Liverpool mot Manchester City i Champions League-kvartfinalen: – Blir elektrisk

Kvartfinalene i Champions League er trukket og vi får et helengelsk oppgjør mellom Manchester City og Liverpool.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Fantastisk å få en sånn kamp. Liverpool slo City 4–3 nylig, så de har selvtillit på å slå City , sa Jan Åge Fjørtoft under Viasats sending.

Dette er kvartfinalene som ble trukket i sveitsiske Nyon:

Liverpool - Manchester City
Barcelona - Roma
Sevilla - Bayern München
Juventus - Real Madrid

(Førstnevnte lag starter på hjemmebane)

FRA FINALEN: Real Madrid slo Juventus 4–1 i finalen i fjor. Nå har italienerne muligheten til å revansjere det tapet. Foto: NTB Scanpix

Rush: – Blir elektrisk

Liverpool gikk videre fra åttedelsfinalen på bekostning av Porto, mens Englands suverene ligaleder, Manchester City, tok seg greit av Mohamed Elyounoussis Basel over to kamper i sin åttedelsfinale.

– Manchester City er ikke glade for denne trekningen. De har alt å tape, mener Fjørtoft.

– Begge lagene ønsket nok å unngå hverandre, men jeg tror det blir interessant. Liverpool er det eneste laget i England som har slått City. Jeg tror første kamp på Anfield blir elektrisk og håper vi kan ta med oss et godt utgangspunkt, sa Liverpool-legenden Ian Rush i et intervju vist hos Viasat.

Det blir altså en rekke storoppgjør i kvartfinalen blant annet en finalereprise fra i fjor mellom Juventus og Real Madrid.

les også

Påminnelse: Messi er IKKE ustoppelig

Favorittene unngikk hverandre

– Jeg tror Guardiola er ganske nøktern, tenker at her kan de score mål og at de kan slå Liverpool over to kamper, sa Fjørtoft.

– De fire store favorittene trakk ikke hverandre, så det kan være duket for noen voldsomme semifinaler, sa fotballekspert Petter Veland under sendingen.

Sevilla – Bayern og Juventus – Real Madrid spilles 3. april med returoppgjør 11. april, mens Barcelona – Roma og Liverpool – Manchester City spilles 4. april med returoppgjør 10. april.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder