PRATET PÅ VEI UT: Kåre Ingebrigtsen og Ivar Koteng slo av noen ord på vei ut av Sør-Trøndelag Tingrett. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Helland i SMS til Ingebrigtsen: - Om du har fått fyken, er det en skandale uten sidestykke

TRONDHEIM (VG) RBK-spiller Pål André Helland (29) skrev en rekke SMS-er til Kåre Ingebrigtsen i timene etter at treneren fikk sparken. Helland skjeller også ut RBK-styret i SMS-ene.

Artikkelen er over ett år gammel

les også

Brukte Eggen-sitat for å vise at Ingebrigtsen har rett

Det var Erik Hoftuns advokat Andreas Messelt Ekker som leste opp SMS-utvekslingen i Sør-Trøndelag tingrett mandag.

Ingebrigtsen og Hoftun krever erstatning fra RBK etter at de fikk sparken i juli i fjor. De to mener at grunnlaget for å avslutte arbeidsforholdet er ugyldig.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

«Hei Kåre! Først og fremst. Tusen hjertelig takk for absolutt alt. Æ forstår ingenting. Har du sluttet av egen fri vilje? I så fall e det sikkert en veldig god grunn, og den respektere æ. Om du har fått fyken e det en skandale uten sidestykke, hvilket æ ikke fatte. Slik som æ har oppfatta det så e spillergruppa i sjokk, i likhet med meg. Uansett vil æ takk dæ, og æ håpe det ikke e siste gangen du e treneren min. Pål», skriver Helland i en SMS til Ingebrigtsen dagen etter sparkingen.

Helland har i flere perioder vært med på landslaget og er kjent som en frittalende RBK-profil.

les også

Helland om de hissige SMS-ene: – Det kokte ganske bra

Ingebrigtsen svarer slik på Hellands SMS:

«Æ fikk fyken».

Her kan du se den oppsiktsvekkende sekvensen fra retten:

Helland svarer til Ingebrigtsen:

«Kæm faan e det dem tror de e som tar dem avgjørelsan der?! Hvor var vi 2014? Folk bli så historieløs at jeg blir kvalm. Dokker har klart å skap et sånt jævla samhold i spillergruppa og vi ska få velta det jævla styret og få gjeninnsatt dokker».

Ingebrigtsen: «Tusen, tusen takk for støtten. Du ane ikke hvor mye det betyr».

Helland sender denne meldingen til Erik Hoftun:

«Æ e helt målløs. Klarer ikke å fatt og begrip ka det e som foregår. Tru styret at dem spille FM (Football Manager, dataspill)... Kor va vi for fire år siden? Æ sætt umåtelig pris på jobben du og Kåre har gjort for klubben og for mæ. Og dere er hovedgrunnen til at vi spillerne har fylt opp peishylla med trofeer og hjertet med minner. Æ står bak dokk to uansett».

les også

Spøkefull Helland ber Åsen velge: Bli RBK-spiller eller bli boikottet

Hoftun svarer Helland:

«Tusen takk Pål. Det varmer veldig. Har vært en fornøyelse å være sammen med deg og dere de siste årene. Masse gode opplevelser og minner for resten av livet. Hils alle sammen og lykke til resten av sesongen».

les også

Slik vil Horneland-stilen påvirke Rosenborgs nøkkelspillere

Pål André Helland har foreløpig ikke besvart VGs henvendelser etter at SMS-ene ble kjent mandag ettermiddag.

Dette er bakgrunnen for saken:

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng ville ikke kommentere Helland-SMSene.

– Jeg kommenterer ikke rettssaken, men det er trist at vi holder på sånn. Men det er vel som forventet. Det er sikkert sånn i en rettssak, sier Koteng.

– Nå skal jeg hjem, sa han og gikk.

Mandagen ble avsluttet med Rosenborgs advokat Kristian Nordheims innledning.

– Rosenborg har forholdt seg til avtalene, og lojalt forholdt seg til prosessen man var enige om. Begge saksøkere har over år, og i forskjellige roller, erfart og vært med å praktisere det samme, sier Nordheim.

Dette sa Tore Reginiussen tidligere på dagen:

– To juridiske enheter

Han argumenterte for at Kåre Ingebrigtsen var RBKs «øverste leder». Det er bare øverste leder som kan inngå arbeidsavtaler hvor man fraskriver sitt stillingsvern.

– RBK er nok ikke den typiske virksomheten arbeidsmiljøloven gjelder for. Hva er spesielt med ballklubben? Jo, det er en fotballklubb. Den har til formål å drive fotball på amatør- og profesjonelt nivå. Den er i underholdningsbransjen og har ikke økonomiske formål. Den har en kunstnerisk leder, og det er åpenbart hovedtreneren, sier Nordheim.

les også

Koteng skjønner ikke trenerforeningens frykt for RBK-seier

– Jeg tror jeg har Kåre med meg på dette: Det er én person som kan påvirke dette hovedproduktet, og det er hovedtreneren. Det har åpenbart betydning for hvem som er øverste leder for denne virksomheten.sier Rosenborg-advokaten, som også pekte på at Tove Moe Dyrhaug er ansatt i datterselskapet RBK Sport AS og har betydelig lavere lønn enn hovedtreneren, som er ansatt i RBK.

– Utad fremstår disse to selskapene som én organisasjon. Juridisk er det hevet over tvil at dette er to juridiske enheter i samme konsern. Rosenborg Sport AS ble etablert for å yte tjenester til RBK.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder