KONGEN OG KRONPRINSEN: Diego Maradona jubler sammen med Gonzalo Higuain etter at spissen scoret tre mål mot Sør-Korea. Foto: AFP

Maradona: - Alt fungerte

(VG Nett) (Argentina - Sør-Korea 4-1) Gonzalo Higuain (22) sørget for VMs første hat trick på åtte år, og Diego Maradona jublet voldsomt hver gang ballen havnet i nettet bak Jung Sung-Ryong.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

VG LIVE:Referat og bilder fra kampen

Higuain er den første som scorer tre mål i et VM-sluttspill siden Pauleta sørget for tre Portugal-mål mot Polen i 2002.

Maradona viste at han var i sitt ess allerede før kampen da han viftet med en avis fra 1986 der et lagbilde av Argeninas verdensmestere prydet fronten.

Og mens målene rant inn ute på banen mot Sør-Korea, så sørget Diego Maradona for underholdning på sidelinjen. Han gestikulerte, pekte, kommanderte, jublet og trikset med ballen.

- Jeg må gratulere spillerne. Alt de gjorde fungerte. Jeg er veldig glad. Koreanerne var aldri i nærheten av å ha kontroll på oss, selv om de scoret et mål. Jeg har 23 spillere som er villig til å blø for drakta. Det gjør at du får litt ro i sjelen, sier Maradona.

- Vi tok imot utfordringen og dominerte kampen fra første minutt, mener Liverpools Javier Macherano.

VG Debatt:
"Hva er det Maradona har gjort som er så veldig bra? Laget spiller ikke veldig bra men ok, og de sjansene som skapes er pga gode individuelle ferdigheter (Messi). Forsvarsspillet er heller ikke mye å skryte av."
Diskuter her!

Selvmål

SHOWET: Diego Maradona trikset ballen med hælen og jublet vilt når Argentina scoret. Han og laget har fått en kjempestart på VM-sluttspillet. Foto: AP

Argentina åpnet ikke like livlig som mot Nigeria i den første kampen, men fikk en tidlig scoring da Lionel Messi slo et frispark inn i feltet som Park Chu-Young beinet i eget mål. Det var starten argentinerne trengte for å få kampen inn i sitt spor, og Higuain fikk æren av å heade inn 2-0 da det var spilt en drøy halvtime.

Di Maria og Messi var nær ved å øke ledelsen, men rett før pausen kom reduseringen som skapte nytt liv i kampen - Martin Demichelis gjorde en kjempeblemme i midtforsvaret og Lee Chung-Young sørget for 1-2.

VG Manager:Sjekk status for ditt lag her!

Yeom Ki-Hun hadde en enorm mulighet til å utligne etter 58 minutter, men skjøt utenfor alene med keeper. Nærmere kom ikke Sør-Kroea.

Offside og perlescoring

Den siste halvtimen hadde Argentina god kontroll, og Higuain markerte seg kraftig.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FORTSATT MÅLLØS: Lionel Messi maktet ikke å score mot Sør-Korea, og står med null scoringer i VM så langt. Her i duell med Lee Jung-Soo. Foto: AFP


Et kvarter før slutt skjøt Messi i stolpen, og fra kloss hold styret Real Madrid-spissen inn sitt andre for dagen. At han sto i offside da Messi skjøt fikk ikke dommeren med seg.

Les også:Maradona lover å hilse 24 år etter denne grisetaklingen

Argentina og Higuain satte punktum med et herlig mål for historiebøkene. Messi spilte til innbytter Sergio Agüero som løftet inn foran mål der Higuain headet behersket i mål helt borte ved stolpen.

Dermed har den unge spissen scoret fem mål på syv landskamper i karrieren, og er foreløpig toppscorer i årets VM-sluttspill.

- Vi spilte bra, men resultatet ble uventet. Vi kan uansett nå cupspillet, sa Sør-Koreas trener Huh Jung-moo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder