Åråsen. Som ble til enda mer spenning da innbytter Mohamed Ofkir satte inn en retur fra Adam Larsen Kwarasey etter 89 minutter.

Men LSK kom ikke nærmere.

– Vi sluttet å spille, løpe, takle, følge mannen vår og forsvarer oss elendig. Da er vi ikke et så godt lag. Det er et seriøst problem, vi må få slutt på disse dårlige andre omgangene, sier RBK-kaptein Mike Jensen om kollapsen etter pause.

– Det var jo ingen grunn til at de (LSK) i det hele tatt skulle være i nærheten. De trodde jo ikke på det selv heller da de kom ut på banen i andre omgang. De trodde det ikke på 1-4 heller. Men så ga vi bort et par mål til, og da ble det spennende, sier Kåre Ingebrigtsen til VG.

– Vi er vår egen verste fiende. Spesielt når vi er overlegne. Da begynner vi å gjøre ting vi ikke skal. Vi må ha oss en real prat, tillegger RBK-treneren.

På overtid gikk Frode Kippe hardt inn i Anders Konradsen. Kapteinen pådro seg sitt andre gule kort. Dermed må både Kippe og Bonke Innocent stå over den særdeles viktige bortekampen mot Bodø/Glimt neste helg.

Der bør LSK ha poeng om ikke klubben skal ha kurs mot nivå to for første gang siden 1974.

– Huff. Det er et helvete. Tabellesning er ikke noe morsomt, sa Ivar Hoff til VG før kampen.

Han ble ikke i noe bedre humør utover kvelden. Hoff var oppmann, det som i dag er en slags sportslig leder, da LSK gikk rett fra nivå tre og ble Norges beste lag på midten av 1970-tallet. Nå kan 100-årsjubileet i 2017 komme til å bli feiret i Obos-ligaen for klubben som har vært lengst i Norges øverste serie.

Les også: Wenger: – Penger er ikke noe problem

Bjarmann har «ikke tenkt på» Erlandsen

– Problemet er at vi ikke har slått noen av lagene som ligger rundt oss på tabellen, bortsett fra Vålerenga, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

– Hva tenker du om at din tidligere trener Ivar Hoff mener at Arne Erlandsen bør inn i trenerteamet?

– Det er ikke akkurat noe vi har tenkt på. Utgangspunktet er at vi kjører med den spillertroppen vi har og det støtteapparatet vi har. LSK har vært i trøbbel mange ganger i løpet av de 42 årene vi har vært i Tippeligaen, og alltid kommet ut av det. Det skal vi klare denne gangen også.

Arne Erlandsen trente Lillestrøm fra 1998 til og med 2004-sesongen, men Frode Kippe ønsker ikke å kommentere om han tror gamletreneren er mannen som kan få orden på kanarifuglene.

– Det kan ikke jeg kommentere. Trenerspørsmålet er ikke vår jobb. Vi har full tillit til Runar og står bak ham, sier Kippe.

Runar Kristinsson sier til VG at han ikke har noen planer om å hente inn ekstern trenerhjelp i håp om at resultatene skal bedre seg.

– Jeg respekterer Ivar Hoff og alle hans uttalelser. Han snakker ut fra hjertet sitt og har lov til å ha sine meninger. Jeg tror ikke vi trenger noe hjelp inn i trenerteamet. Arne Erlandsen var min trener, jeg liker ham godt, og har lært meg mye, men det tror jeg bare blir feil, sier LSK-treneren.

– Vi må ta situasjonen på alvor. Jeg skjønner at folk bekymrer seg. Men jeg har troen på at vi skal klare å snu dette, tillegger islendingen.

Les også: Fornøyd Ingebrigtsen etter å ha trukket Austria Wien

Les også

 1. Bursdagsbarnet Sander (19) ble Moldes helt

  MOLDE (VG) (Molde-Bodø/Glimt 3-2) To ganger smalt det fra Bodø/Glimt – først fra Patrick Berg og så fra Trond Olsen.
 2. Wenger: – Penger er ikke noe problem

  STAVANGER (VG) (Viking - Arsenal 0-8) Etter å ha valset over Viking unngikk ikke Arsène Wenger nok en gang å bli spurt…
 3. Møter Austria Wien i playoff: Fornøyd Ingebrigtsen: – Vi har god tro på avansement

  Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen (50) var lenge skeptisk, men endte opp med et optimistisk smil etter at kun Austria…
 4. Tromsø betaler to millioner for å hente «egen» spiller

  De reiser ut som stortalenter i ung alder. Og de aller fleste kommer hjem til Norge for å spille A-lagsfotball.
 5. Derfor mener Godset-Flo man må heie på norske rivaler i Europa

  Rosenborg kom seg aldri videre i Champions League-kvalifiseringen og må se langt etter 300 millioner kroner.
 6. Ingebrigtsen hevder han ble drapstruet av APOEL-benken

  Dagen etter det bitre tapet som knuste Champions League-drømmen, hevder Kåre Ingebrigtsen (50) at det kom drapstrusler…

Mer om

 1. Lillestrøm SK
 2. Rosenborg BK
 3. Tippeligaen

Flere artikler

 1. LSK hudfletter Norges beste dommer

 2. Konradsen om Kippe-takling: – Jeg ble redd

 3. Hat trick-Knudtzon senket Tromsø: – Gøy å spille spiss i dag

 4. LSK-historiens verste Åråsen-mareritt: Tapte for fjerde gang

 5. Nytt dramatisk LSK-tap i Erlandsens comeback

Fra andre aviser

 1. Gytkjær herjet med Lillestrøm i sjumålsdrama

  Bergens Tidende
 2. RBK-kapteinen: - Forsvaret var elendig!

  Bergens Tidende
 3. RBK-kapteinen: - Forsvaret var elendig!

  Fædrelandsvennen
 4. Mesterliga-nedturen

  Aftenposten
 5. Rasende LSK-trener mener RBK fikk hjelp av ulovlig videodømming

  Aftenposten
 6. Rasende LSK-trener mener RBK fikk hjelp av ulovlig videodømming

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder