Berg om Stabæk-jobben: - Jeg liker måten de spiller fotball på

NADDERUD (VG) Henning Berg (48) har fått oppdraget om å redde bærumsklubben fra nedrykk. Dette blir hans første trenerjobb i Norge siden 2011.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– De har en bra filosofi og jeg liker måten de spiller fotball på. Og til tross for trange økonomiske tider, så har de opprettholdt satsingen på akademiet, sier Berg til VG om hvorfor han valgte nettopp Stabæk.

Stabæk skrev i innkallelsen til pressekonferansen at treneren de skulle presentere har bakgrunn fra norsk og europeisk fotball, som både spiller og trener.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

les også

Stabæk-Ordinas ble tatt på sengen: – Ja, jeg fikk sparken

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Og som de holdt ord. Henning Berg har signert en kontrakt på ett og et halvt år og overtar et lag på kvalifiseringsplass. Stabæk sparket Toni Ordinas for en uke siden.

– Vi har lyst til å være i en bedre situasjon på tabellen enn det vi er nå. Når jeg kommer inn nå, rett før kampen mot Start, er det begrenset hva jeg kan gjøre. Det er bare noen små ting som man justerer, forklarer Berg om møtet med Start søndag - og sin gamle landslagskollega Kjetil Rekdal.

Berg har trent tre utenlandske klubber de siste seks årene, men har foreløpig ikke fokus på å bruke Stabæk som et springbrett tilbake til europeisk fotball.

– Det viktigste for meg er å gjøre en best mulig jobb her. Det er litt samme situasjon som jeg var i i Lyn, med mange gode spillere. Forhåpentligvis har vi et lag som kan konkurrere i Eliteserien, som kan gjøre det best mulig, sier Berg.

Nettavisen var først til å melde om ansettelsen. Den tidligere Blackburn- og Manchester United-stopperen har tidligere trent norske klubber som Lyn og Lillestrøm.

Stabæks sportssjef Inge André Olsen er meget fornøyd med sin nye signering.

– Han var det soleklare førtevalget. Han har mange referanser fra internasjonal fotball, som trener og ikke minst som spiller, sier Olsen til VG.

Olsen forteller at Berg var med i prosessen da de skulle ansette ny trener også sist, men at det ikke passet da. Nå tar Berg over, kun en uke etter at klubben kvittet seg med Toni Ordinas.

– Det er jo ofte enkle mekanismer i fotball. Det er resultater over tid som blir avgjørende. Det var med tungt hjerte vi hadde samtaler med Tony Ordinas forrige onsdag, men vi mente det var rett tidspunkt nå for å slippe nye krefter til, forklarer Olsen.

Sparket fire ganger

Berg har ikke trent i Norge siden 2011 da han fikk sparken i Lillestrøm. I 2012 fikk han managerjobben i Blackburn, hvor han gjorde suksess som spiller. Som manager ble det fiasko, Berg ble sparket etter kun 57 dager i jobben.

I desember 2013 tok han over Legia Warsawa, hvor han vant ligaen i 2013/14 og den polske cupen i 2015. I oktober 2015 ble han sparket, men var tilbake i manesjen for ungarske Videoton fra våren 2016. Der ble han sparket ett år senere.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder